0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #620 -: Септември 02, 2011, 16:32:35 pm »
Явно...
Чета сега в сайта на НОИ разни обяснения.
Как тълкувате това: "Когато раждането стане преди изтичането на 45 дни от нача-
лото на ползването на обезщетението, остатъкът до 45 дни
се ползва след раждането." След втората година на 240 лв си довършвам примерно 10 дена от 45-те, начислени на 90% ли?

*
« Отговор #621 -: Септември 02, 2011, 17:13:42 pm »
Точно това описах по-горе. Общо дните са 410, изравняват се от педиатъра.
« Отговор #622 -: Септември 02, 2011, 20:37:08 pm »
Точно това описах по-горе. Общо дните са 410, изравняват се от педиатъра.
osi_9 Разбрах, благодаря ти!

*
« Отговор #623 -: Септември 02, 2011, 21:45:00 pm »
За безработните момичета: полага ви се еднократна сума нещо като помощ при бременност от 150 лева. Но, кога се подава молба до социалните си проверете, че не помня. Нещо 45 дни преди термин ми се върти.
След раждането 1 година по 100 лева на месец.
Най-добре си намерете някъде да започнете да се осигурявате малко преди 45 дни преди термин и ще имате право на майчинство. Като, разбира се имате трудов стаж поне 1 година през живота си.
« Последна редакция: Септември 02, 2011, 21:47:22 pm от Smaraidi »

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #624 -: Септември 02, 2011, 21:50:01 pm »
Какво значи да се смъкне коремът (бебето да падне в родовия канал)?
Може ли да пропусна да забележа или ще ми стане пределно ясно, като се случи?
« Отговор #625 -: Септември 02, 2011, 22:58:45 pm »
Ами зависи кой слушаш. Мен ме убеждаваха, че ще ми се смъкне корема два дни преди раждане. И се снимах през ден. Ми седеше си високо горе на 3 май,на 5 вече родих.
Когато бебето е в родовия канал, започва да ти притиска срамните кости и само пишкаш..и други неща, ако не ядеш много месо.
В общи линии гледай последния месец да ядех по-леки храни, за да може като дойде момента на изчистването на организма ти да нямаш проблеми.
[/url][/url]
*
« Отговор #626 -: Септември 02, 2011, 23:08:34 pm »
Цигу, при мен един ден започна едно бурно бутане от страна на бебе и на другия ден мъжът ми забеляза че коремът ми се е смъкнал. Но това беше в края на 7 календарен месец. Родих планово секцио 9 дни преди термин  :wink:.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #627 -: Септември 02, 2011, 23:20:44 pm »
Аз пък получих ужасни крампи между краката около 3 седмици преди термин. Скоро след това докторът ми даде да пипна къде точно е слязла главата на бебето.
*
« Отговор #628 -: Септември 03, 2011, 00:39:54 am »
Имаше бурно бутане цели 3 часа снощи, днес цял ден ме боли пубисната кост при ходене, но коремът ми засега не го виждам смъкнат. А ми е рано да раждам... Дано е фалшива тревога.
« Отговор #629 -: Септември 03, 2011, 06:30:56 am »
При мен бебето си стои долу, изобщо не ми се е качвал корема. Надявам се да не тръгнем по-рано, преди дни вече реших, че ще раждам с планово секцио /имам две операции на очите/. Вече сме 1,8 кг и си вървим много добре ... само да си стискам вече.
« Отговор #630 -: Септември 03, 2011, 11:01:11 am »
На мен още в осмия месец ми беше паднал корема.Имах и други индикации за предстоящото раждане(болезнени контракции,тапата падна),но така и не тръгна спонтанно раждане,а го предизвикахме 9 дни преди термин.Така че,Цигу,успокой се доколкото можеш.
[/url]
« Отговор #631 -: Септември 03, 2011, 11:06:49 am »
Момичета аз само да кажа, че вече имаме сърчице- много съм щастлива, даже щях да ревна като излязох от кабинета :D Сега като мине и ранния БХС ще се успокоя окончателно и ще заживея спокойно с мисълта , че ще ставам майка:) Виждам, че сте обсъждали майчинските-аз няма да получавам, работила съм година и половина, но съм писана на 4 часов работен ден(така е като се работи при роднини), въпреки че си работех по 8 часа така че горя:) Но не е това най-важното, въпреки че е улеснение :) :)

*
« Отговор #632 -: Септември 03, 2011, 12:15:40 pm »
При мен се оказва, че тъй като съм собственик на ЕООД, трябва да си назнача прокурист, за да получавам майчинство. Което, както и да го смятам, не ми е изгодно. Още не съм решила какво да правя. Чудя се само, ако назнача за прокурист пенсионер дали ще съм длъжна да му плащам социални осигуровки.
То времето си върви, а аз само се чудя, но ще видим накрая какво ще измисля. Има ли някой опит с такава ситуация?
*
« Отговор #633 -: Септември 03, 2011, 14:12:09 pm »
Здравейте бъдещи и настоящи майчета, приемате ли и нови попълнения? :)))
С голямо закъснение се престрашавам и аз да се запиша официално в интересната темичка, макар отдавна да ви чета. Сега съм в 22 седмица и няколко дни и всеки ден се радвам на шутовете на футболиста в корема :))
Накратко за мен досега: Положителният тест го видяхме още на Велика Сряда, скоро след това се появиха болки и трябваше да само да лежа. В 8-9 г.с. прокървих и имах кратък престой в болницата. След това продължи едно кафяво зацапване, което ставаше и червено, оказа се че имам отлепване на плацентата, изписаха ми и Естрофем и направих един курс с антибиотици, спряха ми Фраксипарина, увеличиха дозата на Утрогестана и Но-шпа и така до към 16-17 седмица когато зацапването изчезна. Постепенно започнах да спирам Утр и Естр и така до пълното им спиране в 20г.с. Започнах да усещам едно схващане на корема в дясно и ми изписаха Магнерот 3х2 и отделно Но-шпа 3х2. От 01.09 пия и витамини, въпреки многото плодове и зелечуци които консумирам. Бяха ми препоръчали 2 вида, от които избрах Хип Натал Актив. Миналите дни Бяхме на втора ФМ и видяхме физиономийките и усмивките на бебо, засега всичко е наред и от мен се иска само да си почивам у дома, без излишни движения. От една седмица си меря кръвното всеки ден сутрин преди ставане и в 16:00 часа. Преди бях с кръвно 90-80/60-50, но сега го вдигам до 120/80 и трябва да го контролирам, ако се качи над 130 веднага при лекаря.
Малко дългичко стана, но се надявам да не съм ви досадила :))) И друго да ви кажа, че това за портокалите е вярно, не разбрах как стана, но бях хапнала един такъв и после като започнаха едни ритници цял ден, след няколко дни свързах това което съм чела тук и това което ми се случи :)))
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #634 -: Септември 03, 2011, 14:14:56 pm »
титката, не съм бременна, но се радвам да те видя тук.  :D  Лека бременност и не дразни футболиста с портокали!

*
« Отговор #635 -: Септември 03, 2011, 14:42:15 pm »
titkata честито! Браво на теб, геройски си "устискала" положението. Пожелавам ти лека бременност до края и здраво бебче :balk_16:

« Отговор #636 -: Септември 03, 2011, 16:45:05 pm »
Коала, защо да назначаваш прокурист, може да направиш фирмата на ООД-например някой роднина като съдружник , така ще е по-добре си мисля.Той ще поеме управителната функция докато си в майчински.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*
« Отговор #637 -: Септември 03, 2011, 16:57:26 pm »
Да, Сиска, това е вариант, но то е същото. Пак трябва да плащам осигуровки. Дори и заплатата да е фиктивна, осигуровките са поне 300 лв. Сега счетоводителката ми ще смята варианти, да видим какво ще излезе. Затова си мислех, ако назнача майка ми за прокурист, тя е пенсионер, макар че има и тя собствена фирма, дали няма да мога да плащам само здравни, тъй като другите просто не й трябват.
« Отговор #638 -: Септември 03, 2011, 18:16:15 pm »
Това с майка ти е идеален вариант, правиш я съдружник и я пускаш като самоосигуряващ се пенсионер, а не по договор за управление. Какви 300 лв., дори и да не е пенсионер, на самоосигуряващия се осигуровките са 110-125 лв., зависи от осигурителния процент. За прокурист незнам, не съм убедена, че там може само здравни :(

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #639 -: Септември 03, 2011, 19:18:32 pm »
Да ви се оплача - при мен нещата май вървят към постъпване в болница заради това високо кръвно ако до 2-3 дена не успея да го смъкна. С по 2*1 Допегит кръвното ми стана 150-155 на нещо си. Увеличиха ми дозата пък да видим какво ще стане.