Боби, сега като те чета и се замислих за ритниците и движенията...
Когато бях бременна и четях "колежките" в темата как се оплакват, че от шутове не могат да спят, че ритниците са болезнени и пр. искрено се чудех.
Дани се движеше доста, но "като змия", едни елегантни и нежни превъртания - абе невероятно удоволствие беше, честно. Ако изфабрикуват уред, който да имитира тези му движения в корема ми - купувам го, без да питам за цена.
Откакто се е родил обачееее - няма такова швъкане и мятане, щом педиатрите му се опулиха, сещай се. Сега като яде пюре, не се цапа защото нещо му пада от устата, а защото и докато яде мята ръце и крака, лапа ги барабар с пюрето и после си натиква лигавника в устата и така омацан го размазва по дрехите с кеф - пълна кочина. И това всичкото - защото не спира да се движи, ако е буден. Приятелки, на които им бяха натъртени ребрата от ритници като бременни пък - е, няма такива кротки, "кукленски" бебета като техните. Иди, че разбери...
Знам, че едва ли има научно обяснение за тези неща, но по това което виждам около мен - подобна зависимост е налице.
Дани изобщо не спеше добре докато го кърмех, защото не му понасяше и кърмата де. С АМ - съвсем друго стана. Не, че се е скъсал да спи, но сравнено с кърменето - няколкостотин пъти по-добре. Лично мен - няма сила на този свят, ако ще още 5 деца да имам, която да ме накара да кърмя отново, но това на база лични преживявания - не е научна обосновка естествено
И въпреки всички изследвания и статии изчетени за кърма и имунитет, всички кърмени бебета в моята компания вече боледуваха поне веднъж, някои и по 4 пъти, моето все още е не е, въпреки че е само на АМ от 3-тата си седмица. Последното го пиша, не защото съм против кърменето, а за да успокоя бъдещите майки, ако на някоя по някаква причина не й се получи кърменето - да не си посипва главта с пепел, да се мъчи като грешен дявол и да се обвинява, че лишава детето си от имунитет и здраве. Я го лишава, я не...
elle22 Много бърза твоята "зъбла" бе! Браво - все бели и здрави да са. Моичкият тепърва ще изкарва втори зъб, лигави се като английски булдог горкия.