0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #280 -: Август 12, 2011, 19:21:15 pm »
Мишле, ти преди процедурата не беше ли изследвала ТСХ, ТАТ, МАТ?
« Отговор #281 -: Август 12, 2011, 19:47:58 pm »
Търсих си бележки с драсканиците на д-р Владимиров, но явно съм ги изхвърлила. ТСХ със сигурност ми е пускал, без да коментираме после нищо. Явно е бил ок. Но за ТАТ и МАТ съм 99% убедена, че не ми е писал да изследвам, освен ако не влизат стандартно в някой пакет кръвни изследвания. Нищо не ми е казвал по резултатите, и аз не съм питала..  :oops:
ТСХ два месеца след процедурата ми беше 2.00,  сега е 2.08, ТАТ в норма, МАТ- завишен повече от двойно над максимума от референтната стойност.

*

• 1357
« Отговор #282 -: Август 12, 2011, 19:55:07 pm »
Радвам се все пак, че сте открили проблема и ще може да реагирате адекватно. Дано всичко бъде наред занапред!
« Отговор #283 -: Август 12, 2011, 20:06:21 pm »
Радвам се все пак, че сте открили проблема и ще може да реагирате адекватно. Дано всичко бъде наред занапред!
Ами ще изпълнявам точно предписанията на д-р Начев, пък дано всичко е наред. Така или иначе друго не мога да направя в момента. Нещо ме накара да заведа майка ми, аз да съм вътре на нейния преглед и така да стане дума и за мен..нищо не е случайно явно. Дано сме хванали навреме нещата и бебчо да е добре  :wink:
Не знам има ли нужда да се консултирам и с д-р Тодорова, по-скоро не мисля да се раздвоявам.

« Отговор #284 -: Август 12, 2011, 21:11:33 pm »
Мишле, до колкото съм чела отзиви за д-р Начев доста е добър не се раздвоявай, имай му доверие човека има опит с тези неща.
Колкото да ПКК, кръвна захар, белтък и т.н. съм учудена как до момента не си ги изследвала най-малкото ЖК-то ще ти ги пусне. Те се поемат от касата и са напълно безплатни.Лично аз вече два пъти съм ги изследвала и то назначени все по здравната каса. Обикновено ТАТ и МАТ ке назначават преди процедура и при проблем с тях се изследват и след настъпване на бременност. Всичко ще бъде наред убедена съм, попаднала си на правилното място навреме.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #285 -: Август 12, 2011, 21:29:27 pm »
Търсих си бележки с драсканиците на д-р Владимиров, но явно съм ги изхвърлила. ТСХ със сигурност ми е пускал, без да коментираме после нищо. Явно е бил ок. Но за ТАТ и МАТ съм 99% убедена, че не ми е писал да изследвам, освен ако не влизат стандартно в някой пакет кръвни изследвания. Нищо не ми е казвал по резултатите, и аз не съм питала..  :oops:
ТСХ два месеца след процедурата ми беше 2.00,  сега е 2.08, ТАТ в норма, МАТ- завишен повече от двойно над максимума от референтната стойност.
Т3 и Т4 изследвала ли си? Защото всичкото това( ТСХ, ТАТ и МАТ) в крайна сметка опира до тези два хормона дали се произвеждат или не. Може би са ти били нормални и затова не са изследвали друго. А и доколкото помня, май и ТСХто се увеличава при Хашимото, защото се опитва да навакса за липсващите Т3 и Т4. Така че, ако си нямала подобни резултати, вероятно затова не са изследвали антителата ( ТАТ и МАТ). Не се притеснявай, сега ще го следите и ако паднат Т3 и Т4 ще ти дадат лекарство и ще е под контрол.

Б.
« Последна редакция: Август 12, 2011, 21:33:54 pm от Bobbie »

*
« Отговор #286 -: Август 12, 2011, 21:40:34 pm »
Търсих си бележки с драсканиците на д-р Владимиров, но явно съм ги изхвърлила. ТСХ със сигурност ми е пускал, без да коментираме после нищо. Явно е бил ок.

Мишле аз също помня беше писала че са ти изследвали ТСХто и че било в стойност... Ако е както Боби пише (че ТСХто се увеличава за да навакса липсата на Т3 и Т4, тогава възможно ли е това да се е случило след прегледа ти в 11-12 седмица (не помня кога беше писала).

При всички положения важното е че са го хванали навреме и ще се вземат мерки - не се притеснявай - вече си в сравнително напреднали седмици, и явно досега не е оказало влияние на растежа на бебето. Важното е да се вземат мерки отсега и всичко ще е наред!!

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #287 -: Август 12, 2011, 22:28:50 pm »

Мишле, така е при Хашимотото. Моя мъж се лекува при Начев. Щитовидните хормони не са 100% задължителни преди процедура, аз си ги пусках за своя информация. На мъжа ми - по моя инициатива, така и излезе проблема. Със стойности около 2 може да се забременее, въпросът е да го държите под контрол по време на бременноста и след нея.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #288 -: Август 12, 2011, 22:51:35 pm »
Благодаря ви, поуспокоихте ме доста!  :bighug:
Bobbie , Т3 и Т4 честно да ти кажа не помня дали са ми пускани. Винаги в пакет с други изследвания, може и аз малко немърливо да подходих, не се интересувах от това какво точно ми назначаваше доктора, какви стойности е имало, защото се доверявах изцяло на лекарската преценка, реших да не се обременявам с въпроси и отговори, и ето сега не зная кое как..  :oops:
КЪДИ , и на мен ми спечели доверието този лекар. Зная, че и д-р Владимиров, както и другите наши лекари му имат доверие. ЖК-то не ми е пускала изброените изследвания, май по-скоро ме води документално там, основното наблюдение и изследвания са при д-р Димитрова. След две седмици би трябвало да съм при нея, ще й ги занеса да видим как ще ги коментира  :ask:

Благодаря ви още веднъж на всички  :flower:

« Отговор #289 -: Август 13, 2011, 07:56:06 am »
Мишле, трябва да си знаеш правата при ЖК-то! И моят ме води само на документи, а същинското ми проследяване е другаде, но винаги ми пуска полагащите ми се изследвания. В крайна сметка осигуровки плащаме поне един път да се възползваме от нещо! Иначе до колкото знам НЗК поема изследвания в трети, в пети и в осми месец - ПКК, урина, СПИН, Васерман, Хепатит,микробиология,кървна група и резус фактор. Сигурно има и други, които могат да минат по пътека в зависимост от спецификата на бременността.
Имам чувството и най-вероятно не греша, че ЖК-то като разбере за ин витро и за проследяване в съответната клиника води проформа нещата, а не би трябвало.
В крайна сметка кантар и метър си имам и в къщи!
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #290 -: Август 13, 2011, 11:13:23 am »
Здравейте, момичета
Влизам набързо да ви съобщя, че на 07.08. в 8:08 сутринта се роди нашия син Борислав със спешно секцио: )) родих в бившата Тина Киркова и съм много благодарна на екипа понеже някакъв кръвоносен съд се беше увил около бебо и благодарвние на бързата и навременна реакция на лекарите, сега сме си вкъщи и се гледаме: ))

*
« Отговор #291 -: Август 13, 2011, 12:03:49 pm »
Здравейте, момичета
Влизам набързо да ви съобщя, че на 07.08. в 8:08 сутринта се роди нашия син Борислав със спешно секцио: )) родих в бившата Тина Киркова и съм много благодарна на екипа понеже някакъв кръвоносен съд се беше увил около бебо и благодарвние на бързата и навременна реакция на лекарите, сега сме си вкъщи и се гледаме: ))

Прекрасна новина!!! Момичета, тук е линка към темата за честитки на Ivaleta :)

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46506.new#new

Прилагам обновеното списъче - чакаме много новини този месец :)

preggo preggo preggo preggo preggo

Август
IOLII – 07.08.211
krasi(ahiito) – 20.08.2011
ivanita – 28.08.2011
azalea – 30.08.2011

Септември
shkembelina - 07.09.2010
sasip - 24.09.2011

Октомври
Милен_ка – 3.10.2011
mgstra – 26.10.2011
kotaranata – 27.10.2011

Ноември
цигу – 03.11.2011
Bobi78 – 07.11.2011
Rejna – 08.11.2011
silvia29 - 10.11.2011
Mally – 11.11.2011

Декември

Tonita80 – 02.12.2011
ra4ko75 – 04.12.2011
Мишле82- 27.12.2011
КЪДИ -28.12.2011

2012

Януари
koala – 02.01.2012
*rina – 08.01.2012
krisi1812 – 10.01.2012
vaci – 12.01.2012
malkave6tiza – 20.01.2012
Гальонди - 26.01.2012

Февруари
gergana: -) – 08.02.2012
bebs_y – 16.02.2012

Март
danielska_81 - 21.03.2012
April
Stela32 – 9.04.2012

« Отговор #292 -: Август 13, 2011, 14:15:32 pm »
Здравейте момичета, първо искам да благодаря на всички вас- без да го осъзнавате сте ми помогнали много- доста съм изчела в този форум. Знам, че е още много рано и т.н. (дори не сме чули сърчицето), но адски много ме е страх и искам да споделя с някой (моето момче пътува и го няма, а майка ми не е много по споделянията). Та общо взето тази бременност е планирана и чакана, обаче от момента в който видях двете чертички не мога да спра да мисля как ще се оправим , ще се наредят ли нещата, дали изобщо съм готова да съм майка, дали всичко ще е наред. Имам чувството , че ще се побъркам, понякога се будя с мисълта"О не какво направих", друг път като ме позаболи корема се моля да не се обърка нещо...Направо сама не мога да повярвам колко съм объркана. Съжалявам ако темата не е за тук или ако много дълго съм се оплаквала просто не знам вече как да се успокоя...Постоянно ми се реве изобщо... страшна работа :( ;(

*

• 1357
« Отговор #293 -: Август 13, 2011, 14:34:54 pm »
Brainbug, добре дошла в темата! Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност! Предполагам, че е нормално да се чувстваш объркана докато свикнеш с мисълта. Раждането е важна стъпка в живота. Аз не съм се запитвала нито веднъж дали съм готова за това, готова съм и имам огромно желание. Единственият ми страх е да не се случи нещо лошо през бременността. Е, и като чета нещата, които споделят вече родилите момичета осъзнавам, че нищо не знам за гледането  на 1 бебе и има доста да науча, но здраве да е :lol:. Все пак никой не се е родил научен.
*

Чоки

• 713
  • Аз ще успея защото се боря!
« Отговор #294 -: Август 13, 2011, 14:56:49 pm »
Прилагам обновеното списъче - чакаме много новини този месец :)

Пожелавам си възможно най-скоро да се наредя във вашето списъче  :D
Извинявам се, че се вмъквам в "бременната" тема  :oops:, но ми е много интересна и се вълнувам заедно с вас.
Лека и безпроблемна бременност на всички!  preggo 
« Отговор #295 -: Август 13, 2011, 21:40:01 pm »
Е, и като чета нещата, които споделят вече родилите момичета осъзнавам, че нищо не знам за гледането  на 1 бебе и има доста да науча, но здраве да е :lol:. Все пак никой не се е родил научен.
:lol: :lol: :lol: Тези неща и аз като ги чета се хващам за главата какво ме чака и се чудя ще се справя ли, ама дето се вика СвършИ вече!  :lol:

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #296 -: Август 13, 2011, 22:24:08 pm »
Та общо взето тази бременност е планирана и чакана, обаче от момента в който видях двете чертички не мога да спра да мисля как ще се оправим , ще се наредят ли нещата, дали изобщо съм готова да съм майка, дали всичко ще е наред. Имам чувството , че ще се побъркам, понякога се будя с мисълта"О не какво направих", друг път като ме позаболи корема се моля да не се обърка нещо...Направо сама не мога да повярвам колко съм объркана.
Съвсем нормално е това. Аз съм си задавала същите въпроси, хем че цели 12 години го чакахме нашето първо бебе.

« Отговор #297 -: Август 14, 2011, 08:25:47 am »
Здравейте момичета, първо искам да благодаря на всички вас- без да го осъзнавате сте ми помогнали много- доста съм изчела в този форум. Знам, че е още много рано и т.н. (дори не сме чули сърчицето), но адски много ме е страх и искам да споделя с някой (моето момче пътува и го няма, а майка ми не е много по споделянията). Та общо взето тази бременност е планирана и чакана, обаче от момента в който видях двете чертички не мога да спра да мисля как ще се оправим , ще се наредят ли нещата, дали изобщо съм готова да съм майка, дали всичко ще е наред. Имам чувството , че ще се побъркам, понякога се будя с мисълта"О не какво направих", друг път като ме позаболи корема се моля да не се обърка нещо...Направо сама не мога да повярвам колко съм объркана. Съжалявам ако темата не е за тук или ако много дълго съм се оплаквала просто не знам вече как да се успокоя...Постоянно ми се реве изобщо... страшна работа :( ;(

Подобни мисли и чувства имах и аз, години наред се борихме за дете и би трябвало да сме готови.
Стресът, който изживях при положителният тест беше дори по-голям от това, ако беше отрицателен.
Въпросът дали съм готова, как ще се справим и какво направихме съм си го задавала многократно.
Добре дошла в отбора! :D
« Отговор #298 -: Август 14, 2011, 10:57:25 am »
Благодаря ви момичета!!! Наистина имах нужда някой да ми каже една - две успокоителни думи- днес е по-добре :) Благодаря ви за посрещането :oops: Надявам се да се задържа тук още дъъълго време  :thankyousign:

« Отговор #299 -: Август 14, 2011, 11:02:59 am »
Мда, brainbug, добре дошла в отбора  :D
И ще се оправите, и всичко ще бъде наред и ще бъдеш най-добрата майка! Тези чувства и аз ги преживявах. Но децата са най-голямото богатство, те осмислят живота, смело напред  :wink:
Подкрепа тук винаги ще намериш  :grouphug: