Май е въпрос на манталитет и възпитание уважението към различните професии. Реплики от рода на "той само ще те позашие" ме изумяват и ужасяват.
Аз бих се ужасила, ако това се окаже истината!
Голяма дискусия стана, радвам се. Така или иначе темата с доверието, спокойствието при раждането и т.н. за мен също е много важна и хубаво, че минали момичета по този път могат да разкажат какво се случва в действителност.
Въпреки, че съм убедена, че в МД имат специалисти, имат база, опит... и ако трябва да се доверя на непознати, бих се доверила на тях, а не на Шейново или на Тина Килкова, си давам сметка, че ако в клиниката на д-р Владимиров се извършваха и раждания, то аз щях да съм пред сериозна дилема именно заради доверието и спокойствието. И когато ми казаха за първи път ще създават нова клиника, ще се меситм и т.н. първия ми въпрос беше ще има ли родилно отделение.
Завиждам благородно на тези от вас, които имат възможност да съчетаят всичко при техния си лекар!
И още нещо: някой спомена за плащане под масата, над масата, на този и оня...
Тази тема е също много обширна и с различни гледни точки. Съгласете се, че в държавата ни лекарската професия не е на пиедестала, на който трябва да бъде- нито в очите на хората, нито в стандарта на живот, който заслужават хората, грижещи се за нашия. Не е нормално лекар да е на повикване (особено акушер-гинеколозите), да носи отговорност, и накрая да получава до 1000лв заплата, на фона на хиляди други средно-образователни професии, които получават повече, с нормирано работно време и на практика нищо полезно свъшено. Ами как няма да вземат под масата...?!
Не че ги оправдавам. За мен да си лекар и учител е призвание, а не бизнес. Но средата явно ги принуждава. И този „избор на екип” го направиха наистина законен начин за рекетиране на пациентите. Дали го избираш или не, той е лекар, на смяна е, и това му е работата в крайна сметка. Защо трябва да плащам допълнително, за да го мотивирам да си я свърши?! Заплата получава и от пациента търси..... Е да ама заплатата една....
Не знам. Има нещо сбъркано в цялата работа.
Отплеснах се малко.