0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #260 -: Август 11, 2011, 11:27:31 am »
Благодаря за посрещането!
При мен зацапването продължава- предимно вечер си получава. Записах си час при друг АГ, но чак за утре следобед.Притеснявам се много и вчера си купих Утрогестан и смятам да го почна на своя глава- в малки дози -2 х 1. Мисля , че на този етап не би навредил,  може само да ми помогне. Това , което помня от предната бременност е , че като се почне веднъж  , не трябва да се спира поне до 10 г.с. /най-рано/.Така ли беше наистина?
Ще изчакам до довечера, но ако пак ми зацапа- няма да чакам повече...
Хайде сега ще почивам- основно седнала, понеже съм на работа :(
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #261 -: Август 11, 2011, 11:34:32 am »
Слагай си Утрогестан, само може да помогне. Дозата е много ниска, но лекарят ще ти я увеличи предполагам.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #262 -: Август 11, 2011, 15:42:44 pm »
Аз се чудя мога ли само 5 дни да ги лекувам.
НЕ!!! Започнеш ли веднъж антибиотик, се пие пълната доза дори и да ти се струва, че си се излекувала. Това важи за абсолютно всичко, което се лекува с антибиотици. Рисковете са много повече от това просто да не се излекуваш.  Щом си сигурна, че пробата ти не е грешна ( предполгам си имаш оплаквания) пий си каквото са ти предписали.
Ако не си -повтори я. Защотото той лекаря си предписва, ама той предписва базирано на тези изследвания т.е. предполга се, че със сигурност имаш. Само дето такова количество E coli  си ги гледам почти всеки ден в работата започвайки от 1-2 клетки,защото растат като луди т.е. мисълта ми е да си сигурна, че пробата е стерилна.  

Б.
« Последна редакция: Август 11, 2011, 15:46:26 pm от Bobbie »

*
« Отговор #263 -: Август 11, 2011, 16:45:06 pm »
Стела, при мен след прокървяване и констатирано отлепване, зацапването продължаваше 10 дни и то не само вечер. При следващите прегледи намаше видимо отлепване, но зацапване леко да. Докторите така и не казаха нищо категорично - може нещо да се е чистело.... Кокто и да е, мисълта ми е, че щом е само леко зацапване, не кръв може би не е сериозно, понякога това говори за имплантация. А за утрогестана на мен ми го назначиха да го пия докато имам зацапване и когато спре да почна вагинално.
Стискам палци всичко да е наред.

« Отговор #264 -: Август 11, 2011, 16:53:33 pm »
А за утрогестана на мен ми го назначиха да го пия докато имам зацапване и когато спре да почна вагинално.
И аз така знам, че когато има кървене, утрогестана се приема през устата, понеже засилва течението.
Момичета, от няколко дни имам разни болежки ниско долу, ту посредата, ту отляво, ту отдясно. Повечето пъти сутрин и понякога през нощта. В книгата, която чета, пише че има такива при разтягане на матката, и маточните възли от двете страни. Нямам втвърдяване, не е силна болката, по-скоро тъпа и постоянна до към обяд. После съм си супер. Понякога леко ме боли и вечер.
На вас случвало ли се е, дали е нормално? Чак във вторник съм на преглед, тогава ще питам доктора.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #265 -: Август 11, 2011, 20:00:50 pm »
Сиске  споко нормално е! Пий ношпа и почивай повечко!
Добре дошла на Стела!
Аз вече си взех  документите и направлението за раждане, че предния път не успях.Може пък сега моята госпожица да си изчака деветия месец :lol:

*
« Отговор #266 -: Август 11, 2011, 20:28:52 pm »
:) най-после и аз при бременните :) :kiss: :grouphug2:
                    أريد أن يأتي الطفل في هذا العا

url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]
« Отговор #267 -: Август 11, 2011, 22:22:06 pm »
Момичета, чудя се какво да правя и търся съвет от вас. Пих Магнерич 3х2 до началото на 37 г.с. Днес (37 г. с. + 2 дни) докторът ми разправя, да съм го пиела до 18 август, т.е. до средата на 38 г.с. Мисля си, че тези му нови инструкции са свързани с факта, че от тази до следващата събота е отпуска и ако започне раждане няма да е тук.
Някой има ли идея колко време след спирането на Магнерич идват контракциите? Някак си ми се струва безумно в толкова късни седмици да продължавам с магнезия. Мисля си, че бебето си знае най-добре кога да тръгне да излиза, все пак. От друга страна, може да възникнат и други проблеми - да намалеят околоплодни води и знам ли какво още и този Магнерич да спира контракциите, които ще трябват на бебо, защото ще му е време.
Почти съм решила да не подновявам магнезия, ама да попитам какво мислите...
*
« Отговор #268 -: Август 11, 2011, 23:22:56 pm »
Azalea, като започне раждането магнезия не може да го спре. Аз го пих до вечерта преди секциото, тапата ми беше започнала да пада от няколко дни, вероятно до 2-3 дни щях така или иначе да родя, вече имах и болезнени контракции.
То, така, ако беше нямаше да има преждевременни раждания.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #269 -: Август 12, 2011, 10:12:14 am »
Азалеа, Смарайди е права. Магнерота не може да спре раждане.
*
« Отговор #270 -: Август 12, 2011, 10:28:14 am »
Аз го пих сутринта, след обяд родих.
« Отговор #271 -: Август 12, 2011, 12:34:23 pm »
Хм, то явно не може да спре раждане. Но какъв тогава е смисълът от пиенето му в тези късни седмици?
*
« Отговор #272 -: Август 12, 2011, 13:15:56 pm »
Здравейте и добре дошли на новите мами. Безпроблемна бременност до края.

Относно темата за подуване на краката и аз работя в седнало неподвижно положение, но не са ми се подували краката. А като се прибрахме за 2 седмици в България бяха два дни подути. Явно беше от по-горещото време.

П.С. ra4ko75, аз съм в 24 г.с. с термин 2 декември, ти си 22,4 г.с. с термин 4 декември?! Как така?

Tonita80, наистина има разминаване , защото моя гинеколог ми сложи след втория ехографски преглед по-ранна дата от термина ми (сметнато от първия ден на последната ми менструация - 04.03., термина ми за раждане е 09.12.) и така вече съм заведена във всички регистри. Здраве да е, поне ще излезна малко по-рано в майчинство. :D
Лек и приятен ден на всички.
« Последна редакция: Август 12, 2011, 13:17:56 pm от ra4ko75 »

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #273 -: Август 12, 2011, 16:49:09 pm »
Хм, то явно не може да спре раждане. Но какъв тогава е смисълът от пиенето му в тези късни седмици?
Добър въпрос. Никакъв.  

Б.

*
« Отговор #274 -: Август 12, 2011, 17:21:06 pm »
 Азалейка, има логика да НЕ го пиеш. Когато  аз ходих в твоите седмици на преглед при докторката, при която реших да раждам, изрично ми каза да спра магнерота. Е, после се разбра, че ще съм секцио и тогава си го подновихме,та да намалим риска от изненади, че бях със серклаж.
 Докторката каза, че е добре две седмици поне преди очакваната дата на раждането, да не се пие магнезии. Все пак е добре матката да започне да си репетира това, което трябва да прави в най-важния ден
*
« Отговор #275 -: Август 12, 2011, 18:30:59 pm »
Точно така ми бяха казали и на мен - станат ли 36 г.с. да го спра. Обаче аз взех, че родих точно на 36г.с. Това, че го бях пила до последно в продължение на 4-5 месеца не попречи на контракциите при раждането.
« Отговор #276 -: Август 12, 2011, 18:36:07 pm »
Привет за днес! Тъкмо се връщам от преглед- видяхме пулсиращата точица!!!Много съм щастлива.За зацапването- наистина ми увеличи дозата на Утрогестана-2 х 2 , но вагинално.По-горе някои бяха писали, че вагиналния прием засилва течението и в случаи като моя е по-добре през устата...Та малко съм объркана....чудя се да продължа ли оралния прием или да слушам док osi_10
Ще се поровя още малко да посъбера информация.
Приятни почивни дни на всички!!
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #277 -: Август 12, 2011, 18:42:01 pm »
Стела, слушай своя лекар. Ние тук не сме такива все пак :wink:.
*
« Отговор #278 -: Август 12, 2011, 18:57:42 pm »
Стела, слушай своя лекар. Ние тук не сме такива все пак :wink:.

Напълно съгласна.

В допълнение - оралният прием се счита за по-неефективен начин за усвояване от вагиналния или мускупния (инжекции). Така че наистина - следвай лекарските инструкции - ако имаш съмнения и въпроси ние винаги сме тук, но лекаря е този който има последно мнение :)

« Отговор #279 -: Август 12, 2011, 19:02:47 pm »
Как я карате, мацки?  :(
Минавам само да погледна, нито ми се пише, нито ми се чете. Днес разбрах, че и аз имам хашимото, много съм притеснена. Благодарна съм, че заради майка ми се оказах и аз при д-р Начев навреме, та като постави нейната диагноза, направо се стресира човека като разбра, че съм бременна. Днес ме изпрати на спешни изследвания....които потвърдиха диагнозата (заедно с УЗ). Това не вярвах, че го нося в себе си.
Тепърва предстои да ровя форума и да чета повече неща.
Не би ли трябвало инвитрото ми да не е успешно, след като имам синдрома? Не бяха ли свързани тия неща? А възможно ли е да се е отключил след настъпване на бременността? При следващата...? Толкова въпроси имам да му задавам още и на д-р Владимиров, но още не мога да осмисля положението и колко точно тревожно е. Сега запомних само до раждането какво трябва да правя и кога да ходя, постепенно ще се информирам.
 :(
Заедно с назначените от него, реших да си пусна и аз сама ПКК и някои други биохимични показатели. Оказа се, че хемоглобина ми е под нормата, еритроцитите под нормата, хематокрит и общ белтък също под нормата.. Какво става? Защо никой до сега не ми назначи нищо? От изследванията точно след теста до сега, никой не ме е карал да ходя да пускам нито кръв, нито урина. Онази вечер само единия ми крак много странно отече и реших да проверя това онова. Албумина хубаво, че е ок.