0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #440 -: Август 24, 2011, 23:40:13 pm »
ivanita не се плаши, няма страшно. и аз бях така  през последния месец, но не се притеснявай. за мен раждането на сина ми е най - хубавото ми изживяване. не помня нито болка н нито някакво неразположение. в момента в който си гушнеш бебчето всичко друго губи смисъл.пожелавам ти леко и безпроблемно раждане на теб и на всички на финала.  :wink:
« Отговор #441 -: Август 25, 2011, 11:35:54 am »
Катрин и от мен имаш :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:,и вярвай,че всичко ще бъде наред
*
« Отговор #442 -: Август 25, 2011, 16:08:18 pm »
 Ако не беше отпуснатото коремче и 7те кг отгоре,и най-вече Калоян в ръцете ми, нямаше да мога да си представя,че съм раждала...Не знам дали се забравя, но определено очите на страха са големи :)

Секс правихме от 11та седмица някъде, до поставянето на серклажа...Сексът не е "прегрешение" моля ви се,момичетаааа :lol: :lol: :lol:
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #443 -: Август 25, 2011, 18:01:36 pm »
Здравейте и от мен. Преди малко се завърнахме от клиниката. Изписаха ми в крайна сметка хапчетата за кръвно, ще се опитам и да пия повече вода. Притесних се обаче - докторът пуска поне 10 пъти да слуша пулса на бебето - бил ускорен. Нямало връзка с кръвното ми, но така и не ми обясни на какво се дължи и дали е опасно...
« Отговор #444 -: Август 25, 2011, 18:17:25 pm »
ivanita не се плаши, няма страшно. и аз бях така  през последния месец, но не се притеснявай. за мен раждането на сина ми е най - хубавото ми изживяване. не помня нито болка н нито някакво неразположение. в момента в който си гушнеш бебчето всичко друго губи смисъл.пожелавам ти леко и безпроблемно раждане на теб и на всички на финала.  :wink:
Вярно е.Наистина в момента,в който чуеш и видиш малкото слънце,болката изчезва на секундата,все едно с ръка е взета.

Дидон,и аз съм така.На мен даже и пясък не ми сложиха-корема ми почти го нямаше в момента,в който родих.

Иванита,леко раждане и от мен и ще чакаме вече радостната вест!
Леко раждане и на останалите на финала.

Гери,щом док не ти е казал,че има нещо притеснително,тогава не се шашкай излишно.Всичко ще е наред.
[/url]
*
« Отговор #445 -: Август 25, 2011, 19:01:41 pm »
На мен даже и пясък не ми сложиха-корема ми почти го нямаше в момента,в който родих.

Какъв пясък? 8O
*

• 1357
« Отговор #446 -: Август 25, 2011, 19:31:27 pm »
Чувала съм, че едно време жените си слагали чувалчета с пясък за да им се прибере стомаха. Но не съм допускала, че се случва и в болница това osi_10.
*
« Отговор #447 -: Август 25, 2011, 20:49:39 pm »
 аааа,случва се и то най-редовно...според мен си има смисъл
*
« Отговор #448 -: Август 25, 2011, 20:55:46 pm »
Много ми е любопитно каква точно е процедурата?

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #449 -: Август 25, 2011, 21:18:59 pm »
Аз също не съм чувала за това, но не вярвам да има кой знае какъв ефект. Аз си мисля, че това си е до гени ( както със стриите) + зависи колко си качил и също с какво тегло си започнала бременността. Аз съм с наднормено тегло и бременността ми се отрази доста зле на корема, защото при положение, че кожата вече е била разтегната от килограмите, като ми порастна корема и след това като спадна пак си остана една част, която е леко увиснала. Не мисля, че щеше да е така, ако бях започнала с по-нормално тегло, ама сега е късно да го мисля.

Б.

*
« Отговор #450 -: Август 25, 2011, 21:56:22 pm »
Слагат, слагат торбичка с пясък след раждането. Мисля че е свързано с прибирането на матката, а не с прибирането на кожата на корема.
Аз имах малък корем -93 см и след раждането си имах увиснала кожа на корема, чак сега се прибра в що годе приличен вид   :wink:. Обаче обиколката на ханша ми е скочила с 10 см отпреди забременяването.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #451 -: Август 25, 2011, 23:15:29 pm »
Обаче обиколката на ханша ми е скочила с 10 см отпреди забременяването.
8O как така? разширява ли се ханша по принцип?

« Отговор #452 -: Август 25, 2011, 23:47:56 pm »
Обаче обиколката на ханша ми е скочила с 10 см отпреди забременяването.
8O как така? разширява ли се ханша по принцип?

Да, за да мине бебто от там. ПОсле се прибира за около 9 месеца.
[/url][/url]
*
« Отговор #453 -: Август 26, 2011, 00:06:50 am »
Е, прибира се, но не колкото преди. На мен сега кокалите отстрани повече ми стърчат от преди (не че могат да се видят от месцето де  :lol: ) Незнам дали има някакво значение за разширяването на ханша вида раждане. Той се разширява през бремеността още, но си мисля, че при нормално се отваря повече, заради разкритието - мои си разсъждения.
И корема едва сега се поприбра, има съвсем малко още кожичка за опъване, но нямам нито стрия нито нищо, а бях с има няма 125см обиколка  :lol:
Гергана, по принцип бебетата са с по-учестен пулс. Доктора трябва да е записал колко е.
*
« Отговор #454 -: Август 26, 2011, 00:42:51 am »
Това с пясъка не ми се струва установена и ефективна медицинска практика.
Хормоните си вършат работата, за да продължи матката да контрахира достатъчно дълго и да изкара бебето и плацентата, а след това и да преустанови кървенето.

Ако има разкъсвания на матката, какъв пясък, какви чудеса - това сигурно си иска специална намеса.

Колкото до корема, кожата и ханша, ако генетиката, активността и диетата комбинирани не работят, никакъв пясък няма да помогне. Нали затова не препоръчват ластични гащи, за да укрепнат коремните мускули от само себе си.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #455 -: Август 26, 2011, 07:14:50 am »
Колкото до корема, кожата и ханша, ако генетиката, активността и диетата комбинирани не работят, никакъв пясък няма да помогне. Нали затова не препоръчват ластични гащи, за да укрепнат коремните мускули от само себе си.
Таман си купих такива и сега пък не помагали  :(

« Отговор #456 -: Август 26, 2011, 08:12:13 am »
Е как бе, в повечето клиники слагат пясък върху корема след раждане, дори си спомням мъжът ми след операция от варикоцеле също лежа с пясък.
Гери, сърдечната честота на бебето наистина е по-висока и обикновено лекарят я записва.
*

• 1357
« Отговор #457 -: Август 26, 2011, 10:14:24 am »
Момичета, а колко приблизително трябва да бъде сърдечният ритъм не бебето? В амбулаторния ми лист пише, че е бил 157уд/мин и определено не се хареса на док и сега се притеснявам.
« Отговор #458 -: Август 26, 2011, 10:28:50 am »
При моето бебе варираше от 150 до 144..... до колкото си спомням, трябва да погледна листа.
*
« Отговор #459 -: Август 26, 2011, 11:04:53 am »
Гери - не виждам какво го притеснява лекарят ти, сърдечна честота до 160 е съвсем ОК. За притеснение е, ако падне под 120 удара. Няма какво да се шашкаш, бебето ти е перфектно. Буквално допреди да родя, пулсът на Дани беше между 140-160 удара и двамата ми лекари бяха доволни, че има чудесен сърдечен ритъм. :D Питала съм поне 10-ина пъти, колко трябва да бъде, защото постоянно го следях и с домашния доплер и беше толкова колкото ти казвам. Жив и здрав е и се развива добре. Успокой се и се наслаждавай на бременността си!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!