0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #580 -: Септември 01, 2011, 13:16:23 pm »
Здравейте , някой виждал ли е в ехография да се пише PSD ????????
« Отговор #581 -: Септември 01, 2011, 14:02:16 pm »
Аз сега си мерих кръвното и мо показа 120/75, което е направо чудесно, защото обикновено когато се чувствам добре кръвното ми е 120/80 и падда до 90/60-70.

Здравейте, бързам да ви съобщя че вчера ходихме на поредния ехограф за да видим как се развиват плодните сакчета. Последно ще очакваме едно бебче , другия сак е забавил развитие с две седмици и вътре не се вижда нищо.
Доктора каза че живото ембрионче ще си увеличи размерите и ще притисне постепенно празния сак , така че да не се тревожа .
Имам запитване към вас ,написан ми е един диаметър PSD 18mm , само че незнам какво е това?Моля за разяснения...
През този месец желая успешни процедури на всички , които ще стартират в клиниката!
Дано през октомври тук се разпишат много щастливи кандидат мами като мен!
mole, трябва да е размера на ембриона.
« Последна редакция: Септември 01, 2011, 14:08:03 pm от anichka.bs »
« Отговор #582 -: Септември 01, 2011, 14:22:47 pm »
Ани , в първите седмици кръвното обикновено е ниско. Четох, че след 20г.с. се вдига, при мен е точно така.
*
« Отговор #583 -: Септември 01, 2011, 14:55:24 pm »
Вие ме накарахте и аз да си измеря кръвното.Обикновено съм с ниско 90/60, но сега се учудих 110/65.Може би е повлияно от поставяне на хепариновите инжекции , а четох и че се увеличава общия обем на кръвта в първия триместър.Засега не го усещам като проблем , но явно трябва да се следи.Има голямо значение кръвното особено в комбинация с по-високи килограми.
При мен нещо падат стремглаво килограмите досега съм -7кг. за 8-9 седмици и нямам ама никакъв апетит.Добре че съм от по-дебеличките та не ходя и да залитам./ 74 кг/
Утре или в събота ще ходя на първа ЖК , майче е време да се регистрирам и там?!?
Намерих този диматър - това е размера на бебето от главата до таза.
« Отговор #584 -: Септември 01, 2011, 15:04:21 pm »
Ами ще внимавам и аз с това мое кръвно, за да не остана неприятно изненадана.
Благодаря ти за разяснението, Къди.

Относно килограмите, аз си качвам, за сега само съм 1кг повече, занапред ще се разбере. При положение, че ям по 6-7 пъти се радвам, че не съм качила повече  :lol:
*
« Отговор #585 -: Септември 01, 2011, 15:20:20 pm »
Къди, ако ти е толкова стресираща работата, не е ли по-добре да помислиш за болничен? Аз работих почти до края (последния месец си взех годишния отпуск, че 45-те дни си ги пазех за след раждането), но никой не ми е лазил по нервите.

Моето кръвно като бременна беше 120-130 на 80. Мисля, че към 140 вече почва да става притеснително.

« Отговор #586 -: Септември 01, 2011, 15:55:15 pm »
Абе чак силно стресираща не е, последните дни подчинените на г-н Дянков ме нервираха, но като цяло в офиса се чувствам супер.
Ще взема мерки па да видим.
*
« Отговор #587 -: Септември 01, 2011, 16:17:25 pm »

Намерих този диматър - това е размера на бебето от главата до таза.

При мен този размер винаги е отбелязан като CRL. За първи път виждам това съкращение PSD, но в нета намерих нещо за срамна кост и съпроводените болки при разширяване на таза. Най-добре си питай лекаря

« Отговор #588 -: Септември 01, 2011, 16:22:03 pm »
При мен нещо падат стремглаво килограмите досега съм -7кг. за 8-9 седмици и нямам ама никакъв апетит.Добре че съм от по-дебеличките та не ходя и да залитам./ 74 кг/
Утре или в събота ще ходя на първа ЖК , майче е време да се регистрирам и там?!?
И аз бях така, свалих 10 килограма от началото на процедурата до 5-6 г.с. Сега съм си върнала само 1 кг. от тях, може би ние по-кръгличките така се повлияваме от бременността :) Ти коя г.с си, за ЖК на мен личната ми каза след 10 г.с
« Отговор #589 -: Септември 01, 2011, 18:16:00 pm »
Аз на ЖК отидох в началото на 7 г.с., защото от 1.09 съм в болничен, а личната лекарка не може да ми го пусне едномесечен.
*
« Отговор #590 -: Септември 01, 2011, 19:11:08 pm »
Криси, от вчера влезнах в 9-та седмица.Мисля е че е време за Ж.К , защото вече сме видели сърдечна дейност и може да се регистрира бременност със жив плод.
Не исках да ходя по-рано , защото града ни е малък и като ме видят в поликлиника и пред АГ асоциациите са ясни.Аз също Ани ще гледам да си взема болничен , че тези осигуровки ми съдират кожата всеки месец.След трансфера ползвах само 10 дни и ми ги платиха на 80% , а ако Диагнозата е бременност се плащат 90% от заплатата.
Да знаете че преди малко ходих да повръщам /на мен вечер ми става гадно , от 18.30 до към 22 часа/Това е второто ми повръщане за тези 9 седмици , но е някакъв АД.
*
« Отговор #591 -: Септември 01, 2011, 20:28:17 pm »
 при бременност е нормално да се качи кръвното. Кръвно 135/80 при не бременни, с счита за гранично,не е баш нормално кръвно...
 Моето кръвно преди бременността беше 90/60 и надолу. През всичките 9 месеца не мръдна от стойността 110/70
« Отговор #592 -: Септември 01, 2011, 22:18:01 pm »

След трансфера ползвах само 10 дни и ми ги платиха на 80% , а ако Диагнозата е бременност се плащат 90% от заплатата.
Това за БГ ли става дума? Щото тука "диагноза бременност", за която говориш се смята болничния, който ти е 45 дни преди раждане + 365 дни за бременност и раждане /след раждането/. Т.е. за тези 410 дни ще получаваш 90% от среднодневното трудово възнаграждение, изчислено на база 18 месеца преди издадения болничен за бременност и раждане. А всичко преди това, което не е включено в тези 410 дни си се води Общо заболяване, независимо че си бременна, и се плаща 80%, на база 12 месеца преди болничния.
 :?Дали го обясних разбираемо :?
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
« Отговор #593 -: Септември 01, 2011, 22:26:55 pm »
Точно така е, да  osi_9

*
« Отговор #594 -: Септември 01, 2011, 22:41:22 pm »
Котаранка, надявам се да не ми пише общо заболяване гинеколожката при която отивам на Ж.К.Аз имам приятелка в НОИ в БГ , която ми поясни това с процентите.
Нямах предвид онези болнични листове които тръгват задължително 45 дни преди термин, а точно всики други болнични на които има право по време на бременността една жена .Ще видим като ми го изплатят , пак ще пиша , но то ще е чак в средата на октомври.
« Отговор #595 -: Септември 01, 2011, 22:47:03 pm »
Няма какво друго да ти пише. Справка Кодекс за социалното осигуряване.
Просто друго не ти се полага по закон докато не стигнеш 45 дни преди раждането.
Аз съм в болничен от 15 г.с. и въпреки че пише "Заплашващ аборт" това пак си е общо заболяване. Дано не се разочароваш от системата в БГ, ама...
Най- добре говори със счетоводителя на фирмата ви, той ще ти го обясни, ще ти пресметне реалните ти ползи и загуби, а ти си прецени дали да го ползваш този болничен, или не.
Естествено аз го ползвам само и единствено бебетата да са добре, парите... ще се намерят
« Последна редакция: Септември 01, 2011, 22:48:44 pm от kotaranata »
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
« Отговор #596 -: Септември 01, 2011, 23:24:08 pm »
Заплащането е 80%, което малко намаля после майчинството, нали се изчислява въз основа на 18мес преди раждането.
Болнични имаме право на 180 дни годишно. Аз се радвам, че няма да раждам в една календарна година, че нямаше да мога да изляза още от сега в болничен.
*
« Отговор #597 -: Септември 01, 2011, 23:32:06 pm »
И на моите болнични пише "бременност с висок риск", но това не променя нещата.90% беше преди, сега е 80%

*
« Отговор #598 -: Септември 02, 2011, 00:26:42 am »
За база се взима базата, на която е изчислен болничния, така че ако няма промяна в осигуровките, не пада и сумата.
Моле, на твоята приятелка и кажи да си прочете наредбите - срамота. Такива филми 90% преди 45 дневния няма. Има само, ако е трудова злополука. Мен от края на 4тия ми даваха болничните с "Рискова бременност" "Заплашващ аборт" "Лъжливо раждане" и т.н., но всичко си е на 80%
Аничка, консултирай се, защото мисля, че става въпрос и за 180 дни непрекъснати болнични.
« Отговор #599 -: Септември 02, 2011, 09:14:21 am »
Аз съм в болнични от 5 г.с , на болничните листове ми пише диагноза Заплашващ аборт, но това е общо заболяване и получавам 80 % от заплатата си, често получавам повече пари, отколкото ако съм на работа ( става въпрос за дохода ми след удръжки , данъци и т.н, тъй като при болнчини не се дължат данъци) Има разлики в получаваните суми в различните месеци, с оглед броя работни дни, изчислява се веднъж средно дневно възнаграждение и след това получената сума се умножава по броя работни дни в месеца.
Когато си в болнчиен по време на бременността, сумата която ще получваш като майчинство не се променя значително, тъй като за месеците в болничен се гледа базата, от която са изчиследни, а не получената сума