Здравейте бъдещи и настоящи майчета, приемате ли и нови попълнения?
))
С голямо закъснение се престрашавам и аз да се запиша официално в интересната темичка, макар отдавна да ви чета. Сега съм в 22 седмица и няколко дни и всеки ден се радвам на шутовете на футболиста в корема
)
Накратко за мен досега: Положителният тест го видяхме още на Велика Сряда, скоро след това се появиха болки и трябваше да само да лежа. В 8-9 г.с. прокървих и имах кратък престой в болницата. След това продължи едно кафяво зацапване, което ставаше и червено, оказа се че имам отлепване на плацентата, изписаха ми и Естрофем и направих един курс с антибиотици, спряха ми Фраксипарина, увеличиха дозата на Утрогестана и Но-шпа и така до към 16-17 седмица когато зацапването изчезна. Постепенно започнах да спирам Утр и Естр и така до пълното им спиране в 20г.с. Започнах да усещам едно схващане на корема в дясно и ми изписаха Магнерот 3х2 и отделно Но-шпа 3х2. От 01.09 пия и витамини, въпреки многото плодове и зелечуци които консумирам. Бяха ми препоръчали 2 вида, от които избрах Хип Натал Актив. Миналите дни Бяхме на втора ФМ и видяхме физиономийките и усмивките на бебо, засега всичко е наред и от мен се иска само да си почивам у дома, без излишни движения. От една седмица си меря кръвното всеки ден сутрин преди ставане и в 16:00 часа. Преди бях с кръвно 90-80/60-50, но сега го вдигам до 120/80 и трябва да го контролирам, ако се качи над 130 веднага при лекаря.
Малко дългичко стана, но се надявам да не съм ви досадила
)) И друго да ви кажа, че това за портокалите е вярно, не разбрах как стана, но бях хапнала един такъв и после като започнаха едни ритници цял ден, след няколко дни свързах това което съм чела тук и това което ми се случи
))