0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #840 -: Септември 19, 2011, 13:37:41 pm »
Казаха ми днес, че за БХС в Майчин дом трябва да имаме предварително запазен час, а свободни часове има за началото на октомври.
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #841 -: Септември 19, 2011, 13:45:08 pm »
Но това с качването и свалянето е много относително. Аз забременях 43,5кг на 163см, ако бях свалила още щеше да е ужас! Не искам да качвам 20кг, но не искам и да свалям по време на бременност.
Братовчедката забременя 60-70кг, свали 6кг, после качи 3-4, но на 60-70кг си е добре, но за мен не го виждам това. И без това вече съм на желязо, заради ниския ми хемоглобин, а ако почна и да свалям ...

Тестяно рядко ям, но в подлеза между бул. България и Гоце Делчев има закусвалня и правят невероятни банички, родовно като сме в София си купуваме по една-две мазни банички и си ги хапвам с наслада. Сладко почти не консумирам, да не кажа изобщо, така съм от февруари, не съм го спряла заради бременността.
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #842 -: Септември 19, 2011, 14:27:58 pm »
anichka.bs защо ще правиш БХС, щом си с близнаци  8O

при многоплодна бременност не се прави, защото не може точно нищо да се изследва и само може да те подведе, защото дава големи отклонения  :?

аз си правих само фетални морфологии и това е.
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #843 -: Септември 19, 2011, 14:33:55 pm »
Защото се коментираше БХС и затова поместих информация. Аз ще правя смао ФМ, даже първата ми е при д-р Сигридов на 29-ти и нямаме търпение отново да си видим бебетата :)
*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #844 -: Септември 19, 2011, 16:21:44 pm »
Аничка кой ти каза, че в МД БХС се прави със записан час?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #845 -: Септември 19, 2011, 16:31:19 pm »
Едно от момичетата в бгмама. Това са нейните думи: "Момичета, по последна информация, която получих в събота, за БХС в Майчин Дом трябва да си запишете предварително час на регистратурата в Медицинския център към Майчин Дом (ниската сграда до самата болница). Само че има часове чак за началото на октомври - и аз си записах за тогава. Успех! "
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #846 -: Септември 19, 2011, 17:20:07 pm »
Не е необходимо да се записва час за БХС за Майчин дом, преди 2 седмици бях с моя приятелка да си пусне изследването, носеше документа от ФМ при Марков. Освен ако нещо не се е променило за 2 седмици, ама не ми се вярва.
Искам да попитам мамите бременни в близки до моите седмици, случвало ли ви се е да ви стегне корема и от двете страни, без болка, според мен това са някакъв вид контракции, които аз до сега не съм усещала. До този момент контракциите, които съм имала са били в долната част на корема.Нормално ли е това, пия магнезий 2х2
*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #847 -: Септември 20, 2011, 11:28:22 am »
Момичета, здравейте :-)
  Аз тотално се изгубих от този форум, ама нещо все не намирам време да сколасам и да ви прочета (то ще ми отнеме дни да прегледам какво сте писали) :balk_121:
Ние с малкия Благовест сме добре гледаме се един друг и си пореваваме и двамата  :lol: - особено мама в началото. Такава следродилна депресия ме беше хванала, че направо нямам думи osi_15 osi_15 osi_2  рев със и без причина. Роднините се видяха в чудо.
Сега се вкарах малко в релси и съм добре. :-)))))))))

Ако има някоя родила мама й честитя и пожелавам всичко най-хубаво.

П.П. Мами, как така сте се организирали и имате време да четете и пишете ????????????????  И особено маммите с близнаци  :balk_46: :balk_81:  Евала! При нас - организация никаква  :lol:


Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #848 -: Септември 20, 2011, 11:54:04 am »
еее, Иванита то чалъм трябва  :lol: :lol:
искам да ти кажа, че като съм сама....има страшна организация в къщи, а като свекито и моя мъж помагат и всичко се разваля  :(,режима....хранене, къпане.... :lol:
иначе свекито помага, няма грешка жената......готви, глади, чисти,обаче като съм сама пак си насмогвам със всичкото и децата си добре и аз съм 6.
най ми помага свекито, че ако имам работа, мога да изляза сама.......иначе с децата става много сложно  8O.
важно как сама ще си направиш организация и колко повече роднини, баби  се месят.....толкова по зле, поне за мен де  :D
а и вече научих магариите на децата и за всичко има цака....в момента спят и слушат операта....много им допада и спят по 2 часа минимум  :D пууу..пууу  :lol:

съвет към бъдещи мами, като родите гледайте да сте в джаза веднага и постояно, иначе ако се надявате първите месеци на баби, ще свикнете и в един момент като останете сами и познайте какъв екшън ще бъде  :lol:

лека бременност момичета  :wink:
*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #849 -: Септември 20, 2011, 12:18:39 pm »
marigri, съгласна съм с теб. Като се прибрахме с Дани от болницата и майка ми остана у нас почти месец, за да ми помага. То хубаво беше като идея, но и двете сме пълни шматки  :lol: и вместо примерно аз да спя в друга стая, тя да гледа Дани и после обратното, че да има някакъв смисъл и ефективна почивка за мен... Ние се кюфнахме двете в спалнята с бебето и той постоянно будеше и двете ни, аз определено сън и почивка не видях. След месец и двете имахме вид на вампирки, та като тръгна тя на работа, вместо аз малко да съм позаредила батериите - бях тотално окапала. Сега да мога да се върна - по друг начин бих постъпила, но...на "второто издание" ще е дай Боже! :wink:

Като останах сама, за моя изненада - наистина по-добре се организирах, по-гладко вървеше всичко, умората пак същата, но поне суетнята беше доооста по-малка. Наистина би било добре обаче, ако можете да си осигурите човек, който да идва при нужда и да остава с бебето за някой час, било за да си свършите нещо навън, или просто да се поразсеете. Такава възможност при мен почти няма и до момента - винаги само това ми е тежало /тежало - в смисъл на организация/. Винаги има случай, когато се налага да отидете някъде без детето и на никого не пожелавам да прави гимнастиките, които аз трябва да правя в подобни случаи и кога се получи, кога не...

Казвам го това, защото като бременна - естествено мислех, че всичко ще мога да върша с детето, че навсякъде ще мога да отида с него, че такъв тип помощ нито ми е нужна, нито я искам. Е, ама като ми поотмина "майчинската треска" и теорията се преплете с действителността - друго се оказа.  :lol: Та не отрязвайте предварително майки, свекърви и друг вид мераклии за битово-бебешка помощ ви съветвам. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #850 -: Септември 20, 2011, 13:59:31 pm »
На мен пък ми беше добре някой да ми полюлее бебето, докато реве, а аз да мога на спокойствие да си взема душ.  :) Благодарна съм на майка ми, че дойде да ми помага и си пожертва почти цялата отпуска. Мъжът ми пък гледа детето 6 месеца и със срам трябва да призная, че успяваше и да програмира, че и домакинска работа да върши. Много повече отколкото успявах аз. Явно си е до човек, до дете и до период, в който е самото дете.

Лека бременност!

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #851 -: Септември 20, 2011, 14:57:26 pm »
Днес имам невероятни болки, направо до рев стигнах, нямам представа зашо. След половин час - от 11.30 до 12ч взех една свещичка профенид, защото но-шпа не ми свърши работа, в 14ч отново почнаха болките, но са по-слаби. Пих магнезий и сега съм по-добре.
Скоро не беше ми се случвало такова нещо, болката беше в яйчниците, силна и режеща :(
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #852 -: Септември 20, 2011, 15:32:00 pm »
И аз имах такива болки - много силни и режещи от 13г.с. Но-шпа изобщо не ми помогна и оттогава съм на магнезий.
*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #853 -: Септември 20, 2011, 15:43:26 pm »
Момичета, тези режещи болки и аз ги имах в тези седмици и обяснението на доктора беше, че е от разтягането на мускулите на матката. Нищо стресиращо, само дето е доста неприятно. Притеснителни са предменструалните болки.


*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #854 -: Септември 20, 2011, 15:47:54 pm »
Аз да си призная предменструални никога не съм имала и не знам какво е усещането :oops:. Но за тези доста се бях стреснала.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #855 -: Септември 20, 2011, 16:49:52 pm »
Аз да си призная предменструални никога не съм имала и не знам какво е усещането :oops:. Но за тези доста се бях стреснала.
Боли те кръста и долу корема при яйчниците.


  
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #856 -: Септември 20, 2011, 16:50:18 pm »
И аз от неделя имам болни ниско долу. Понякога е тъпа постоянна болка, като тежест, понякога са спазми, но не ми се втвърдява корема. От днес ще пия магнезий 3*1, иначе досега само глътвах по едно но шпа като ме заболеше.
Колкото до тази остра болка, и аз я имах в началото, също много се шашках, но ми минаваше бързо.Най-вероятно е било от разтягането на матката. Може и сегашните болки също да са такива, знам ли.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #857 -: Септември 20, 2011, 18:42:00 pm »
Като ви чета се успокоявам, но моя мъж ме кара повече да почивам и се кара, защото след няколко дни, в които се чувствах добре и си шетах без да обръщам внимание на забележките му днес не ми беше изобщо весело.
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #858 -: Септември 20, 2011, 19:19:21 pm »
Аничка, аз си шетам от самото начало-готвя, мия си чиниите, пера с пералнята и простирам, бърша си праха. Не пускам прахосмукачка и не чистя банята-това е за мъжа ми :lol:Терасите също :lol:
Ти обаче си с две бебчета, сигурно е по-добре да се пазиш повече.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #859 -: Септември 20, 2011, 19:22:50 pm »
Аничка, мила, от все сърце ти пожелавам всичко да е наред и тези болки да са в резултат на разтягането на матката, но все пак не се престаравай с шетането. Сега най-важното нещо са бебетата, така че почивай повече. Излизай, разхождай се, прави неща, които са ти приятни, но не се натоварвай. Не искам да ти се бъркам, говоря от моя опит - при мен се оказа, че болките не са от разтягането на матката и накрая си полежах в болница.