Момичета и аз да се отчета. Днес бях на преглед и доста се поуспокоих. Вече на 100% е потвърдено, че са 2 момчета - 250 и 280гр. Всичко им е наред, развиват се добре, дори малко напред. Единствено остава проблема с ниската плацента на единия младеж, но док вярва, че може да се качи. Шийката за сега не си е променила размера, което също е укоражително. Естествено остава следене на 2-3 седмици. Говори ми много за начина на хранене и абсолютно ми забрани любимите тестени храни - само белтъчини, плодове и зеленчуци. Движението остава ограничено до леки разходки, без никакви натоварвания. Вероятно, за да ме стресне каза, че не иска да наддавам повече от 12кг, което за близнаци ми се вижда невъзможно, но..... Днес в клиниката видях една жена в края на 7м., която беше с близнаци и каза, че е качила 19кг, а освен огромния корем, си изглеждаше много добре. Ще видя аз докъде ще го докарам.
rum_sisi аз си мислех, че за мен е рано да мисля за педиатър, но тъй като явно сме от един район, ако разбереш за някой добър, ще се радвам да споделиш.
цигу, аз съм имала, няколко случая на кървене, но винаги е било съпроводено с отлепване на плацентата, така че моят съвет е да потърси и второ мнение. Иначе освен пълен покой предписват и лекарства за предотвратяване на контракции, но затова си трябва лекар.