Ето ме след вчерашния преглед хем доволна ,хем и притеснена.
Първо за килограмите - оказа се че кантара ми нещо не тегли както трябва и съм + 8 кг.
Вчера на прегледа като попитах д-р Сигридов +10 кг. нормални ли са за тази седмица ми каза че ако съм +10 кг. съм над нормата,препоръча да се консумира изключително белтъчна храна,да забравя за въглехидратите,тестените закуски и да не се консумира хляб в големи количества.Аз последните седмици точно с това злоупотребявах а и не се разхождам-нали имам и контракции .
Кофти новините са че дясната плацента ми е много ниско долу почти до шийката ,лявата също но не чак толкова,добре че шийката ми е добре .Но сега ще пия още лекарства за контракциите ,Утрогестана започнах от снощи отново да го слагам,за киселините Талцида вече не ми помагаше и имам изписани нови хапчета.Никакви по-дълги разходки,повече почивка,никакви натоварвания-то аз и без това не излизам заради контракциите.Надявам се с новите хапове да овладеем ситуацията и да намалим контракциите до 1-2 на ден както каза д-р Сигридов.Дано!
От днес променям и хранителния си режим .
Иначе бебчетата са добре -момиченцето е 430 гр.,а момченцето 390гр. всичко им е ок.А как риткат само ...
Дано поне малко се вдигне плацентата ,макар че в тези седмици едва ли е възможно ,но аз все пак се надявам всичко да е наред и да няма изненади.