0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #500 -: Август 29, 2011, 15:07:17 pm »
Не мисля, че от Естрофема се качват килограми. Аз ям по 6-7 пъти на ден и съм качила 600гр от трансфера насам.
« Отговор #501 -: Август 29, 2011, 15:44:08 pm »
От Естрофема се качват килца и още как, след всички трансфери, освен след този съм го пила и винаги съм трупала доста килограми. В момент съм само 1 кг. в повече от деня , в който видях положителния тест  :wink:
Фраксито аз го биех превантивно, тъй като нямам проблем с тромбофилията, но в един момент започнах да го слагам в ръцете, тъй като с корема започна да ме боли, а в краката получих нещо като алергична реакция
« Отговор #502 -: Август 29, 2011, 17:40:07 pm »
И аз качих кг от естроферма, но го пих доста време и преди трансфера и след това.
Гери, пусни стерилна урина, наличието на епителни клетки не е страшно.
« Отговор #503 -: Август 29, 2011, 18:09:49 pm »
Приветче!
Много съм щастлива влязох в 36 седмица , даже преди малко изпрах и дрехите за бебка
Багажа  ми е готов , но не мога да намеря чанта в която да го сложа.Мислех да го разделя на две една за моите неща и една с дрехите на бебка и да ми я донесат по късно. Иначе съм добре в Сряда съм на доктор да изберем дата за секциото и вече почна да ме стяга сериозно под лъжичката защото края му се вижда. :P

« Отговор #504 -: Август 29, 2011, 18:15:10 pm »
Приветче!
Много съм щастлива влязох в 36 седмица , даже преди малко изпрах и дрехите за бебка
Багажа  ми е готов , но не мога да намеря чанта в която да го сложа.Мислех да го разделя на две една за моите неща и една с дрехите на бебка и да ми я донесат по късно. Иначе съм добре в Сряда съм на доктор да изберем дата за секциото и вече почна да ме стяга сериозно под лъжичката защото края му се вижда. :P

Браво, успешни финални метри. Къде се насочи за раждане?
« Отговор #505 -: Август 29, 2011, 18:21:16 pm »
Къди ще раждам пак в АГ Варна но този път на обикновения етаж , не си заслужава 1000лв Випа според мен ! :)

« Отговор #506 -: Август 29, 2011, 21:30:23 pm »
Един след друг проблемите - то не бе кръвно, не бяха несъчетания на лекарства, сега пък и инфекция ако имам osi_13...
Гери, аз пък съм обратния случай. На микробиологиите чиста първия път, втория път с някакви неболестотворни бактерии, които не ми вредят особено по думите на лекарката.... Слагах Полижинакс, е имам чувството, че нещо не се промени. Течение, половите контакти силно болезнени, после пари, реже, чудо.....и няма нищо. Това не зная как да го разбирам  :?

« Отговор #507 -: Август 29, 2011, 22:51:02 pm »
Браво, Милен_ка, стискам палци всичко да е наред :)
« Отговор #508 -: Август 30, 2011, 10:04:51 am »
Ще задам един може би малко глупав въпрос... Микробиологичните изследвания задължителни ли са по време на бременност или са по преценка на лекаря /ако имаш течение примерно/? И налага ли се гинекологичен преглед за вземане на секрет или може и чрез стерилна урина да се установи?? Извинявам се за невежеството :oops:
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #509 -: Август 30, 2011, 10:12:34 am »
Микробиологиите вървят заедно с другите изследвания, които ни пускат на ЖК. Като се има предвид колко опасни са инфекциите по време на бременност не ги пропускай. Аз освен задължителните пускам и допълнителни за свое успокоение. По принцип трябва гинеколог да ти вземе секрет, но на мен онзи ден ми връчиха клечката сама да съм си вземела влагалищен секрет. Дали го направих както трябва кой знае :lol:.
Мишле, няма ли да търсите причината - щом има парене, болка? Някои инфекции нали не се отразяват в микробиологиите.
« Отговор #510 -: Август 30, 2011, 10:26:51 am »
Паренето и болката са ми само по време и след полов контакт. Бързо отшумяват след това.
Иначе нямам оплаквания, освен едно редичко течение, което аз още не мога да разбера засилена секреция от бременността ли е или е признак на някаква инфекция  :( Ще ходя пак.

« Отговор #511 -: Август 30, 2011, 13:04:09 pm »
Не мога да се редактирам вече  :oops: Някой днес ще ходи ли на отворените врати в Майчин дом?
Довечера ще разказвам  :P

*
« Отговор #512 -: Август 30, 2011, 13:17:14 pm »
Мишле, много ми се иска да разбера как стоят нещата с раждането там, особено след ремонта, а и новите цени за раждане :?, но реших да не насилвам нещата - още ми е рано за раждане. Ще се радвам да споделиш впечатления

« Отговор #513 -: Август 30, 2011, 13:21:27 pm »
Днес ми мина прегледа на ЖК. Очаквам 2 живи ембриончета с размери 10,4 и 11,3. Лекарят каза, че са хубави и почти еднакви, което било добре. Единият плоден сак е малко по-голям, но не било проблем. Сега вече съм много по-спокойна. Пуснах си и болничен от 1.09.

Обадих се на спешния телефон и ми казаха да спра Естрофема. Много се зарадва д-р Стаменов, че сме чули 2 сърчица.
« Последна редакция: Август 30, 2011, 13:23:14 pm от anichka.bs »
*
« Отговор #514 -: Август 30, 2011, 13:30:42 pm »
Браво Аничка, чудесни новини   :balk_47::balk_16:

*
« Отговор #515 -: Август 30, 2011, 13:42:20 pm »
Ани, честито ти две сърчица ,сега вече си почивай повече че ще ставаш едновременно мама на двама!Аз ще ходя другата седмица да се запиша в ЖК.Днес ходих на личния за талон за АГ и много се кефиха със сестрата.Утре съм на АГ- платена ехо да видя как върви втория сак и дали всичко е о.к със първото вече живо ембрионче.
« Отговор #516 -: Август 30, 2011, 13:45:52 pm »
mole, ще чакаме хубави новини и от теб :)

*
« Отговор #517 -: Август 30, 2011, 18:22:33 pm »
И ние днес бяхме на преглед. Малкият се развива добре, вече сме 800 г тежки. Нашето мъниче отново се държа с гръб към нас и не можахме да му направим снимка. И за награда му купих отново две сладки бодита, просто не мога да се въздържам. Все си казвам да излезна през октомври в майчинство и тогава се захващам с покупките с пълна сила, но удоволствието е неуписуемо. :D

anichka.bs, честити ти две тупкащи сърчица.

« Отговор #518 -: Август 30, 2011, 18:47:17 pm »
Привет от мен! Бързам да споделя впечатленията си от Майчин дом.
Отидох малко изплашена, че ще чувам отвсякъде ревове и викове, но цареше страхотна тишина.
Влязохме на третия етаж, разгледахме новите родилни зали, е...... готино е! Всичко е много модерно, чистичко, на пръв поглед персонала любезезен. Има две стаи за общо наблюдение, осем родилни зали, мисля че 2 родилни ВИП зали (със собствен сан.възел и място за "обработка" на бебето след раждане). Няма родилна и предродилна зала, всичко е заедно настаняват те в една от стаите и там си от начало до край. Аз затова се учудих, че беше толкова тихо.
На 12 етаж се качихме после. Там малко по-старичко, но все пак не чак толкова мизерно. Десет стаи са двойки, всяка със санитарен възел и баня и 2 единични стаи (супер ВИП  :lol:) с хладилник, ТВ. Може и в другите да имаше ТВ, не съм сигурна, беше ми неудобно да надничам, при положение, че вътре има бебе и майка. Между две стаи има един аквариум, в който стоят бебетата.
На седмия етаж съвсем разбираемо не ни заведоха. Старшата сестра ни обясни, че там 27 жени ползват една баня и тоалетна, бебетата не са при тях, посещенията са строго регламентирани като часове. Докато на 12 ет каза, че свободно близки могат да влизат, бебетата са при нас и това, което на мен ми хареса е, че ще мога да наблюдавам през този аквариум тоалета на бебето, тегленето, преобуване и т.н.

Като багаж за родилна зала казаха да не се носят много неща- за майката дамски превръзки, мокри кърпи, чехли, нощници и тоалетни принадлежности. Може да се ражда с наши нощници.
В другата раница за бебето малък пакет памперси, може и единични 5-6 бр, пак мокри кърпички. Таткото явно ще може да носи по всяко време каквото не достига.

Питахме за плащането: може да стане при постъпване, може и при изписване. Към момента „избор на екип” струва 860 лв, както за естествено раждане, така и за секцио. В тази цена влиза и епидуралната. Двойката ВИП стая е по 40 лв на нощ, единичната е по 70 лв. При постъпването попълваш каква стая искаш да ползваш и ще плащаш ли за екип или не. Сестрата директно ни попита толкова пари ли имаме, че да плащаме за това и ни обясни, че няма смисъл да си въобразяваме, че доктора ще ни стои до главата от началото до края. Те са тези, които ще се грижат за нас през цялото време и лекаря общо взето само ще ни зашие. Ако не се плати тази ТАКСИЧКА си постъпваме на общо основание, при който се случим (така или иначе не лекаря ще води раждането), пак раждаме на третия етаж и си плащаме, ако искаме престоя за 12 ет.
Аз май ще я пропусна.... и без друго ми се каза в прав текст, че с термин 27.12.няма да има лекар, който да се ангажира да дойде за нормално раждане и да си спази уговорката, така че не мисля да давам грешни пари.

Друго, друго?
Може да присъства таткото при  нормално раждане, стои си в стаята при теб, при секцио не го пускат в операционната. После обаче има възможност да наднича и го пускат по коридорите.
Работят с банки за стволови клетки.
72 часа престой при нормално раждане, 5 дни за секцио.

Моите впечатления са положителни и като че ли в други болници няма да ходя да разглеждам.
Ето един линк, действително така стоят нещата, както са представени: http://www.health.bg/index.php?page=video&id=155

Дано не съм пропуснала нещо и да съм била малко полезна с информация! :pipy_longstocking:
« Последна редакция: Август 30, 2011, 18:50:52 pm от Мишле82 »

« Отговор #519 -: Август 30, 2011, 19:07:52 pm »
Благодаря ти много за информацията, аз сигурно няма да избирам екип, за мен всички лекари там са добри и си разбират от работата, но това да съм само с още едно момиче в стаята ме блазни. Мъжът ми ще плаща. Аз раждам, аз определям правилата  :lol: Сама в стая не искам, ще ми е скучно  :lol: