0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #680 -: Септември 08, 2011, 10:37:10 am »
Гери, следи се редовно на доплер, явно намаленият кръвоток е от високото кръвно четох някъде за подобна зависимост. Трябва да се следи кръвотока към плода редовно и при необходимост да се взимат мерки, няма страшно щом всичко е под контрол. Една моя приятелка приемаше и протеинови коктейли /подобни на тези, които взимат фитнес маниаците/ мисля, че те помагат.
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #681 -: Септември 08, 2011, 11:11:11 am »
Ще ходя на 10 дена. Вчера като питах дали трябва да пия нещо ми казаха, че на този етап фраксипарин и аспирин протект са достатъчни. Но пак ще питам следващия път.
*
« Отговор #682 -: Септември 08, 2011, 13:25:31 pm »
Вчера като питах дали трябва да пия нещо ми казаха, че на този етап фраксипарин и аспирин протект са достатъчни. Но пак ще питам следващия път.

И много течности! Също, не знам как спиш, но е хубаво да избягваш да спиш/лежиш по гръб вече, защото допълнително се намаля кръвопотока.

*

• 1357
« Отговор #683 -: Септември 08, 2011, 13:43:20 pm »
Да, за течностите си взех поука и вече приемам повече. Мисля, че спя основно настрани. Като чета взех много да се притеснявам ще стигна ли изобщо до финала.
*
« Отговор #684 -: Септември 08, 2011, 14:14:19 pm »
Ще стигнеш разбира се :) Помниш ли как се съмняваше по време на процедурата - и виж че стана. Не го мисли просто се следи добре за да вземаш мерки навреме! И никакви черни мисли  :nono:

« Отговор #685 -: Септември 08, 2011, 14:21:38 pm »
Да, съгласна съм, никакво черногледство, точно обратното - гледай позитивно, всичко ще е наред с теб и бебчето :)
« Отговор #686 -: Септември 08, 2011, 22:14:26 pm »
Здравейте милички.Минавам и аз да се отчета.Вчера бяхме вече при д-р Михова направихме първата морфология всичко е наред с бебето за сега.
Както казва Ники75 и на мен каза да спирам Фолиевата и Утрогестана.Ще чакаме само резултатите от БХС за да види какви са и дали ще спра Фраксипарина или ще продължа с него.
Ники мила и на мен каза 70% че ще сме с розови гащи.Но за мен няма значение само да е живо и здраво.Както и на всички момичета пожелавам това да родят едни здрави бебоци.
 :bighug: :bighug: :bighug:
Гери мила стига лоши мисли всичко ще е наред :bighug:Колкото се притесняваш още повече си вредиш на теб и на бебо.Стига да четеш това онова и си пълниш главата с глупости.Заради това ще вдигаш кръвно.Ще те osi_6 айде споко чуваш ли

« Отговор #687 -: Септември 08, 2011, 22:41:58 pm »
Дани,честити розови гащи. :D
Много се радвам и няма да се притесняваш излишно ,нали ти казах. :bighug: :bighug: :bighug:
Гери ,не се тревожи излишно ,сигурна съм че ще овладееш кръвното.
Аз от едно известно време съм с контракции и преди 8 дни от ЖК ми изписа Магнерот 3*1 и Спазмалгон 3*1 да ги пия едновременно за контракциите.
Утре сме на втора Фетална морфология при д-р Сигридов и въобще не знам как ще пътувам ,когато се кача в колата и получавам контракции-сигурно ще съм на задната седалка в пълно легнало положение с почивки на около час път.И киселини ме мъчат ама няма как и за там сме взели мерки.
Аничка,Моле,добре дошли в темата а и на всички които пропускам също-лека и безпроблемна бременност докрая.
Да питам по знаещите-нормално ли е за тези седмици да съм с почти +10 кг.?Според мъжа ми съм наддала само на корем който е доста големичък,но си мисля че все пак са доста килцата в +.
« Отговор #688 -: Септември 08, 2011, 23:28:23 pm »
И мен ме интересува доста това с колко трябва да наддадем, щом сме с 2 бебета? Защото аз вече съм +1,5кг, а още колко време има ...
При бременност с едно бебе обикновено пишат от 1-ви до 6-ти месец по 1кг и последното тримесичие по 2кг, има ли разлика при нас?
« Отговор #689 -: Септември 08, 2011, 23:47:08 pm »
Абе да ви кажа,че това с килограмите май е доста относително.Аз също съм +6кг отгоре,при това съм едва в 15г.с.и не ми се мисли каква ще стана до края.Има девойки ,които в началото качват по-малко,а накрая наваксват,има такива дето качват повече в началото.То едва ли има таблица за това.При това аз ям не като за бременна като количество,а като честота на ядене.Понеже ям по-мъничко,но на често-така ми огладнява изведнъж,че чак ми прималява и имам чувството ,че ако не хапна веднага и ще повърна./сори за обяснението/.
« Отговор #690 -: Септември 09, 2011, 00:30:28 am »
Ани,то утре ще питам д-р Сигридов.
Да ти кажа когато отидохме с мъжа ми за пръв път -той веднага ми каза че ще трябва да хапвам повече -аз дълги години поддържах 48-50 кг. ,след първоначалния шок първата година отслабнах до 44 кг. ,после пак застопорих същите кг. а последните три години отидох на 53 кг. и на тези кг. стартирах през април процедурата.Та той тогава ми каза че ще трябва да хапвам повечко защото съм с двуплодна бременност ,дори ми каза кои храни е добре да консумирам главно заради хемоглобина -старая се да присъстват в менюто ми.Сладко почти не употребявам -но и като цяло забелязвам че и вкусовете ми се променят ,ако съм обичала да хапвам нещо преди бременността то сега нямам никакво желание ,и има неща които съм хапвала много рядко а сега предпочитам.
Сега основния проблем се опасявам да не се окаже пътя?
Ники и аз бях + 6 кг. в същите седмици ,ще пиша какво е казал док.  :wink:
*
« Отговор #691 -: Септември 09, 2011, 01:32:31 am »
malkave6tiza аз слагах по 2 папаверина и по 1 но-шпа мускулно 20 мин. преди пътуване и нямах проблеми с контракции по време на път.А пътувах по 500 км на ден за прегледите в София.Също така пиех магнезий.
*
« Отговор #692 -: Септември 09, 2011, 10:59:45 am »
malkave6tiza, това с килограмите наистина е относително, но ти си и с двуплодна бременност и + 10 кг в твоите седмици ми се струват нормални. Обикновенно в последния триместър навсякъде пише, а и момичетата минали вече по нашия път са го казвали , че не се наддава така стремглаво както в началото. В книгата за бременни, която чета по принцип пише че нормалните килограми за едноплодна бременност са до 14,5 кг, а при многоплодните бременности 16-20 кг. Когато се храним с полезни неща мисля че ще се чувстваме добре и свежи.

*

• 1357
« Отговор #693 -: Септември 09, 2011, 11:12:00 am »
Аз пък чета обратното, че последния триместър се наддава по-значително.
« Отговор #694 -: Септември 09, 2011, 11:45:25 am »
И при мен килограмите са доста. Преди инсеминацията пиех дълго време Метфогамма и тя ми задържаше теглото до 62-63 кг, което беше относително добре за мен.След като спрях Метфогаммата, до 10 г.с. с четириплодна бременност слтигнах до 72 кг. След редукцията се следя и съм качила още 1 кг. Имам много голям корем за седмиците си, незнам какво се очаква нататък.
*
« Отговор #695 -: Септември 09, 2011, 11:48:47 am »
По въпроса за килограмите, намерих една статия, в която условно се казва, че "Препоръчваните килограми «за качване» са 10-16 кг – за жени с нормално тегло преди бременността. За жените с тегло под нормата препоръчваните килограми «в повече» са 13-18 кг., а за бъдещите майки с наднормено тегло - средно 6 кг." А ето и как са разпределени:
3.8 кг. - средното тегло на бебето
3.2 кг. – допълнителен запас хранителни вещества.
1.8 кг. – допълнително количество кръв
1.8 кг. - допълнително количество лимфа
0.9 кг. - околоплодна течност
0.9 кг. - увеличение на обема на гърдите
0.9 кг. – увеличение на матката.
0.6 кг. - плацента.
Така като гледам за многоплодна бременност във всички случаи е нормално да са повече.

*
« Отговор #696 -: Септември 09, 2011, 11:50:24 am »
Привет и от мен след известно отсъствие  :)

За малко и не навреме да стана мама: на 25.08 постъпих в болница с контракции, където веднага ме включиха на системи. Изписаха ме след седмица и общо 110 часа интравенозно с Tractocile и таблетки Gynipral, положението бе някак си овладяно. Все още сме 2 в 1, на постелен режим и надявам се, да удържим до октомври. Радвам се, че съм си вкъщи. А колко много неща, мисли и емоции от обикновената, ежедневна реалност в болницата избледняват и стават незначителни, малки и несъществени...

:welcome: на новите мами!

На всички желая безпроблемна бременност до термин, много късмет и усмивки, безброй положителни емоции при подготовката за срещата с бебо  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

............................Тайната на нашата вечеря............................
« Отговор #697 -: Септември 09, 2011, 11:54:32 am »
Явно наистина при всеки е различно с килограмите :),аз стартирах процедурата на 60кг. и постъпих да раждам на 73кг.(с триплодна бременност), и 4есно казано не съм се пазила много относно яденето,каквото ми се е ядяло това съм яла,а след като родих съм 57кг. и помен от корем нямам :).Но най-важното е бебчетата да са добре,килограми се свалят :wink:.Успех и леки оставащи месеца на всички :).
*

• 1357
« Отговор #698 -: Септември 09, 2011, 12:08:02 pm »
Rejna, стискам палци всичко да е наред и да си дочакате термина!
Аз засега съм + 3кг. Според мен е важно да се храним нормално - нито да стоим гладни, нито пък в другата крайност - да се тъпчем като за двама. Важното е да се раждат живи и здрави бебета, а килограмите се свалят някак.
« Отговор #699 -: Септември 09, 2011, 13:28:51 pm »
Момичета,малко извън темата,но от известно време се мъча да си сложа лентичка.Днес успях,но ми излезе като линк,а не като при вас картинка.Къде съм объркала?Или нещо не съм направила както трябва?