0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #420 -: Август 24, 2011, 09:44:53 am »
Катрин, присъединявам се към отбора на стиснатите палчета  :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17. Вярвай, че всичко ще е наред и мисли позитивно! С теб сме Чакаме добри новини  :balk_602:
На всички мамчета с наближаващи термини - леко и меко да им мине раждането дет се вика и съвсем скоро да се гушкат със своите дългоочаквани слънчица  :bighug: :crossfingers:
*
« Отговор #421 -: Август 24, 2011, 12:05:59 pm »
Здравейте кандидат мами, дали на някоя от вас се налагало да пшрави ранен фетален скрининг около 10-12та седмица ?
Може ли ако има такива да ми опишете какво представлява това ?
*
« Отговор #422 -: Август 24, 2011, 12:24:22 pm »
mole, аз също съм правила ранен скрининг при д-р Сигридов на УЗ. Това е наблюдение на определени маркери, които показват в ранен етап евентуални отклонения от нормалното развитие на плода. Основно за изключване на синдром на Даун. Прави се и БХС, дава се кръв и пак се определя някаква вероятност детето да има синдром на Даун. При мен беше само прегледа на УЗ, защото съм с близнаци и е прието, че не се прави БХС. След това се прави в 20-22 седмица. Не се притеснявай, всичко ще е ок. Ето ти един линк по темата http://zarodish.com/Procedures02.aspx

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #423 -: Август 24, 2011, 12:58:08 pm »
Здравейте кандидат мами, дали на някоя от вас се налагало да пшрави ранен фетален скрининг около 10-12та седмица ?
Може ли ако има такива да ми опишете какво представлява това ?

Заповядай - Комбиниран скрининг за хромозомни аномалии в първи триместър.

Обърни внимание на срока, трябва да си навършила 11 гестационни седмици.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #424 -: Август 24, 2011, 13:01:21 pm »
Много ти благодаря ,прочетох линка и ми се изясниха нещата, защото досега бях чувала само за около 20 седмица че се прави това изследване.
Хайде сега ми кажи то към консултативните изследвания ли е или се заплаща ?
*
« Отговор #425 -: Август 24, 2011, 13:08:03 pm »

Хайде сега ми кажи то към консултативните изследвания ли е или се заплаща ?
Плаща се, д-р Сигридов ми взе 30 лв. Чета, че в други клиники цената варира между 60-80лв.

« Отговор #426 -: Август 24, 2011, 13:21:38 pm »
в Малинов прегледите са по 30лв., БХС който се прави в Майчин дом на 14ет. струва 44лв. доколкото си спомням, но не се прави при жени с многоплодна бременност.
Ранният БХС е от 11 до 13г.с.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #427 -: Август 24, 2011, 13:51:06 pm »
Да, скринингът се заплаща. В началото на годината имаше реактиви от МЗ и беше малко по-евтин, но те свършиха някъде към март или април.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #428 -: Август 24, 2011, 16:48:24 pm »
Момичета, моля за съвет, ако някой е имал такъв случай. Преди малко бях на лекар за месечно наблюдение на бебка. Казаха ми, че бебка имала задно мозъчно стомахче с размер на горната граница. Не можах да преценя до колко е притеснително това. Всъщност, имал ли е някой подобен случай и какво може да бъде развитието на нещата? Доки каза, че ако размерът остане така ще е ОК, но някак не можах да разбера какво означава и до какво води. По принцип не се шашкам лесно, но малко ми е притеснено. На 09.09 съм на фетална морфология в София и ще питам и там. Но ми се вижда страшно дълго времето до тогава.
« Отговор #429 -: Август 24, 2011, 17:28:24 pm »
Момичета, моля за съвет, ако някой е имал такъв случай. Преди малко бях на лекар за месечно наблюдение на бебка. Казаха ми, че бебка имала задно мозъчно стомахче с размер на горната граница. Не можах да преценя до колко е притеснително това. Всъщност, имал ли е някой подобен случай и какво може да бъде развитието на нещата? Доки каза, че ако размерът остане така ще е ОК, но някак не можах да разбера какво означава и до какво води. По принцип не се шашкам лесно, но малко ми е притеснено. На 09.09 съм на фетална морфология в София и ще питам и там. Но ми се вижда страшно дълго времето до тогава.

Този лекар какъв е? Общо практикуващ ЖК ли? ако е така не му имай много вяра. Лично аз се доверявам единствено на проверени специалисти във ФМ.
*
« Отговор #430 -: Август 24, 2011, 17:37:55 pm »
Благодаря ти, Къди! Уж и аз така мисля, че все пак специалист по ФМ трябва да види нещата, но не знам защо така се шашнах този път.
Всъщност този лекар основно се занимава със следене на бременности. Има в ценоразписа си фетална морфология, но не знам до колко е специалист по това. Преди 2 седмици бях на фетална морфология в МЦ Фемина и там нищо не ми казаха по този въпрос, т.е. не разбрах нещо да е забелязал д-р Димитров. На 09.09 ще съм на друго място. Чудя се само дали да питам изрично или да чакам да чуя какво ще ми кажат
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #431 -: Август 24, 2011, 18:14:32 pm »
Момичета, 135 за горна граница на кръвното налягане висока ли се води? Аз по принцип съм с ниско кръвно, но сега вече 7-8 седмици съм с тази стойност. А днес заковах 155.
*
« Отговор #432 -: Август 24, 2011, 18:19:26 pm »
Гери, високо е. Следи го отблизо известно време и непременно сподели с лекаря си.
*

• 1357
« Отговор #433 -: Август 24, 2011, 18:30:06 pm »
Благодаря, Цигу. Всеки ден го меря от 9г.с. и все е 135. Утре съм на преглед и ще попитам.
« Отговор #434 -: Август 24, 2011, 18:33:47 pm »
Гергана, с какъв апарат го мериш? На мъжа ми му го мериха в една аптека с тези електронните, за китка, които са, и го изкараха с кръвно 155 на нещо си. Прибрахме се вкъщи и с нормален апарат кръвното му беше 120 на 80.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

• 1357
« Отговор #435 -: Август 24, 2011, 18:56:30 pm »
С обикновен, не с електронен. Но предполагам, че няма грешка - докато лежах в болнца 8-9г.с. 1-2 пъти ми го засякоха по-високичко и казаха, че има вероятност да се наложи да пия хапчета. Допегит мисля се казваше лекарството.
*
« Отговор #436 -: Август 24, 2011, 20:51:46 pm »
Гери, наистина изглежда високо - странно че нищо не са ти казали на консултациите?!

Пиеш ли достатъчно течности?

*

• 1357
« Отговор #437 -: Август 24, 2011, 21:02:56 pm »
За мой срам и позор едва утре ще ме регистрират в ЖК. За течности май не пия достатъчно, но не знаех, че влияят и на това. Утре ще разпитам подробно.
*
« Отговор #438 -: Август 24, 2011, 21:26:49 pm »
Много е важно да приемаш достатъчно течности всеки ден - заради околоплодните води на бебето, заради твоя метаболизъм, заради допълнителната кръвна плазма, която правиш в момента, включително и за кръвното налягане.
Пий вода редовно!
*
« Отговор #439 -: Август 24, 2011, 22:07:21 pm »
Много е важно да приемаш достатъчно течности всеки ден - заради околоплодните води на бебето, заради твоя метаболизъм, заради допълнителната кръвна плазма, която правиш в момента, включително и за кръвното налягане.
Пий вода редовно!

Напълно подкрепям, освен това се намаля риска от инфекции, преждевременно раждане, и тн - но ти си разпитай пак в ЖК.

Знам че минимума е 1.5 литра на ден, всичко отгоре е пожелателно и добре.