0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Molq pomognete!
« -: Юли 29, 2011, 19:12:59 pm »
Zdarveite na vsi4ki! I az iskam da spodelq svoqta istoriq s vas i vi molq za pomo6.Imam edna uspe6na bremennost(vapreki 4e bqh za zadarjane vav 7g.s)ploda ostana i sega se radvame na sina si na 4 godini.Imah vtora bremennost zavar6ila sas missed abort vav 6g.s.tozi pat ne uspqh da go zadarja,molq kajete mi kakvo da pravq sega,kakvi izsledvaniq trqbva kato doktora mi kaza 4e nqmalo nujda ot takiva no az iskam da si napravq za6toto si mislq 4e qvno ima nqkakav problem,za da zadarjam ploda tolkova trudno.Molq kajete mi i dobar doktor v Sofiq koito da gi napravi tezi izsledvaniq,i posledno kajete mi kolko vreme e dobre da se iz4aka predi novi opiti pri men ve4e minaha dva redovni cikala sled kurtaja i bqha prez 30 dni bez da piq nikakvi protivoza4ata4ni,dali vsi4ko se e iz4istilo i moje da pravim novi opiti?Blagodarq vi predvaritelno!
Re: Molq pomognete!
« Отговор #1 -: Юли 29, 2011, 19:37:42 pm »
Валентина, искрено съжалявам за преживяното :(
Има такива изследвания, които е хубаво да се направят, но ти трябва добър лекар.
Като отвориш линка ще излязат всички клиники в БГ, и ще може да си избереш някоя от София към която да се насочиш.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109
Относно подновяването на опитите според мен си е индивидуално и лекар трябва да даде зелена светлина, въпреки че казват че 3 месеца са достатъчни.

П.П. Моля те пиши на кирилица или използвай Кредор.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Molq pomognete!
« Отговор #2 -: Юли 31, 2011, 09:22:05 am »
ValentinaМного съжалявам че си преживяла това.За клиниките и лекарите Радостинка ти е пуснала линк.
След аборт до 12гс стандартно се изчакват 3цикъла след което като си минала контролен преглед и нямаш никакви оплаквания ,можете да подновите опитите за бебе. Противозачатъчните след аборт се предписват не винаги  и не е задължително въпреки че аз съм за тях в първите 3  след аборта,защото те дават възможност да се регулират хормоните и предпазват от нова бременност в този срок ,за да може лигавицата на матката да се възтанови. Една БР веднага след аборт може да доведе до нов спонтанен аборт.Затова е необходим този срок на изчакване за да може организма да се възтанови хормонално и физиологично.