0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #320 -: Август 17, 2011, 12:18:18 pm »
Катрин, много тежко решение, но наистина наложително. Правиш най-доброто за децата си. Кураж и голяма прегръдка от мен. Ти си силно момиче и ще се радваш на 2 прекрасни бебенца на финала.
Милен_ка то при теб почти не останало. Изчакай още малко за прането, щом е такава работата :wink:
Гальонди, хубава среща с бебоците днес и дано разберете пола им
Аз чакам с нетърпение феталната морфология при Марков в понеделник
« Отговор #321 -: Август 17, 2011, 13:25:09 pm »
Да се запиша и аз за днес.Страхотна умора ме гони.В полузаспало състояние съм през целия ден:)) Дано не се усетят колегите ми скоро  :D. Иначе зацапването ми спря, но от Утрогестана ли не знам, но се чувствам ужасно подута....
Катрин, и от мен много кураж и позитивно мислене! Важното е да се родят два здрави бебока на пролет!
ПС. В коя г.с. се правеше първата феталната морфология??
*
« Отговор #322 -: Август 17, 2011, 13:56:49 pm »
ПС. В коя г.с. се правеше първата феталната морфология??

Между 11 и 14 седмица (по точно 11 и 13+6 дни)
« Последна редакция: Август 17, 2011, 13:58:33 pm от vaci »

« Отговор #323 -: Август 17, 2011, 14:31:31 pm »
Привет, момичета.
Моята госпожица май няма да дочака термина. От снощи ме почнаха менструални болки, болки в кръста, имах и розово зацапване, днес е кафеникаво червено. Това ли е т.нар. падане на тапа?
Днес ходих на док. Каза, че имам 1 см. разкритие, но болките не били контракции. Трябвало ясно да се усеща как стягат и отпускат, на 5 минути за около 20 секунди поне. През нощта от 12 до ок. 2 ми се струваше, че усещам и този момент на стягане и отпускане, ведно със засилване на болката, но после отшумя.
Как да разбера какво се случва? Чудя се ще ги разпозная ли тези контракции. Ами ако отшумят? Колко часа да чакам преди да тръгна?
Изглежда ми супер сложно и неузнаваемо. Мога ли да се храня, ако нямам болка? Кафеникаво-червеното зацапване междувременно продължава.
Страх ме е да не объркам или пропусна нещо  :oops:
*
« Отговор #324 -: Август 17, 2011, 15:26:51 pm »
Азалея, яж си спокойно, щом ти се яде.
Болката няма да я сбъркаш. Обикновено е съпроводена с непреодолимо желание за ходене до тоалетната и така 10-20 пъти. :D
Ако не ти е притеснено, изчакай да станат контракциите на 5-6 мин. и тогава тръгни към болницата. (Това - в случай че не си на голямо разстояние от там.)
Леки финални метри и незабравима Първа прегръдка.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #325 -: Август 17, 2011, 17:00:39 pm »
azalea, аз не съм много компетентна (все пак това ми предстои), но в понеделник бях на училище за бременни, темата беше точно това и там ми обясниха следното (което може да даде някои отговори на въпросите ти):
- когато започва разкритието на шийката може да се спука кръвоносен съд и оттам да е и зацапването. Тапата представлявала нещо като желе. Може да пада на части. Хубаво е да носиш ежедневна дамска превръзка, за да наблюдаваш.
- трябва да имаш и болка и контракция, на 5 мин. или ако си далеч от болницата на 7 мин. и тогава да тръгнеш натам. Контракцията било като да ти се стегне корема отпред, централно, като топка (това не съм го усещала, така го обясниха!?)
- трябва да се следи да не изтекат околоплодните води (дори ако започне изтичането им, частично, в тези седмици предполагам трябва да почне раждане, което до 12 часа трябва да приключи). Ако изтекат водите първо 10 мин. да полегнеш на една страна, после да тичаш към болницата.
-най-вероятно това са подготвителни контракции, които трябва спокойно да си изчакаш вкъщи, ако няма изтичане на околоплодни води раждането може да започне и след няколко дни или седмица ... важното е като станат РИТМИЧНИ тогава - чантичката и в болницата  :P
За храната - нищо не коментираха ?!
Дано не съм написала някоя глупост  :oops:, моля да ме поправят момичетата, опитвам се да бъда полезна, точно това го учихме тази седмица, затова си позволявам да го пиша  :oops:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #326 -: Август 17, 2011, 17:07:08 pm »
- трябва да имаш и болка и контракция, на 5 мин. или ако си далеч от болницата на 7 мин. и тогава да тръгнеш натам. Контракцията било като да ти се стегне корема отпред, централно, като топка (това не съм го усещала, така го обясниха!?)
На мен така си ми бяха подготвителните контракции( но без болка), месец преди да родя. Като раждах ме боля най-вече долу ниско корема(под пъпа) и към кръста също. Не знам дали ми се е стягал и отпред централно, защото другите болки бяха доста по-силни и може да не съм обърнала внимание.

Не се притеснявайте, като зараждате ще знаете :-). И аз се притеснявах така, ама не ме огря да не разбера, че раждам  :wink:

За храната - не може да знаеш точно кога ше родиш, освен ако не си с планирано секцио или стимулиране на раждането. Моето раждане започна докато си ядях обяда, а след 3 часа имахме бебе. Дори си носех с мен остатъка от сандвича докато ме приемаха, където го и хвърлих, защото само до ядене ми беше.
« Последна редакция: Август 17, 2011, 17:11:28 pm от Bobbie »

*
« Отговор #327 -: Август 17, 2011, 17:16:01 pm »
Боби, ти поиска ли епидурална упойка, че не помня от разказите ти?
« Отговор #328 -: Август 17, 2011, 17:35:01 pm »
Благодаря ви за отговорите. Явно съм се панирала повече, отколкото трябва :oops:, може да е и заради кръвта.
Това с ходенето по голяма нужда снощи се случи. Аз, дето все запек и хемороиди ме морят, свърших тази работа снощи 2 пъти и сутринта веднъж, точно по време на силните болки. Тъй че и това счетох за "симптом", но явно е още рано. Може и да съм се поизплашила повечко, знам ли. Изведнъж като ме връхлетя всичко това накуп и реших, че е време, а то не било.
*
« Отговор #329 -: Август 17, 2011, 18:12:01 pm »
Azalea, не си само ти панирана, спокойно. А пък кървенето си е сериозен симптом за преглед в напреднала бременност.  :wink: :D Аз че съм далече зад теб с термина днес задавах същите въпроси на консултацията. :lol: Доктора ми се хилеше само и ми обясняваше че нямало как да не разбера, когато започне раждането.Ще доживеем , ще видим. :P
От въпросите ти, само един отговор ще допълня, ако са истинските родилни контракции няма да отшумят, напротив трябва да зачестяват.
Късмет ти желая и леко и незабравимо раждане. :D

Иначе и аз да се оплача,от седмица, две си имам болки подобни на менструалните, корема си ми е почти постянно твърд, почти не ям, имам чувството че ще се пръсна...за капак единия младеж ме шутира все по- силно ниско долу и като  нацели шийката на матката направо застивам от ужас, имам чувството че ще прокървя, толкова е неприятно. Обаче доктора каза днес че всичко било наред и толкоз, дано да е така. Дори не пожела да ми премери шийката, не било нужно, всичко било наред. :x

Катрин кураж, бъди позитивна и се съсредоточи в бебчетата които ще растат в теб, знам че не е лесно, прегръщам те и чакам да се похвалиш че всичко е минало безпроблемно.

Цигу, как си? Не пишеш много, тежи ли коремчето вече?  :lol:

Аз рядко пиша, но започна ли веднъж, няма кой да ме спре, стана цял роман. :oops:
« Последна редакция: Август 17, 2011, 18:13:44 pm от tranka »
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #330 -: Август 17, 2011, 22:19:39 pm »
Разбира се! Първият път разправях как съм щяла да видя дали имам нужда. Е гледах.. точно половин час и прихленчих да викат анастезиолога, а бях само с 2 см разкритие, но изтекли води и не ми отказаха. Вторият път бях вече 7 см когато дойодоха за епидуралната ( нали всичко ставаше толквоа бързо)и когато казаха, че съм с пълно разкритие не ме беше хванала добре още, та ги помолих да изчакаме с напъните докато ме хване, защото без това ми е в гърба вече, поне тази част да не ме боли. Реално до пълно разкритие си изкарах без упойка.

Б.
« Последна редакция: Август 17, 2011, 22:23:49 pm от Bobbie »

*
« Отговор #331 -: Август 17, 2011, 23:35:54 pm »
Разбира се! Първият път разправях как съм щяла да видя дали имам нужда. Е гледах..

Бе и аз такива ги разправям, пък ще видим. Засега се залисвам с разсъждения за приликите и разликите между контракциите и бъбречните кризи (изкарала съм две).
Но ще оправя бумащината предварително, та като писна, направо да слагат упойката.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #332 -: Август 18, 2011, 05:41:33 am »
Бе и аз такива ги разправям, пък ще видим. Засега се залисвам с разсъждения за приликите и разликите между контракциите и бъбречните кризи (изкарала съм две).
Но ще оправя бумащината предварително, та като писна, направо да слагат упойката.

Те бумащината ще те накарат да направиш като те приемат. Там обаче май няма въпроси за епидуралната. Като кажеш, че искаш, викат анастезиолога и я слагат. Не си спомням дали имаше допълнителни формуляри - може и да е имало нещо да предупреждава за страничните ефекти. 
 Казват, че това дето чакат да видят дали ще имат нужда го разправят повечето жени, които за първи път раждат и почти всички в крайна сметка си искат епидуралната. Ти поне си в САЩ, може да си убедена, че по всяко време слагат и няма да изпуснеш момента. Няма положение да ти кажат, че е късно - до 9 см слагат, ако желаеш. За късно се смята само, ако главата на бебето се вижда.
« Последна редакция: Август 18, 2011, 05:44:50 am от Bobbie »

*
« Отговор #333 -: Август 18, 2011, 10:57:44 am »
Здравейте на всички :)))) Рядко пиша, но почти ежедневно се информирам за всяка от Вас!
Добре дошли :welcome_1: и честито на всички новоприсъединили се бъдещи мамчета! Да е лека и безпроблемна бременността ви до края!
Azalea, аз имам около 90 одни още , а от сега започвам да си мисля как ще разбера, че започвам да раждам  osi_10, нищо не мога да ти кажа, но е вярно, че всеки казва, че няма как да не го разбереш момента ::)) Много късмет на финалната права!!!
Катрин, тежко е решението,но е неизбежно.Знам, че ще направиш най-доброто, за да имаш 2 сладки, пухкави бебчета  :crossfingers:
аз сутринта бях на женска консултация, растем нормално, чухме сърцето на бебка - 158 удара в минута, толкова се върти, че едвам я нацелваха ::))

Лек ден, момичета!
*
« Отговор #334 -: Август 18, 2011, 11:40:02 am »
Ох, с тези признаци за раждане и аз се ошашавих вече. И то най-вече заради това, че ще раждам в друг град (на около 100км) и много ме е страх дали ще тръгна и стигна навреме. Доктора каза че има, ама пусти страх 8O osi_15  Онзи ден бях на преглед имаме много хубави сърдечни тонове, но пък опашната ми кост била леко извита, та може да има и проблем при естественото раждане, но това ще се следи на мястото на действието вече. На следващия ден имах леко кафеникаво зацапване което леко ме обезпокои, но може да е било от прегледа или пък да е взела да пада и тапата, защото имаше 1-2 като съсиреци, но мнооого мънички, така че може и да не е това. Ама от вчера до днес нищо.
Друго, което малко ме притесни е че сме към 2600, а преди 2-3 седмици на предишния преглед 2500, но пък ехографите бяха различни, и доколкото знам всеки ще даде различен грамаж. А бе да ни е живо и здраво бебчето накрая пък другото не е важно   :)
Аз малко се поувлякох, ще ме извините, ама ми се искаше да споделя.

лек ден

« Отговор #335 -: Август 18, 2011, 11:43:21 am »
Благодаря ви за съпричастността.
Днес вече се поуспокоих. Няма болки, само някакви кафеникави неща се доизточват.
Ям шоколадов сладолед и се наслаждавам на оставащите дни почивка.

Транка, как така отказва да ти премери шийката? Хм...
То и моят док не мереше шийката, само в началните седмици и след 35-та. Като ходих на фетална в 33 г.с. при В. Димитрова тя каза, че бебето е с главата ниско долу и не виждала шийката. Или била изгладена, или избутана назад. Пробва с вагинален ехограф и се оказа, че е 23 мм, избутана назад. Което си е на границата и се чудех все пак дали не беше важно да го знам и да я карам по-полека напр., а не да търча и да върша 1000 неща, поне до влизане в 35 - 36 г.с. После като ходих в Токуда и там не ми я мериха, тъй че реших, че е нещо, което явно към 30+ г.с. не мерят..., знам ли.

Иванита, на мен пък ми казаха, че съм с тесен таз (17) и щял да види как върви раждането и на момента да прецени дали има нужда от секцио (аз си исках т.нар. нормално). Според док. тези външни мерки не били критерий, важни били някакви вътрешни кости при таза, но се виждали само с рентгенова снимка. Тъй че явно и двете до последно няма да знаем и ще се импровизира...

*
« Отговор #336 -: Август 18, 2011, 11:45:18 am »
иваните, въобще не се връзвай на това какво тегло ти дава ехографа. И моите 4-5 дни преди да родя ги изкараха по около 2400-2600, а се родиха 2850 и 3050.
« Отговор #337 -: Август 18, 2011, 12:13:33 pm »
Аз съм в 7 месец и бебка вече много ми тежи, не мога да спя по цяла нощ.
Но преди някоколко дни си купих, възглавница за кърмене, която става  и за бременни, с която спя като къпана.
Препоръчвам на момичетата, да си закупят такава вместо да будуват по цяла нощ.
Струва 18 лв. и е на Бертони.
Лека бременност на всички Ви.
« Отговор #338 -: Август 18, 2011, 13:15:04 pm »
Здравейте, минавам само набързо да се отчета, че сменихме вързопа на щъркелчето от червено на синьо :D
Много съм щастлива, че всичко дотук е наред, дай Боже така да продължава!
Усмивката не слиза от лицето ми цял ден :D

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #339 -: Август 18, 2011, 13:24:45 pm »
Siska81, ами честити ви сини гащи тогава :D!