Сега се поокопитих малко, та сядам да ви разкажа. Ами общо взето отидох си аз сутринта на лекар както ми беше часа и казаха, че още съм с 4см разкритие. И аз реших от там да отида на работа, която е точно срещу лекарският офис и сградата е свързана с болницата, в която раждах. Значи, добре че не си отидох в къщи, че не знам какво щях да правя.. Около 13:00 отидохме с една колежка да си купим обяд и докато ходех започнах да имам контракции. До тук нищо ново освен, че ми се струваше, че са по-болезнени, а не като предишните, но не бях сигурна. Седнахме да се храним и до средата на яденето вече знаех, че ми е време да тръгвам към родилното. Тя ми взе раницата с багажа и отидохме. Значи от както съм тръгнала докато съм стигнала горе има-няма 5-10 минутки и вече контракциите станаха много чести и бая болезнени. До около още 10 минути ме вкараха вътре в една стая и тогава и водите ми започнаха да изтичат и контракциите станаха доста силни и на много често, просто нямах време да си почина да дишам като хората. Естествено веднага се завайках за епидурална, но те докато си зададат там всички въпроси по приемането, докато ми вземат кръв и то мина още известно време. В това време вече бях със 7см разкритие и ме хвана страх, че докато ми сложат епидуралната ще взема да си родя без нея. В крайна сметка сложиха я и тя още не ме беше хванала напълно когато казаха, че съм вече с пълно разкритие 10см. Било е някъде към 15-15:30 т.е. не повече от 2.5 часа след първата контракция. Всичко това става в една стая, в която само приемат и преглеждат, не е направена за родилна. Казаха, че чакали да се освободи родилна стая, ако не там съм щяла да раждам. На мен ми беше все тая къде ще раждам, само да ми дадат упойката, пък ако искат и в коридора да ме израждат
. И понеже се оплаках на лекарката, че епидуралната не е задействала още като хората, тя каза, че след като бебето е добре, няма да ме кара да напъвам веднага, а може да изчакаме да ме хване добре. Междувременно се освободи родилна стая, преместиха ме и вече ме беше хванало добре и започнахме напъването. Понеже не усещах въобще контракциите, те ми казваха кога има контракция. Стана страшно бързо и Андреа излезна на може би 4та или 5та контракция. После я премериха, прегледаха и я оставиха с мен около 2 часа докато я взеха в аквариума. Преди да я вземат успя да засуче- много по-лесно, от колкото първата ми щерка, с кято беше голям проблем.
Ами общо взето това е. Мина доста бързо. Имах някакви разкъсвания, казаха, че са малко. Сега ми дадоха спрей да се пръскам отдолу за обезболяване и също студени компреси. Дават и хапчета за болки, ако искаш, но мен не ме боли кой знае колко, само ми е едно такова като натъртено отдолу. :-)Сега я взеха бебка да я мерят пак и не знам какво още да и правят и до половин час чакам да я донесат пак да хранене. Тя за сега изглежда доста спокойно бебе, така че ако си спинка спокойно може и да я оставя тук цяла нощ, но ако стане като с Ивана, с която трябваше да се разжождам непрекъснато, тогава ше я пратя пак в аквариума, че да поспя малко.
Това е за сега от мен. Ще пиша пак, когато мога.
Август
IOLII – 07.08.211
krasi(ahiito) – 20.08.2011
ivaleta – 24.08.2011
ivanita – 28.08.2011
azalea – 30.08.2011
Септември
sasip - 24.09.2011
Октомври
mgstra – 26.10.2011
Ноември
цигу – 03.11.2011