0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #700 -: Септември 09, 2011, 15:28:34 pm »
Гледам че сте подхванали темата за килограмите :D
Аз честно казано си мисля, че при всеки е индивидуално според метаболизъм, организъм, начин на преминаване на бременността и т.н.
При мен първите три месеца наддаването беше 2,5 кг., обаче през четвъртия изведнъж качих 4 кг., което си е много за месец.Сега се тегля всяка седмица, наддавам около 700-800гр.Не съм си променила начина на хранене, не се тъпча постоянно, не ям много сладко(аз и не обичам), и се чудя откъде се вземат тези килца :lol:Движа се всеки ден пешачката поне по 1-1,5 часа.Засега АГто не ми е направила забележка, само на предната консултация ми каза, че за оставащите месеци имам разрешени още толкова(7 кг.) :lol:Голям майтап!
Някои момичета наддават втория триместър, някои третия...Не се притеснявам, че няма да ги сваля, важното е бебето да е наред :)
Повече се радвам на корема си, сланинките и целулита гледам да не ги забелязвам :)

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #701 -: Септември 09, 2011, 15:50:42 pm »
Относно килограмите, те са ми болна тема :( В момента съм +10кг., което си е бая имайки предвид, че и по време на опитите качих поне 5кг.
Някъде напред в темата има таблица относно килограмите, които се качват в зависимост от стартовите максимални, нормални и минимални стойности. Четох в едно списание, че нормалното е по 400гр. на седмица от началото на бременността.
Аз също не съм променила драстично хранителният си режим, но спрях спорта и на това дължа закръглената си форма. :(
*
« Отговор #702 -: Септември 09, 2011, 18:12:40 pm »
аз също много си харесвах корема като бременна, ходех с дрехи по мене и въобще бях много горда. ефектът от това беше, че и околните ме харесваха. след като се роди бебето корема си го харесвам най-малко от всичко останало, но наистина се свалят килограмите и то без да съм се лишавала от нищо, аз обичам сладко и много ми се яде, та не мога да го спра, но пък за три месеца почти съм се върнала в старата си форма. не вярвах, но наистина понеже съм щастлива с бебетото се чувствам и хубава, пък и след като мъжа ми ме харесва за момента това ми е много тамън, така че споко, свалят се килограмите и то без много драми.

а имам и ново любимо занимание - да зяпам девойки дето са по-млади от мене и имат по-големи кореми  :oops:
*
« Отговор #703 -: Септември 09, 2011, 18:42:41 pm »
а имам и ново любимо занимание - да зяпам девойки дето са по-млади от мене и имат по-големи кореми 

Мда, това е лесно в Англия и Америка.
Сигурно затова не дават предимство на бременните по опашки - няма оправия коя е бременна, коя дебела.

« Отговор #704 -: Септември 09, 2011, 19:26:21 pm »
Аз сега имам малко коремче и се хваля на една приятелка, а тя се смее, защото повечето момичета из града имат по-големи кореми, без да са бременни, ама аз досега не съм имала корем и му се радвам :)
« Отговор #705 -: Септември 09, 2011, 21:49:19 pm »
Абе явно килцата са ни болна тема и това си е. Аз до 16 г.с. бях +2, а после така се налях че.... :oops:
За мен лично, докторката която ме гледа на ФМ ми каза, че с близнаци оптималното наддаване е 1 кг. седмично. Това ми го каза 20 г.с. Само премигнах и след сметките които направих наум изведнъж ... 8O Оказа се че ми препоръчваше да кача още 20 кила отгоре до термина. Не знам дали тези килограми важат специално за мен, или е някаква норма... ама аз доста време без да се старая влизах в "графика"  :oops: Последните месец и половина обаче съм в застой... е почти де...
Ето 2 калкулатора, които изрових от bg-mamma:

Калкулатор за килограмите
Калкулатор за оптимално наддаване на килограми по време на бременността /става и за близнаци/
а имам и ново любимо занимание - да зяпам девойки дето са по-млади от мене и имат по-големи кореми
Сигурно затова не дават предимство на бременните по опашки - няма оправия коя е бременна, коя дебела.
:jump12:
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*
« Отговор #706 -: Септември 09, 2011, 22:10:22 pm »
Мили Момичета,
Надявам се скоро официално да съм сред вас ,
искам и междувременно да ви питам нещо :P
Последен МЦ 8 август след 3 месечен прием на Ясмин.
Около 4-5 септември очаквах цикъл,но...
Няколко отрицателни уринни теста и днес пуснах кръвен,който
беше 7,6 , което 4 г.с
При вас случвало ли ви се е така в началото на датата за м. в календара да имате кървене като цикъл , защото вчера внезапно прокървих, а през целия МЦ не съм имала никакви зацапвания ,  кървене което по приключва, без съсиреци.
Като седя и права и пред компютъра нямам болки, а на лекар съм в понеделник но
си имам едно прекрасно гадене.  :?
« Отговор #707 -: Септември 09, 2011, 22:29:30 pm »
Благодаря за калкулатора, по него като гледам сега съм в норма :)
*
« Отговор #708 -: Септември 09, 2011, 23:50:19 pm »
котараната, аз в софия и по морето гледах, иначе в англия и америка и като бременна бях слаба :)

ф-27, стискаме палци, аз лично нямах, но много жени имат зацапване около цикъла си, затова има епидемия от "цъфтящи" бременности и учудени двойки :)
*
« Отговор #709 -: Септември 10, 2011, 13:44:19 pm »

Това е и повода за една от най-големите ми дилеми - да си отстъпя ли мястото или не, след няколко гафа в метрото (отстъпвах мястото си на "бременна" която се оказваше просто с "леко" наднормено тегло, та моите добри намерения завършваха със силно осъдителен поглед от типа на "как не те е срам"). Добре че сега нямам този проблем, но пък може би тази дилема продължава да тормози 99% от пътниците в метрото, защото досега никой не ми е отстъпил място :)

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #710 -: Септември 10, 2011, 13:55:55 pm »
Да си призная и аз - живях 5-6 години в Гърция. Ех, толкова добре се чувствах там -жените са огрооомни и на техен фон изглеждах винаги супер :lol:!
« Отговор #711 -: Септември 10, 2011, 14:21:55 pm »
И сега изглеждате добре, момичета, ако се чувствате така :)
Аз покрай стимулацията още отслабнах, и това не е приятно, да си купуваш от детски магазин къси панталонки. Преди да забременея бях 43,5кг, а съм висока 163.
*
« Отговор #712 -: Септември 10, 2011, 14:34:56 pm »
фанте, ниско ми се вижда това ЧХГ за бременност.

« Отговор #713 -: Септември 10, 2011, 15:59:55 pm »
Ето ме след вчерашния преглед хем доволна ,хем и притеснена. :?
Първо за килограмите - оказа се че кантара ми нещо не тегли както трябва и съм + 8 кг.
Вчера на прегледа като попитах д-р Сигридов +10 кг. нормални ли са за тази седмица ми каза че ако съм +10 кг. съм над нормата,препоръча да се консумира изключително белтъчна храна,да забравя за въглехидратите,тестените закуски и да не се консумира хляб в големи количества.Аз последните седмици точно с това злоупотребявах а и не се разхождам-нали имам и контракции .
Кофти новините са че дясната плацента ми е много ниско долу почти до шийката ,лявата също но не чак толкова,добре че шийката ми е добре .Но сега ще пия още лекарства за контракциите ,Утрогестана започнах от снощи отново да го слагам,за киселините Талцида вече не ми помагаше и имам изписани нови хапчета.Никакви по-дълги разходки,повече почивка,никакви натоварвания-то аз и без това не излизам заради контракциите.Надявам се с новите хапове да овладеем ситуацията и да намалим контракциите до 1-2 на ден както каза д-р Сигридов.Дано!
От днес променям и хранителния си режим .
Иначе бебчетата са добре -момиченцето е 430 гр.,а момченцето 390гр. всичко им е ок.А как риткат само ... :)
Дано поне малко се вдигне плацентата ,макар че в тези седмици едва ли е възможно ,но аз все пак се надявам всичко да е наред и да няма изненади.
« Отговор #714 -: Септември 10, 2011, 19:25:42 pm »
malkave6tiza спокойно , всичко ще се нареди- имам приятелка, която е в 9ти месец в момента, а около 5-6 месец също имаше ниска плацентата, но сега всичко е наред  :) А аз искам да попитам някой сблъсквал ли се е със звеско безсъние? Не издържам вече, заспивам дълбоко чак към 5 сутринта а в 8 трябва да ставам за работа :( Преди като имах хормонални проблеми пак бях така и пиех билкови капки, които помагаха дали могат да навредят нещо на бебчето?

« Отговор #715 -: Септември 10, 2011, 19:31:07 pm »
Добре че сега нямам този проблем, но пък може би тази дилема продължава да тормози 99% от пътниците в метрото, защото досега никой не ми е отстъпил място :)

Не че искат да станат, а не го правят та да не те засегнат.Просто хората са станали много лоши, и егоисти, поне в столицата са такива.

И аз преди месец ги оправдавах, че може би се чудят дебеличка ли съм просто.Но сега, в средата на седмия съм си с коремче, което е очевидно и пак се въртят на другата страна, все едно не са видяли, особено младите мъже  :x , същото важи и за младите жени, единствено тук таме някоя жена на средна възраст да стане, но и това е рядко  8O .
« Отговор #716 -: Септември 10, 2011, 20:14:33 pm »
Brainbug , аз съм със същия проблем.Имам ужасно безсъние,за разлика от тезата,че всички бременни ги гони як сън.Аз даже мисля Док да питам за това,че мисля,че нещо не е в ред,ама сега като видях,че и ти си така малко се поуспокоих.
« Отговор #717 -: Септември 10, 2011, 21:18:29 pm »
niki75 Аз не можех да спя и преди като имах леееки хормонални проблеми затова си мисля, че може да е от прогестрона. Не знам за теб ама аз само вечер не мога да спя- през деня съм парцал и даже се усещам че клюмам пред компютъра на работа. Днес цял ден само спя, но вечер-никакъв шанс, много лек сън и безброй сънища.Като ти кажат нещо сподели аз също ще питам другата седмица като отида на преглед:)

*
« Отговор #718 -: Септември 10, 2011, 22:35:00 pm »
препоръча да се консумира изключително белтъчна храна,да забравя за въглехидратите,тестените закуски и да не се консумира хляб в големи количества.Аз последните седмици точно с това злоупотребявах а и не се разхождам-нали имам и контракции .
Ох, това и за мен важи с пълна сила - най-много ми се ядат тестени неща  :hungry:.... точно обратно на това, което ядях преди да забременея.

Кофти новините са че дясната плацента ми е много ниско долу почти до шийката ,лявата също но не чак толкова,добре че шийката ми е добре
А каза ли ти колко см ти е шийката? питам, защото и аз имам този проблем и трябва да следя шийката да не се скъси, но си мислех, че ако плацентата не се вдигне може да се направи серклаж. доколкото знам го правят и след 20г.с. Вие обсъждали ли сте този вариант?

« Отговор #719 -: Септември 10, 2011, 23:36:06 pm »
Бебс,не сме обсъждали нищо за шийката ,поради факта че мойта е доста особенна както се изрази док и не можа да я измери последния път т.е. доста дълга и не е права .Тогава беше около 7 см.Вчера тръгна да я мери стигна до 4 см. и каза че е много добре ,няма от какво да се притесняваме .
Отностно тестените изделия и аз много ми се усладиха последния месец но ще си взема поука и ще ги огранича до минимум.
Надявам се да се нормализират нещата поне малко ,но ако се наложи серклаж и това ще направя - важното е да стигнем до нормални г.с. и да родим живи и здрави бебчета  :wink: