0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #520 -: Август 30, 2011, 19:13:03 pm »
Благодаря ти много за информацията, аз сигурно няма да избирам екип, за мен всички лекари там са добри и си разбират от работата, но това да съм само с още едно момиче в стаята ме блазни. Мъжът ми ще плаща. Аз раждам, аз определям правилата  :lol: Сама в стая не искам, ще ми е скучно  :lol:
И аз така съм решила- да си имам компания все пак.
Дано само близките на другото момиче да не прекаляват и да се съобразяват, както и бебетата да не се събуждат едно друго от плач  :lol:

*
« Отговор #521 -: Август 30, 2011, 19:19:56 pm »
Сестрата директно ни попита толкова пари ли имаме, че да плащаме за това и ни обясни, че няма смисъл да си въобразяваме, че доктора ще ни стои до главата от началото до края. Те са тези, които ще се грижат за нас през цялото време и лекаря общо взето само ще ни зашие.

Това е супер, но при секцио ми се струва, че само сестрата няма да свърши работа... Май няма да ми се размине избора на екип :(

« Отговор #522 -: Август 30, 2011, 19:23:24 pm »
До колкото разбрах дори и да постъпиш с индикации за секцио (нещо, което те ще установят при приемането, а не ти да отидеш с това искане), отново не си длъжна да плащаш за екип и те оперира лекаря, който е на смяна.
Сега, ако си имаш свой, който държиш да не оперира е друг въпрос вече.

П.п. Сега виждам, че две съкровища чакаш, при теб може би няма да се размине, да... :?

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #523 -: Август 30, 2011, 19:27:49 pm »
Сестрата директно ни попита толкова пари ли имаме, че да плащаме за това и ни обясни, че няма смисъл да си въобразяваме, че доктора ще ни стои до главата от началото до края. Те са тези, които ще се грижат за нас през цялото време и лекаря общо взето само ще ни зашие.

Изключително глупаво изказване. Тъпо, неграмотно, некоректно, комплексарско и каквото още се сетите. Ако аз съм началник на тази сестра, тя ще си отиде с гръм и трясък от отделението ми.

Извинете, не се сдържах.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #524 -: Август 30, 2011, 19:29:26 pm »
Да, Мишле, аз съм привърженик на нормалното раждане, но ми казаха да не си помислям за това - освен че съм с близнаци, имам още няколко показателя за секцио. Иска ми се да си спестя някои разходи, но като се замисля и ме хваща страх да не се обърка нещо ако оставя нещата на случайността... Както и да е, има време, ще мисля. Много ти благодаря за изчерпателната информация
« Последна редакция: Август 30, 2011, 19:44:06 pm от bebs_y »

« Отговор #525 -: Август 30, 2011, 19:44:34 pm »

Изключително глупаво изказване. Тъпо, неграмотно, некоректно, комплексарско и каквото още се сетите. Ако аз съм началник на тази сестра, тя ще си отиде с гръм и трясък от отделението ми.

Извинете, не се сдържах.
Може и така да е, не го казвам, заемайки страна. Но е факт, че от мои приятелки чувам, че точно така се получава в действителност. В частните болници може и друго да е  :wink:

*
« Отговор #526 -: Август 30, 2011, 19:57:12 pm »
извинете, че се намисвам, ама нали затова се казва "избор" - избирате си лекар, на когото имате доверие, а и след като сте го избрали имате право да изисквате добро обслужване и отношение. естесвено не да ви носи кафето, но да си върши добре работата. затова съпрузите/партньорите са много полезни да ходят да организират тез неща, за да може вие да вършите тежката работа.

успех на всички, на които предстои раждане, дано да е приятно преживяване и здрави и усмихнати бебета :)
« Отговор #527 -: Август 30, 2011, 20:02:47 pm »
Принципно и аз така си го представям. Лекаря ме познава, аз го познавам, познавам екипа му, акушерки, анестезиолога...и като звънна, че започва, този екип се свиква, независимо по кое време на денонощието и ме поемат. Може и много филми да съм гледала, не зная....
Всеки сам за себе си решава. Аз още не мога да се примиря с това, което ми се каза, че ако държа да раждам естествено, не мога да си правя илюзии, че на 27.12. някой ще изпълни ангажимента си към мен. Еми няма да ме режат, за да ме  нагласят по техните си графици и ваканции да му се невиди!!!  osi_2

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #528 -: Август 30, 2011, 20:11:21 pm »

Извинете, не се сдържах.
Може и така да е, не го казвам, заемайки страна. Но е факт, че от мои приятелки чувам, че точно така се получава в действителност. В частните болници може и друго да е  :wink:

Не коментирам частните клиники, а Университетската АГ Клиника Майчин дом. По тая логика не докторът и не сестрата /акушерката/ ами санитарката ще да е най-важната в това отделение, щото лекарят ще ви зашие, сестрата ще ви сложи инжекция, пък санитарката по цял ден ще снове и ще ви бърше задника.

И това, доколкото разбирам, е изказване, направено официално пред много бременни жени, нали така? Изумена съм ...

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #529 -: Август 30, 2011, 20:13:29 pm »
Точно така, да..

Малко в кръга на майтапа, но още нещо казаха  :lol:, което автоматично елиминира и санитарката като главно действащо лице! Нямало практика да се прави тоалет на родилките, те сами ще се мият, защото стаите имали собствен санитарен възел!  :lol:
« Последна редакция: Август 30, 2011, 20:16:48 pm от Мишле82 »

« Отговор #530 -: Август 30, 2011, 20:16:41 pm »
Ако бебетата тръгнат по-рано, хич не ме интересува кой ме изражда, за мен е важно само те да са добре. Особено в такива моменти мислиш само за това как да спре болката. Ако една жена се чувства по-добре с "избран екип", то да го стори, пари за целта ще се намерят. Важното е родилката да се чувства сигурна в лекарите.
Аз искам да родя там, защото се чувствам сигурна в болницата, не в даден лекар. Но, ако не беше така щях да искам и "избор на екип".
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #531 -: Август 30, 2011, 21:27:22 pm »
Точно така, да..

Малко в кръга на майтапа, но още нещо казаха  :lol:, което автоматично елиминира и санитарката като главно действащо лице! Нямало практика да се прави тоалет на родилките, те сами ще се мият, защото стаите имали собствен санитарен възел!  :lol:
Ами и тук няма такава практика. Всяка стая има баня, отиваш и се къпеш. Ако има някаква причина да не ставаш, ще ти помогне сестрата, но иначе не.
При мен нямаше избор на лекар. Избрала съм си го, ама това е да ме следи. Като зараждаш идва който е на смяна от неговият офис - те там са няколко лекаря и се редуват кои дни да са в болницата. Нямаш избор, дори и да искаш.

Б.
« Последна редакция: Август 30, 2011, 21:31:24 pm от Bobbie »

*
« Отговор #532 -: Август 30, 2011, 22:34:46 pm »
Малко ми е рано да вземам думата по този въпрос , но когато ми дойде времето да влизам в Родилна зала едва ли бих си избрала екип.Първо защото винаги има дежурни на смяна от които поне един от лекарите е с дълъг стаж и опит и в случай на секцио например винаги се викат и двамата / говоря ако е през нощта/, а през деня има достатъчно лекари.Това със избора на екип го направиха за да печелят отделенията и по-точно конкретни лекари-казвам го от опита на всички мои приятелки вече родили , някои и по два пъти.Тези които си повикаха специално лекар за тяхното раждане незнам защо но винаги завършиха със секцио при което лекарят е до момента на излизане от операционна ,после си отива и идва на другия ден за да те види как си.През първите 24 часа след раждането те обслужват дежурните на смяна акушерка и санитарка , а визитации и оплаквания са ангажимент на дежурните лекари за денонощието.Това са факти и нека не се заблуждаваме с този избор на екип!
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #533 -: Август 30, 2011, 22:49:30 pm »
Аз пък живот и здраве искам да раждам при моя си доктор - той ми направи лапароскопията, ИКСИ-то, сега той ме следи... Познаваме се вече достатъчно добре и ще се чувствам най-сигурна в негови ръце.
За секциото - на мен ми се вижда логично задълженията му за деня на раждането да се изчерпват до излизането от операционната и да дойде да ме види на другия ден. Не очаквам да стои денонощно до моето легло.
« Отговор #534 -: Август 30, 2011, 23:03:52 pm »
Аз пък живот и здраве искам да раждам при моя си доктор - той ми направи лапароскопията, ИКСИ-то, сега той ме следи... Познаваме се вече достатъчно добре и ще се чувствам най-сигурна в негови ръце.
За секциото - на мен ми се вижда логично задълженията му за деня на раждането да се изчерпват до излизането от операционната и да дойде да ме види на другия ден. Не очаквам да стои денонощно до моето легло.
Абсолютно подкрепям. Ще избера за раждането си моята лекарка, на която имам безрезервно доверие и която ме успокова само с присъствието си, да не говорим за пътя , който сме извървели заедно. Не мога да си представя да доверя най-ценното си в ръцете на непознат и то на случаен принцип, на който попадна. Някои хора спестяват пари за количка от 2000 лв, аз съм решила да инвестирам в спокойното и безпроблемно раждане, просто въпрос на избор

P.S Само да добавя, че говорим за случаите на раждане в срок, не коментирам преждевременните и спешни раждания, тогава избор няма кой знае какъв и най- важно е да се спаси бебето и майката да е добре
« Последна редакция: Август 30, 2011, 23:10:58 pm от krisi1812 »
« Отговор #535 -: Август 30, 2011, 23:36:54 pm »
Направо ги съжалявам лекарите. Като знам какво ми е било, когато някой път вечер по никое време, към 2-3 се е налагало на мъжа ми да отиде на работа колко ми е неприятно, а това редовно да си "на повикване". Затова и сумата "избор" не е малка.
Трябва много да обичат работата си.
*
« Отговор #536 -: Август 30, 2011, 23:56:11 pm »
Мели, права си за всичко. :( Факт е обаче, че подобни неща се казват редовно на бременните от средния медицински персонал. Присъствала съм на не един разговор между бременни момичета, които обсъждат как било добре да дадат пари под масата на санитарката, акушерката и водопроводчика едва ли не, но не и на лекаря си, защото..."ми той всъщност не присъствал на раждането, ами само шиел накрая понякога"  8O Не ми е много понятно как една бременна жена няма и бегла представа колко важен е е ЛЕКАРЯТ при едно раждане, ако нещо не върви "както рекъл Господ" и това не го казвам в контекста: "кой на кого плаща, не плаща и дали ще плаща изобщо", ами в контекста на елементарна култура при една бременна жена...или липсата й. Това си изказване НЕ ОТНАСЯМ към никое момиче в темата тук, просто взимам повод от разговора. Разни сестри и санитарки и техните тъпизми - дори не ми се коментират.  :x

Момичета, избирайте внимателно и лекар и болница и дано нужда от сериозна лекарска намеса в раждането ви няма! Ако има - не разчитайте на акушерката обаче, а когато раждаме - ние и децата ни нямаме "застраховка пред Господ", та...умната както се казва. Успех на всички :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #537 -: Август 31, 2011, 00:25:43 am »
Мда, след раждането като се раздвижи човек вече може сам да се измие, няма нужда никой да го мие. Ако се налага тоалет, то той се прави от акушерката (жените, които се грижат за родилките са акушерки, не са сестри).
И аз бях изправена пред дилема какво да правя, ако зараждам по празниците. Тогава доста от лекарите в МД ги няма и дори и да си ходил на консултации при някой от тях, ако е в отпуска, а пък и отсъства от София чакай да дойде. Затова някой вече правят само секцио, като избор на екип, не поемат естествени раждания, защото си правят сметки. А и секциото може да е в удобен за доктора ден и час, дори и индуцирано естествено раждане, когато е на смяна, да го не викаш посред нощ.
Примери са все това, от практиката дето се вика. Не само в МД.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #538 -: Август 31, 2011, 00:34:06 am »
Смарайди, то и моето беше индуцирано, но и тогава не може да се предвиди колко точно ще продължи. Акушерката събуди доктора в 3,30 ч. през нощта.  :lol: Той се надяваше да се наспи, но уви. Заради мен остана да спи в болницата.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #539 -: Август 31, 2011, 01:30:39 am »
Ако се налага тоалет, то той се прави от акушерката (жените, които се грижат за родилките са акушерки, не са сестри).
Тук са сестри. Аз също съм работила на такъв етаж ( на повикване, при нужда) - няма по-лесно отделение за работа за една сестра от следродилното.Няма нужда да е акушерка. Акушерките са при раждането, а не след него. Тук и при раждането са пак сестри, но с допълнително обучение в акушерство, което ги прави еквивалентни на акушерките.