0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #760 -: Септември 14, 2011, 14:52:57 pm »
Цигу, и някои спонтанно забременели си знаем  деня и часа  :lol:

Да, да, и цвета на чорапите от събитието също. :lol:
Хахах, най-вече тях  :lol:
« Отговор #761 -: Септември 14, 2011, 14:56:15 pm »
Здравейте,
Да ви попитам - днес като си свалях сутиена, забелязах от вътрешната му страна на двете чашки по 1-2 малки жълти капки 8O Гледах, гледах, но няма грешка. Това какво е, не е ли рано за коластра още?
Иначе бяхме на преглед, сините гащи са затвърдени :wink:
Всичко засега е наред, моля се да е така до края .
Моят термин е 30.01.2012г., за протокола.Разминава се почти винаги с ехографа, но това е според датата на последния цикъл и пункцията ( при мен няма разминаване, понеже съм с 28дневен цикъл).

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*
« Отговор #762 -: Септември 14, 2011, 15:08:43 pm »
Здравейте и от мен :)))
искам да ви питам нещо, което не ми дава мира от доста време. Когато бях на ФМ доц.Димитрова отдели най-много внимание на сърцето на бебо и спомена, че тя ще го разгледа доста обстоятелствено(каза че засега всичко е наред), но било добре в тези седмици да се направи преглед и при кардио специалист. Ние се зачудихме дали има смисъл  да се прави това и къде да се прави? Четох из форумите за такъв специалист по кардио и фм, Марков ли беше, забравих и трябва да поровя пак. На вас казвали ли са ви подобно нещо?
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #763 -: Септември 14, 2011, 15:10:39 pm »
По повод изследването на сърцето, казва се фетална ехокардиография и се прави от специалист кардиолог. Доколкото знам ,в София Марков наистина прави такова изследване - кръвопоток, артерии и т.н., за Варна е Шивачев. Това, че са ти казали , според мен не е повод за притеснение, просто наистина е добре да се види сърчицето и от специалист в областта - ако желаеш разбира се.
Не виждам в коя седмица си, но феталната ехокардиография се прави от 20-24 седмица ( имам едно календарче на Зачатие, по което се ориентирам.)
« Последна редакция: Септември 14, 2011, 15:13:22 pm от siska81 »

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*
« Отговор #764 -: Септември 14, 2011, 15:49:21 pm »
Благодаря сиска81 :)
в 24гс + няколко дни съм, по график съм изпуснала времето. Аз не се притеснявам май, нали ни казаха че всичко е наред и затова може би не се насочихме да правим и тази фетална ехокардиография. Мислех си ако ходя на третата ФМ тогава да се ориентирам към Марков в София. Не знам и аз... нали казват че доц.Димитрова от МЦ Фемина е добра и може би разчитахме на прегледа при нея. Ей такива неща си мисля. Предполагам и други момичета си ги мислят :)))
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #765 -: Септември 14, 2011, 16:11:25 pm »
Здравейте,
Да ви попитам - днес като си свалях сутиена, забелязах от вътрешната му страна на двете чашки по 1-2 малки жълти капки 8O Гледах, гледах, но няма грешка. Това какво е, не е ли рано за коластра още?
Иначе бяхме на преглед, сините гащи са затвърдени :wink:

Сиска, според мен си е коластра, напълно възможно е. На курсовете за бременни имаше едно момиче, с коластра още от 5-ти месец и акушерката й каза, че като роди щяла да има много кърма  :D Определено акушерката не беше учудена от това, значи явно е нормално...
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #766 -: Септември 14, 2011, 18:48:42 pm »
Току що се завърнах от феталната морфология. Поуспокоих се засега - бебето си отговаря на седмиците и всичко изглежда наред :D. Дано и занапред да е така! Ако започнело да изостава тогава било опасно. Сега пък за плацентата ми пише степен на зрялост 0 (а преди 3 седмици степен 1), но ниско прикрепена. Според доктора щяла да се вдигне.
*
« Отговор #767 -: Септември 14, 2011, 18:54:22 pm »
бебето си отговаря на седмиците и всичко изглежда наред. Сега пък за плацентата ми пише степен на зрялост 0 (а преди 3 седмици степен 1)

Добра причина за по-редки ехографски прегледи, щом няма признаци за проблемна бременност. :wink:
Правиха ми един в 12-та, друг в 20-та и трети в 30-та седмица - по-малка вероятност да видят-недовидят...
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #768 -: Септември 14, 2011, 19:00:18 pm »
Леле, Цигу, как издържаш? Аз по 3 пъти в месеца ходя, че този ще станат и 4. След 2 седмици съм на ЖК в клиниката и там ще искат да ми правят същата фетална морфология. Но заради недобрия кръвоток към бебето ми казаха, че е добре веднъж на 2 седмици да следим да не започне да изостава.
*
« Отговор #769 -: Септември 14, 2011, 20:26:41 pm »
Леле, Цигу, как издържаш?
... Но заради недобрия кръвоток към бебето ми казаха, че е добре веднъж на 2 седмици да следим да не започне да изостава.

Първо нямам избор - това плаща осигуровката, това ми се полага и толкоз.
Второ, всичко върви добре и няма нужда да ходя "на частно" и да плащам за допълнителни прегледи, само за успокоение. Ще е много скъп спорт - стотин долара всеки път.

Но щом има установен проблем, редовното наблюдение е задължително и лекарите това и правят.
« Отговор #770 -: Септември 14, 2011, 21:24:44 pm »
Момичета, добър вечер!
Имам един страничен въпрос:
Мога ли да използвам сушилнята за дрехите на бебка?!
« Отговор #771 -: Септември 14, 2011, 21:48:58 pm »
Всички мои приятелки ползваха сушилни за бебетата си (тези, които имаха сушилни). Ние също сега плануваме да купуваме.
*
« Отговор #772 -: Септември 14, 2011, 22:00:46 pm »
И моите приятелки и познати с малки деца ползват сушилня за бебешките дрехи. А във Виена, където живеем ние, е немислимо без сушилня по простата причина че са много малко жилищата с тераси.

« Отговор #773 -: Септември 14, 2011, 22:19:17 pm »
Момичета, да ви питам и аз нещо. Кога трябва да започнем да правим запис на тоновете на бебчо? Пропуснах да питам днес лекарката си, че й беше лудница. Колко често ще трябва да ходя, ще плащам ли допълнително, ако в ЖК ми ги записват и ще замести ли това УЗ или не? :oops:

« Отговор #774 -: Септември 15, 2011, 00:19:24 am »
Супер, значи ще си ползвам сушилнята  :D
Мишле82, на мен досега също не са даже продумвали за запис на тонове, и на мен ми е интересно как стоят нещата?!
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #775 -: Септември 15, 2011, 00:28:00 am »

Първо нямам избор - това плаща осигуровката, това ми се полага и толкоз.
Второ, всичко върви добре и няма нужда да ходя "на частно" и да плащам за допълнителни прегледи, само за успокоение. Ще е много скъп спорт - стотин долара всеки път.

В болницата, в която раждах - 850 долара, ако трябва да сме точни  :lol:.
« Отговор #776 -: Септември 15, 2011, 01:48:08 am »
То и на мен прегледите до София не ми излизат много евтино - да, там плащам 20,30лв, но като прибавиш пътя 100лв и става чудесно. Този месец имаме 2 пътувания до София. Надявам се да ги сведен до едно на месец от октомври.
« Отговор #777 -: Септември 15, 2011, 07:57:24 am »
То и на мен прегледите до София не ми излизат много евтино - да, там плащам 20,30лв, но като прибавиш пътя 100лв и става чудесно. Този месец имаме 2 пътувания до София. Надявам се да ги сведен до едно на месец от октомври.

Пациентки сме на една и съща клиника, имам приятелки които успешно родиха близнаци и прегледите им до края останаха един път на две седмици, така че приготви се. Аз съм с едно бебе, нито ден болничен от деня на трансфера до момента, добри резултати и въпреки всичко прегледите са ми на три седмици. Влизаме в рисковите бременности и затова е така......според мен де.
*
« Отговор #778 -: Септември 15, 2011, 09:15:09 am »
имам приятелки които успешно родиха близнаци и прегледите им до края останаха един път на две седмици, така че приготви се. Аз съм с едно бебе, нито ден болничен от деня на трансфера до момента, добри резултати и въпреки всичко прегледите са ми на три седмици. Влизаме в рисковите бременности и затова е така......според мен де.

Моите прегледи са на 2 седмици. Сега съм и с 2ма докс, та ще стане 3 прегледа на месец.. Един единствен ден съм пропуснала от работа, обадих се, че не се чувствам добре, понеже ме болеше корем много жестоко. Работих си покрай пункцията, покрай трансфера... После бях ваканция един месец, но се върнах на работа и до сега си продължавам да си работя и не смятам да спирам, освен ако не ми забрани един от двамата лекари  :lol:
Бебетата е ясно, че ще дойдат по-рано от термин, но само искам да са ми здравички, да мога да си ги занеса в къщи -да се гледаме :))

« Отговор #779 -: Септември 15, 2011, 11:09:48 am »
Ние започнахме да следим тоновете от средата на 8-я месец.Първо ходихме веднъж седмично,после през ден и последната седмица-всеки ден,но защото бяхме направили фетален дистрес.Ако не се лъжа,ако всичко е наред се ходи на две седмици.
[/url]