0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #240 -: Август 10, 2011, 09:45:33 am »
Здравейте! Прехвърлям се във вашата темичка.Видях дългоочакваните две чертички на 1.08. след няколко месеца опити.По калкулатор термина ми е на 9.04.2012.
Имам момченце на 4г., което няма търпение да стане батко:))
От 3 дни имам съвсем леко кафеникаво зацапване /съвсем малко петънце на бельото за целия ден/, но се притесних и вчера отидох на лекар, въпреки че още е много рано- 5,2 г.с. Видяхме малка точица , която си на място и това е.Доктора не можа да каже от какво точно е това зацапване- Каза, че има малка сянка от едната страна, което може да значи частично отлепване или двуплодна бременност, която се редуцира .... Изписа ми но шпа и да се пазя-да не вдигам тежко и следващия понеделник пак на преглед.Много ми е притеснено.Стискайте палци всичко да е наред! При предната бременност бях първите месеци на Утрогестан и сега се чудя дали да не го почна или да потърся второ мнение....
Ще пиша какво се случва.Лека бременност на всички!
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #241 -: Август 10, 2011, 10:02:03 am »
Здравейте и от мен :D.
По темата за краката не мога да се включа все още.
Стела, добре дошла! Лека бременност ти пожелавам отново и дано всичко да е наред! Сега като спомена Утрогестана - все искам да питам нещо.
Аз все още съм на 3*2. Миналата седмица като бях на преглед и ми казаха да продължавам с него. Само дето от вълнение забравих да питам докога :lol:. Четох, че можело до 16г.с. най-много да се поставя, но се чудя дали да не намаля дозата на 2*2? А до следващия ми преглед има още 2 седмици.
Rejna, да знаеш на мен как ми се иска да купя някоя дрешка още сега :D. Приятно пазаруване!
« Отговор #242 -: Август 10, 2011, 10:15:17 am »
Гери, аз слагах утрогестан до 14-та седмица. Може да се обадиш по телефона да попиташ.
*

• 1357
« Отговор #243 -: Август 10, 2011, 10:20:39 am »
Май така е най-добре. В понеделник отново отваря клиниката след ваканцията и ще питам. Дотогава ще довърша тъкмо кутийката, която купих.
« Отговор #244 -: Август 10, 2011, 11:13:17 am »
Гери, според мен продължавай с Утрогестана, след като лекаря така е казал. Не мисля, че вреди. На мен малко ми писна вече от него, но ще слагам, какво да правя.
Вчера беше поредния преглед. Няма промяна в състоянието ми. Всички 4 ембриончета са на борда. Двечките са много хубави, а другите две - малко по - кекавички. Чакаме до понеделник и започвам подготовка за редукция. Никак не ми се ще да правя това, но се налага за съжаление. Моля се само всичко да мине добре!
*

• 1357
« Отговор #245 -: Август 10, 2011, 11:26:36 am »
Катрин, дано всичко да мине колкото се може по-бързо и безболезнено. Много неприятно, но мисли, че е за доброто ви!
« Отговор #246 -: Август 10, 2011, 11:27:12 am »
Стела32,добре дошла и лека бременност! :)
Гери ,аз Утрогестана го спрях в 13 седмица ,но това по препоръка на док.Най-добре е да питаш д-ра,който ти следи бременността до кога да го взимаш.
Цигу,Честит Рожден ден! :hbirth:
Пожелавам ти да си жива и здрава !Сигурна съм че оттук насетне рожденните ти дни ще са много различни изпълнени с много детски смях ,много нови емоции! :balk_7:  
katrin_sl ,надявам се всичко да бъде наред .Имаш моите  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: Не се притеснявай ,всичко ще бъде наред,мисли положително . yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
 :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #247 -: Август 10, 2011, 12:25:35 pm »
gerganaНа мен ми казаха да го слагам Утрогестана до 15-16г.с. заради дооформянето на двете плаценти, така че мисля че няма да ти навреди да продължиш и малко повечко, но най- добре питай доки.
Stela32Добре дошла и от мен :)
Момичета, а освен отоците имате ли проблеми с прилошаването? За една седмица ми се наложи 2 пъти да пътувам с колата до София за прегледи- и двата пъти ми призляваше, ама много. Вчера даже бях сама шофьорка- наложи ми се да спирам на 3 места за около 15-20 мин, като накрая вече нищо не виждах. Не помогна нито вода, нито шоколад. Един човек, дето продава буренца на Владая ме спаси. Закара ме чак до нас. :balk_81: За разлика от полицаите на КАТ Владая, дето хич и не ми обърнаха внимание че се превивам по седалките и се поливам с вода.Вярно че не бях закусвала заради изследванията ПКК, които правих сутринта, ама чак пък толкова зле да ми стане... И в момента ми се върти главата, а не е жега като вчера. Сега гледам изследванията Hgb 110, паднал е с 2 единици за последния месец. А кръвното ми от както съм бременна все се върти 115/70. Не мога да си го обясня. Ох оплаках ви се, но ми е доста некомфортно- мъж ми забрани да карам вече сама. А как ще ходя да раждам ... :)
Да кажа само за краката- винаги съм имала големи проблеми с отоците, една от причините е че работя на стол, обаче откакто съм бременна съм като барелина в глезените. Поне това ми е + от бременността. Може би защото не ходя на работа, не знам. Така че вдигайте краката, правете разходки и почивки , носете шитоки чехли.
Прохладен ден от нас :)
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*
« Отговор #248 -: Август 10, 2011, 12:44:50 pm »
Стела честито и от мен :ballons:, стискам палци всичко да е наред.
Гери, не мисля, че е добра идея да сменяш схемата на лекарствата по своя преценка. Най-добре се консултирай с лекаря, който ти ги е предписал. А и щом са ти казали да продължаваш, значи има защо.

« Отговор #249 -: Август 10, 2011, 12:46:49 pm »
Котарана, и аз с изненада открих, че ми прилошава от завои през бременността. Уж съм свикнала с пътя София-Боровец и съм нямала проблеми, но към 5 месец се наложи да го пътувам и ми стана лошо и в двете посоки (даже към София шофьорът караше безобразно рязко и бързо и повърнах, толкова зле ми стана). Не съм ходила на изследвания по този повод обаче.
« Отговор #250 -: Август 10, 2011, 15:41:00 pm »
Момичета, на стерилната урина ми излизат e-coli > 10 5  :( .В края на шести месец съм.В МЦ Лора е правена.Да повторя ли в Бодимед, но резултата чак в понеделник.

Не мога да се свържа с д-р Сигридов.

Какво да правя?

Моля ви, ако имате e-mail на д-р Сигридов, дайте ми го на лични, до мога да му изпратя изследването и да му пиша после!
Все още не ми е отговорил нищо  :( .
« Последна редакция: Август 10, 2011, 17:19:47 pm от rum_sisi »
« Отговор #251 -: Август 10, 2011, 19:43:16 pm »
Не се притеснявай ,ще ти отговори когато може.На мен ми прати СМС да му звънна за лечението,но чаках един ден т.е.  получих обратен СМС от него на следващия ден .
Пусни ако искаш нова стерилна урина -аз така направих преди да почна да пия антибиотика и се оказа че нямам е.коли .но въпреки всичко пих антибиотика ,който д-р Сигридов ми продиктува по тел. -на мен ми изписа Зинат 500мг 2*1 на 12часа за 7 дни ,но аз го пих само 5 дни -поради това че втората ст. урина беше чиста ,а и Зината е скъпичък 36 лв. за 5 дни .При теб незнам какво ще изпише той те пита по антибиограмата и преценява.
Аз не можах да разбера ти СМС пратила ли си му -ако не си му прати кратък СМС- аз му писах така- бременна в __ г.с.,двуплодна пребенност,резултат от ст.урина изолира се Е.Коли,налага се лечение,име и фамилия.
Ако не си му пратила му прати -ще ти отговори. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #252 -: Август 10, 2011, 20:13:55 pm »
Stela32 добре дошла :) Лека и безпроблемна бременност ти желая :)

Ето и обновеното списъче. Понеже не сме чули нищо от IOLII, засега тя все още води :)

preggo preggo preggo preggo preggo

Август
IOLII – 07.08.211
ivaleta – 17.08.2011 - секцио
krasi(ahiito) – 20.08.2011
ivanita – 28.08.2011
azalea – 30.08.2011

Септември
shkembelina - 07.09.2010
sasip - 24.09.2011

Октомври
Милен_ка – 3.10.2011
mgstra – 26.10.2011
kotaranata – 27.10.2011

Ноември
цигу – 03.11.2011
Bobi78 – 07.11.2011
Rejna – 08.11.2011
silvia29 - 10.11.2011
Mally – 11.11.2011

Декември

Tonita80 – 02.12.2011
ra4ko75 – 04.12.2011
Мишле82- 27.12.2011
КЪДИ -28.12.2011

2012

Януари
koala – 02.01.2012
*rina – 08.01.2012
krisi1812 – 10.01.2012
vaci – 12.01.2012
malkave6tiza – 20.01.2012
Гальонди - 26.01.2012

Февруари
gergana: -) – 08.02.2012
bebs_y – 16.02.2012

Март
danielska_81 - 21.03.2012
April
Stela32 – 9.04.2012

« Отговор #253 -: Август 10, 2011, 23:43:49 pm »
Здравейте  :D
Къди, по въпроса за подуването: на мен ми се подуват пръстите на ръцете, но не всеки ден, примерно през ден ...чувствам ги като напомпани. На краката също като че ли пръстите ми се напомпват, нямам видими отоци, но като ходя си ги чувствам краката някак си странно. И пак не всеки ден. Работата ми е също застояла, на бюро, почти по цял ден в офиса, рядко и ходя на разходки  :( но пия по 3 литра вода на ден.
Относно плацентата - и моята е ниско и не се качва  все още  :( пък аз искам да раждам нормално. Дано да се качи.
Котаранке, на мен също ми прилошава, но ако съм в затворено помещение и няма въздух ми прималява и почва да ми се вие свят. Като излеза на въздух и пийна вода ми минава.
Добре дошли на всички нови попълнения  :P толкова е хубаво списъчето да нараства!!

П.С. ra4ko75, аз съм в 24 г.с. с термин 2 декември, ти си 22,4 г.с. с термин 4 декември?! Как така?
« Последна редакция: Август 10, 2011, 23:46:59 pm от Tonita80 »
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #254 -: Август 11, 2011, 02:46:05 am »
Момичета, на стерилната урина ми излизат e-coli > 10 5  :( .В края на шести месец съм.В МЦ Лора е правена.Да повторя ли в Бодимед, но резултата чак в понеделник.
Аз лично бих се усъмнила в тези резултати, ако нямаш оплаквания. Всъщност имаш ли някакви? Ако не, повтори я, ако имаш възможност, но имай предвид, че не е толкова важно къде ще я направят, а как ТИ ще я направиш. Тук имаше доста спорове да се миеш или да не се миеш преди даването на тази урина - ако искаш да си сигурна, че тези E. coli  не са от ануса( там има много) и не си объркала нещо, трябва хубаво всичко около уретрата да се измие със сапун, да се изплакне, да се пишка малко и да се хване по-средата струята. Въпреки че някой може да смята, че  миенето не е небходимо, аз лично бих се застраховала, защото специално E. coli се развива толкова бързо, че  ти е достатъчно няколко клетки да попаднат, че да излезне в резултатите им. Идеята е да не попадне нищо друго в стерилната чашка освен урина от пикочният мехур, която не носи със себе си организми от друго място.
« Последна редакция: Август 11, 2011, 02:53:36 am от Bobbie »

« Отговор #255 -: Август 11, 2011, 09:16:47 am »
Вчера д-р Сигридов ми писа, да почвам веднага зинат 500*2 за 7 дни.

Да ви питам, в една опаковка са 10, за 5 дни, някой да има останали хапчета, иначе трябва да дам още 35 лева?Пък предполагам, че 5 дни са недостатъчни за лечението  :ask: .
« Последна редакция: Август 11, 2011, 09:20:23 am от rum_sisi »
« Отговор #256 -: Август 11, 2011, 10:00:01 am »
Rum_sisi, защо не направиш още една урина в друга лаборатория преди да започнеш тровенето с антибиотик ?!?  :( пробата не излиза ли в същия ден? Защо чак в понеделник?
« Отговор #257 -: Август 11, 2011, 10:29:45 am »
Взех си вече Зинат, мислех да повторя изследването, но ми обясниха в лабораторията, че си трябва технологично време, изчакват 3 дни да видят има ли растеж на микроорганизми, и ако има, на третия ден проверяват към какво са чуствителни.

Аз се чудя мога ли само 5 дни да ги лекувам.И забравих да питам д-р Сигридов за някакъв пробиотик.

А според вас мога ли да взема нещо, лактофлор, лакто 4, преди да съм питала и как точно се пие?
« Отговор #258 -: Август 11, 2011, 10:59:02 am »
Rm_sisi, не си прави експерименти и не търси мнения във форума по тези въпроси прекалено субективни са. Следвай лекарското предписание.
« Отговор #259 -: Август 11, 2011, 11:02:11 am »
Руми сиси ,направи повторно изследване защото може пробата да е замърсен тогава се тъпчи с антибиотик.Аз стоях близо месец с Е .коли тогава почнах антибиотика .Задължително се предписва и пробиотик към него не знам как така доктора не ти е дал.Ако пиеш само пет дена рискуваш да пиеш напразно и да няма ефект.Успех!