Аз така и не мога да различа контракции от други болки.
Аз изобщо не знаех, че имам контракции докато не ме сложи доки на един монитор..
Корема ми се схваща от по-ранни седмици, но не знаех какво точно ми се случва.. Не е като да ми се втвърди и да се отпусне, както описват контракциите.. Само се "вдървява" и така си стои твърд като камък. НА всичкото отгоре боли и тежи - под самия корем..
Миналата седмица едвам дойдох на работа една сутрин, рано-рано се "одървих" и вече притеснена звъннах на доки.. Съответно тя ме прати у нас да вдигам краката нависоко и да се наливам с вода ( да не би да съм обезводнена) Нямаше особена файда, докато си бях в нас що-годе бях ок, на следващия ден ( също в нас) всеки път като тръгнех да вървя, корема ми се втвърдяваше, и едно такова неприятно, цялото напрежение се усеща под самия корем.. Полежах си пак и на следващия ден при доки на преглед.. Сложиха ми този монитор на корема, та оттам се разбра, че имам контракции..
Иска ми се да си остана у нас, но не мога все още.. Тук няма майчинство, няма платен болничен.. Имам си една седмица "болнични" които си пазя за малко по-натам, когато съвсем няма да мога да ходя на работа. "Майчинството" е 12 седмици, неплатени. Освен ако нямаш застраховка за "временна неспособност", която включва раждане, но има време на "изчакване" ( от 2 до 4 седмици) та я ти платили 4 седмици ( от 50% до 70% от заплатата ти) я не.. Просто е безобразна, остаряла система, в която някак трябва да се вместим, за да не гладуват децата (че и ние) след като ги родим!