0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #380 -: Август 22, 2011, 09:30:41 am »
Здравейте момичета имам едно въпросче.След коя седмица от бременноста сте започнали полов живот с половинката.Мерси предварително за отговорите :)
При липса на проблеми, няма никаква причина да се въздържате от секс. Под проблеми, визирам кървене, контракции... Секс започнахме да правим веднага след като видяхме пулс - т.е. някъде след 7-8 седмица.

Малкавещица, при бременните има засилено течение, не мисля, че е от секса, но не е лошо да пуснеш една микробиология, ако те притеснява. Може да са гъбички.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #381 -: Август 22, 2011, 09:50:07 am »
Привет момичета наминавам на бързо да ви изчета,че почти нямам никакво време и съм щастлива колко нови поппълнения има и колко много мами са на финала,много се радвам за всички вас момичета лека бременност на тези който сега поемат по този незабравим път бременността и безпроблемно раждане и здрави бебета на тези който скоро ще си ги гушкат :P
« Отговор #382 -: Август 22, 2011, 12:11:14 pm »
В началото имах отлепване, контракции и все такива неща и секса ни беше забранен, после аз и мъжа ми все не се престрашавахме. Миналата седмица за първи път опитахме, е хич не ми беше кеф, все се притеснявах, а след това имах леко розово течение и контракции за 2 дни.Умрях от шубе, а и съвестта ме загриза. Мисля, че няма да набера смелост за втори опит :wink:
« Отговор #383 -: Август 22, 2011, 12:23:29 pm »
Моят доктор ме съветваше половин час преди секс да пия 2 Ношпа. Разреши ни секса след 16 г.с. и каза: "по-пенсионерската"!

Иначе след днешния преглед се оказа, че вече съм 3 см. разкритие. Контракции нямам  :( Явно наближава вече :)
« Отговор #384 -: Август 22, 2011, 12:24:43 pm »
Ние се престрашихме за първи път около 17-18 седмица. Честно казано на мен ми беше много притеснено, нито можах да се отпусна... повторихме след седмица и от тогава си траем. Усещам, че и мъжа ми се притеснява  :wink:
И аз като Даниелска мисля, че Вещи няма повод да се притеснява. Не е тапата това.

*
« Отговор #385 -: Август 22, 2011, 12:35:03 pm »
Момичета, наистина говорете с лекаря си за секса. Ако няма медицински противопоказания обаче и, все пак, пропуснете хипер-акробатичните изпълнения, няма причина да се въздържате, дори съвсем до края.
Аз имах кръвотечение до 5 месец,ниска плацента, непрекъснати контракции до края. Питах си докторката, слушах си я, когато каза че може - ОК; да чукна на дърво, Кай си е в чудесно състояние.
Все пак, освен медицинските причини, за бебето е важно и вие как се чувствате - при повишеното (в повечето случаи) либидо на бременните жени и липса на противопоказания не виждам защо да се самоизмъчвате. Да цитирам медицинското си лице: "Бременна си, не си болна".
Прекрасно изкарване на всички ви :-)
Ей, Цигу, чак сега виждам, че ще си имаш Скорпионче, и то на моя рожден ден :-) Браво, много хубава зодия сме (или поне никой не смее да говори открито противното!)  :D
« Отговор #386 -: Август 22, 2011, 12:52:52 pm »
Ние вече сме си вкъщи.Малката буба сега спинка сладко и я чакам да се събуди и да се нахраним.
Да ви опиша на кратко ка протече раждането.На 17.08. вечерта постъпих в болницата(такава ни беше уговорката с док)и към 23:30 док ми сложи някакъв гел,който да подготви шийката-да я направи по-мека.От него получих някакви контракции,но леки.Около 07:00 сутринта ме включиха на окситоцин.Болките станах много силни,но все още се търпеше.Към 09:00 спукахме мехура и тогава вече започнаха зверските болки.Около 11:00 вече не издържах и си поисках епидурална упойка.Препоръчвам я с две ръце.Вярно,че не ме обезболиха напълно,но това беше съвсем умишлено от страна на анестезиолога.Той ми обясни,че ще участвам активно в раждането и за това не ме е обезболил напълно,но вече болките бяха много по-поносими.След не знам колко контракции започнаха напъните и на четвъртия напън бебка проплака.Акушерката и док много ми помогнаха.След всеки напън акушерката ме мажеше с някакъв гел,а при всеки напън док ме натискаше по корема.Разминах се с минимални разкъсвания и се възстанових изключително бързо.
Това е за сега от нас.Леко раждане на тези,които са финала.Не се плашете,момичета,всяка болка и неразположение си струват за този момент.На останалите желая леко бременеене!
[/url]
« Отговор #387 -: Август 22, 2011, 16:04:08 pm »
Здравейте и от мен!
Относно секса- на мен също ми е збранен, поне до 12 г.с., после ще видим... :(
Краси, хубаво е, че всичко вече е зад гърба ти и си се гушкате с бебка в къщи!
Лека и спорна седмица на всички!
*
« Отговор #388 -: Август 22, 2011, 16:08:21 pm »
Ако няма лекарска забрана и ако се чувствате спокойни не намирам причина от въздържание от секс. Ние си позволихме едва след 14-15 ГС, защото аз нямах никакво желание и умората и неразположението надделяваха. Но не мога да кажа че съм се чувствала спокойно и съм се отпускала и през двата ни пъти. Все се притеснявам да не се случи нещо и не се чувствам конфортно. Но това си е индивидуално решение дали да има въздържание до края.

« Отговор #389 -: Август 22, 2011, 16:37:09 pm »
Честно казано за секс сигурно няма да се престраша до края. Не, че някой ми е забранил, но пък и нямам желание засега. Ако обаче се появи такова, то пък мъжът ми най-вероятно няма да иска, понеже него още повече го е страх :)
Момичета, от няколко дни имам обриви на предната част на краката, под коляното. Едни такива малки пъпчици, пълни с вода и ужасно сърбят. Утре мисля да отида на кожен лекар, но на някой случвало ли се е такова нещо? Не се разпространяват засега, но пък и не минават :(

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #390 -: Август 22, 2011, 16:50:27 pm »
Ние се престрашихме за първи път в 8г.с. И май съм единствената тук, на която това й харесва :oops:. Но е факт, че си го позволяваме много рядко(веднъж на 10-14 дена) и то доста внимателно.
« Отговор #391 -: Август 22, 2011, 17:45:26 pm »
Момичета, от няколко дни имам обриви на предната част на краката, под коляното. Едни такива малки пъпчици, пълни с вода и ужасно сърбят. ... Не се разпространяват засега, но пък и не минават :(
На мен  :? но при мен е точно над глезена, на десния крак, отпред. Ситни и много сърбят. Стояха си така може би 10 дена ... с нищо не ги мазах ... сега завехнаха (почти ги няма). Предположих, че си е от странностите на бременноста (или от жегите  osi_10)
krasi(ahiito), ти в коя болница роди? Пожелавам ти приятни мигове с бебка  :P
« Отговор #392 -: Август 22, 2011, 17:55:15 pm »
Благодаря на тези ,които ми отговориха.Слава богу днес няма нищо но все още ми е притеснено.Продължавам да взимам Но шпа но това втърдяване на корема не ми харесва .То най-вероятно са контракциии и това но шпа май не ми действа особенно.
Да попитам какво друго може да се взема освен но шпа ,изписва ли се нещо друго или се кара само с но шпа до края?
Питам просто да знам ,иначе ще се обърна към лекаря си но просто да знам.
« Отговор #393 -: Август 22, 2011, 18:23:33 pm »
малкавещица, обикновено предписват магнезий против контракции, но не знам от коя седмица. Аз съм пила в броени случаи, повечето от които профилактично. Питай лекаря си.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #394 -: Август 22, 2011, 18:43:25 pm »
Тонита, и моите са над глезена, на единия крак, а на другия от глезена почти до коляното. Абе ще отида утре на кожен и ще пиша какво ми е казал. И аз си мисля, че е от бременността, но за всеки случай.
Малкавещица, за контракции но шпато не помага доколкото знам. След третия месец обикновено изписват магнерич,магнерот,магне Б6. Говори с лекаря си най-добре.
И аз имам понякога болки, но не ми се втвърдява корема, така че си мисля, че са по-скоро от разтягането на матката. Не пия нищо засега, другата седмица съм на ЖК, ще видим.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*
« Отговор #395 -: Август 22, 2011, 18:57:09 pm »
Благодаря на тези ,които ми отговориха.Слава богу днес няма нищо но все още ми е притеснено.Продължавам да взимам Но шпа но това втърдяване на корема не ми харесва .То най-вероятно са контракциии и това но шпа май не ми действа особенно.
Да попитам какво друго може да се взема освен но шпа ,изписва ли се нещо друго или се кара само с но шпа до края?
Питам просто да знам ,иначе ще се обърна към лекаря си но просто да знам.
Но шпа е с по-голям ефект когато е на инжекции, слагат се мускулно и болят затова е добре да има кой да ти ги слага. Днес ме изписаха от болница и там имаше много мами с контракции. Знам че се пие и магнезии, а ако няма ефект и контракциите продължават има други варианти като вливане на гинипрал, но тава е само по преценка на лекар. Надявам се при теб това неразположение да е временно и всичко да се оправи.

*
« Отговор #396 -: Август 22, 2011, 23:42:21 pm »
Прилагам линка на IOLII в Честито

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46533.0

Август е почти към края си - Ivanita, Azalea, малко остана :)

Ето и обновеното списъче, че отдавна не съм го поствала

preggo preggo preggo preggo preggo

Август
ivanita – 28.08.2011
azalea – 30.08.2011

Септември
shkembelina - 07.09.2011
sasip - 24.09.2011

Октомври
Милен_ка – 3.10.2011
mgstra – 26.10.2011
kotaranata – 27.10.2011

Ноември
цигу – 03.11.2011
Bobi78 – 07.11.2011
Rejna – 08.11.2011
silvia29 - 10.11.2011
Mally – 11.11.2011

Декември
Tonita80 – 02.12.2011
ra4ko75 – 04.12.2011
Мишле82- 27.12.2011
КЪДИ -28.12.2011

2012

Януари
koala – 02.01.2012
*rina – 08.01.2012
krisi1812 – 10.01.2012
vaci – 12.01.2012
malkave6tiza – 20.01.2012
Гальонди - 26.01.2012

Февруари
gergana: -) – 08.02.2012
bebs_y – 16.02.2012

Март
danielska_81 - 21.03.2012
April
Stela32 – 9.04.2012

« Отговор #397 -: Август 23, 2011, 11:05:34 am »
А какво стана с IOLII? Някой няма ли информация всичко наред ли е при нея и как е минало раждането? Извинявам се , ако е коментирано,изтървала съм...
*
« Отговор #398 -: Август 23, 2011, 11:15:01 am »
А какво стана с IOLII? Някой няма ли информация всичко наред ли е при нея и как е минало раждането? Извинявам се , ако е коментирано,изтървала съм...

Прилагам линка на IOLII в Честито

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46533.0

*
« Отговор #399 -: Август 23, 2011, 11:59:11 am »
Кога бях на края на списъка, кога станах първа в него  8O 8O 8O

ами засега няма никакви признаци, но то не се знае. В очакване съм - малко, не малко, МНОГО  ме е шубе, бебчо обаче трябва да си излезе  :lol: