0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #340 -: Август 18, 2011, 13:34:57 pm »
Аз съм в 7 месец и бебка вече много ми тежи, не мога да спя по цяла нощ.
Но преди някоколко дни си купих, възглавница за кърмене, която става  и за бременни, с която спя като къпана.
Препоръчвам на момичетата, да си закупят такава вместо да будуват по цяла нощ.
Струва 18 лв. и е на Бертони.
Лека бременност на всички Ви.
Тити, от къде купи възглавницата, че май и на мен ще ми е необходима скоро
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #341 -: Август 18, 2011, 13:44:34 pm »
Боби, ти поиска ли епидурална упойка, че не помня от разказите ти?
Реално до пълно разкритие си изкарах без упойка.

Б.
И аз поисках епидурална..Но на практика и аз без нея стигнах до пълно разкритие..
« Отговор #342 -: Август 18, 2011, 14:58:57 pm »
Исках епидурална още на 3,5 см разкритие и добре че беше тя! По едно време й отмина действието и си приревах за още, а вече бях на почти пълно разкритие - сложиха ми по-малка доза, колкото да ме облекчи за още половин час. Първите напъни, честно казано, не ги усетих, но пък околоплодният мехур ми натежа и стана ясно, че започвам да раждам. До започването на същинското раждане вече усещах и напъните. Преди това акушерката и лекарят ми казваха кога идва контракция и напъвах по команда.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #343 -: Август 18, 2011, 15:03:52 pm »

Бе и аз такива ги разправям, пък ще видим. Засега се залисвам с разсъждения за приликите и разликите между контракциите и бъбречните кризи (изкарала съм две).
Но ще оправя бумащината предварително, та като писна, направо да слагат упойката.

Да ти кажа, бумащината я оправяше мъжкото, аз едвам успявах да се подпиша между контракциите (но моите бяха доста чести - на 2 минути, пък на много малко разкритие).
За яденето - не се притеснявайте, ако сте приели нещо в повече, почти сигурно е, че ще повърнете. За цялата си бременност имам точно едно повръщане - преди раждането, а бях изяла едно Corny.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #344 -: Август 18, 2011, 15:37:18 pm »
Привет,момичета.Скоро не съм писала,защото бях в Стара Загора.Та да ви съобщя-днес в 13:00 проплака нашата принцеса-Северина;2640г,48см.Повече подробности ще пиша като се приберем
[/url]
*
« Отговор #345 -: Август 18, 2011, 15:38:13 pm »
С какво се сранява болката от контракциите???

Краси, честита дъщеричка!!!

Линк към темата за честитки на Краси :)

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46524.0
« Последна редакция: Август 18, 2011, 15:40:42 pm от vaci »

« Отговор #346 -: Август 18, 2011, 15:39:45 pm »
С болката от болезнен цикъл. Напъните приличат на ходене по голяма нужда.

« Отговор #347 -: Август 18, 2011, 16:07:51 pm »
koala,от магазин Лабиринт -гр.София, на първия етаж има бебешки магазин, но ги има и в други детски магазини.
*
« Отговор #348 -: Август 18, 2011, 16:11:06 pm »
Лелее, Красито роди  :ballons: :party:
Май наближава и моя ред  osi_15 osi_15 osi_12

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #349 -: Август 18, 2011, 16:42:33 pm »
За яденето - не се притеснявайте, ако сте приели нещо в повече, почти сигурно е, че ще повърнете. За цялата си бременност имам точно едно повръщане - преди раждането, а бях изяла едно Corny.
Аз си отидох носейки си обяда, който бях преполовила. Не ми се е повръщало въобще. Преподлагам че това си е индивидуално.

Б.

« Отговор #350 -: Август 18, 2011, 16:49:54 pm »
Лелее, Красито роди  :ballons: :party:
Май наближава и моя ред  osi_15 osi_15 osi_12
И моят... Освен да си стискаме палци  :)
Аз повръщам при силна болка - както при силно болезнена менструация, така и при бъбречната си криза повръщах. Не знам с какво това помага на организма, ама така си я карам.
« Отговор #351 -: Август 18, 2011, 17:47:59 pm »
Здравейте момичета.Минавам и аз да се отчета вчера ходихме при моя доки в Стара Загора на преглед бебо е добре доста е пораснало за две седмици.Направи ми доки и картон за бременноста.Искам да ви питам само на вас какви изследвания ви препоръчаха да направите за картона ви.Благодаря ви предварително. :bighug:

« Отговор #352 -: Август 18, 2011, 18:10:15 pm »
Разбира се, че е индивидуално, затова и казвам "почти". Зависи от много неща, едно от които - силата на болката. Тя пък зависи от това колко е голямо разкритието. Колкото са по-чести контракциите и по-малко разкритието, толкова по-силна е болката. Акушерки са ми казвали, че се повръща при напредване на разкритието - естествено, не в 100% от случаите.

« Отговор #353 -: Август 18, 2011, 18:55:26 pm »
оо Сиске честити сини памперси.!
Азалея , Иванита леко раждане ще чакаме темичките в честито.
Аз днеска си взех изследванията хемоглобина продължава да пада вече е 101  чудя се дали да почвам да пия нещо че ако родя пак по рано няма да успея да го вдигна.
Иначе се умарям повече и ми се спи постоянно , всичко друго е окей и не бързам да раждам ама ако и момата е така припряна като Емо скоро ще е  8)
Даниелска изследванията са серологичните , ПКК и кръвна захар, урина това са безплатните от здравната каса.   По натам се прави антитела отново ПКК и така.
И аз усетих за малко контракции преди секциото бяха ми като болезнен цикъл и бях направила 4 см разкритие после ме резнаха. Няма как да се объркат според мен

*

saraapl

• 2009
« Отговор #354 -: Август 18, 2011, 19:30:31 pm »
Акушерки са ми казвали, че се повръща при напредване на разкритието - естествено, не в 100% от случаите.
И при мен се получи едно гадене и повръщане почти към 8 см разкритие.. И заедно и с упойката ми дойде в повече мисля..
« Отговор #355 -: Август 19, 2011, 11:44:06 am »
Милен_ка, аз пих по лекарско предписание Тотема и ми се вдигна хемоглобина. Защо не се консултираш с твоя лекар?
« Отговор #356 -: Август 19, 2011, 13:16:01 pm »
Здравейте момичета,
днес сънувах много странен сън  :? бях родила вече и сложих детето да спи. След малко отивам до кошарката и гледам: аз съм го завила с някакво одеало и съм му сложила и възглавница (а то нали в началото не трябва), освен това детето някакси голямо ... като на 1 годинка. Отвих го, то почна да плаче. Опитвам се да го кърмя, то плаче. Изведнъж ме погледна и проговори  8O : "абе аз искам бибата, бе, мамо" и стана само и отиде и си я взе  8O събудих се обляна в пот и още не мога да спра да го мисля това какво беше ...  osi_15 osi_12
*

saraapl

• 2009
« Отговор #357 -: Август 19, 2011, 13:29:41 pm »
Здравейте момичета,
днес сънувах много странен сън  :? бях родила вече и сложих детето да спи. След малко отивам до кошарката и гледам: аз съм го завила с някакво одеало и съм му сложила и възглавница (а то нали в началото не трябва), освен това детето някакси голямо ... като на 1 годинка. Отвих го, то почна да плаче. Опитвам се да го кърмя, то плаче. Изведнъж ме погледна и проговори  8O : "абе аз искам бибата, бе, мамо" и стана само и отиде и си я взе  8O събудих се обляна в пот и още не мога да спра да го мисля това какво беше ...  osi_15 osi_12

Казва се бременност с всичките и цветове :) Не се вглъбявай толкова в сънищата-бременните сънуват много! Едва ли можем да гадаем всичко..Явно бебето ще харесва бибите...
*
« Отговор #358 -: Август 19, 2011, 13:44:28 pm »
Аз все сънувам супер цветно.
Като бременна сънувах на два пъти, че бебето е момиче, също сънувах как родих естествено с два напъна, без болка. Също, че е дребничко и му слагам две шапки да не настине. А най-гадния сън ми беше, че бебето се е родило със спина бифида. Тогава се събудих плачейки.
Според мен сънищата проектират нашите страхове и желания.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #359 -: Август 19, 2011, 13:45:41 pm »
Този сън ако го бях сънувала аз нямаше да се очудя - каквато съм припряна ще искам докато го родя бебето и да проговори :lol:.