0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #220 -: Август 08, 2011, 19:13:16 pm »
И аз бях настинала в началото, кашлица нямах, но много ме болеше гърлото. За кашлица помага мед, ракия и олио, смесени по равни части. В случая обаче можеш да се въздържиш от ракията :wink:, и да пробваш само с мед и олио.Става като сиропче, не е гадно и много помага.От години лекувам така кашлица и не си давам парите за сиропи.Прави си и чайчета, не много топли, пак с мед.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*
« Отговор #221 -: Август 08, 2011, 19:47:20 pm »
Мен ме хвана една кашлица че чак ми се повръща

Майка ми веднъж ми препоръча сок от ряпа против кашлица - за облекчаване на кашлицата, не за лечение на причините. Настъргах ряпата, прецедих сока през цедка и взимах от него по една лъжица три пъти дневно - помогна ми.
« Отговор #222 -: Август 08, 2011, 19:51:22 pm »
Имам един въпрос - на последния преглед ми казаха,че плацентата на едното бебе е закрепена много ниско и това може да окаже влияние на шийката на матката. Има ли шанс да се вдигне по-нагоре или до края ще си е така?

Бебс, при мен плацентата в 16 гс беше непосредствено над канала, после започна да се вдига 1 см. над канала, 2 см. и в 26 гс вече беше 3 см над канала. Родих си нормално, без проблем. По принцип, когато плацентата е много ниско под 3 см. се ражда със секцио, но ти понеже си с близнаци сигурно така или иначе ще си секцио. А за шийката незнам дали това може да окаже влияние. При мен в 26 гс плацентата се беше вдигнала, но пък се установи, че ми е скъсена шийката, но не са ми казвали, че може да е заради ниската плацента. Аз родих в 34 гс, но така и не се разбра дали от инфекция или от скъсената шийка.
« Отговор #223 -: Август 08, 2011, 21:38:02 pm »
Виж този линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157304.0 има различни мнения, на някой е помогнал, на други не.... дано при теб да има ефект.
А защо са ти забранени цитрусите?
Ами лекарката която ми следи бременността по принцип не разрешава на бременните да ядат цитруси, не съм я и питала защо просто не ги ядях а и не ми се дояждаха
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #224 -: Август 08, 2011, 21:41:48 pm »
Това за цитрусите за първи път го чувам. Че какво може да има в тях освен витамини, които на нас са ни необходими?
« Отговор #225 -: Август 08, 2011, 21:51:39 pm »
различни лекари различни изисквания
*
« Отговор #226 -: Август 08, 2011, 23:15:34 pm »
След две седмици почивка в България сме си отново в къщи. Гледам, че си имаме доста нови попълнения. Успешна и безпроблема бременност на всички нови мами, а на тези, които са пред финала щастлива среща с малките бебоци.
И аз да се запиша в списъчето - нашата дата е 04.12.2011.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #227 -: Август 09, 2011, 06:07:47 am »
Така е Гальонди, най-важното е да са живи и здрави, пък другото ще се навакса.
Имам един въпрос - на последния преглед ми казаха,че плацентата на едното бебе е закрепена много ниско и това може да окаже влияние на шийката на матката. Има ли шанс да се вдигне по-нагоре или до края ще си е така?
Моят лекар каза, че по принцип тенденцията била да се качва. Ти като си с близнаци нали ше раждаш секцио? Защото то има значение за това дали ще ти разрешат да е секцио или нормално. За мен беше така, чакаха плацентата да се отдалечи на повече от 2см, за да разрешат нормално раждане, но за теб няма да има значение  и без това.

Б.

*
« Отговор #228 -: Август 09, 2011, 09:45:37 am »
Да, секцио ще е по ред причини. Притеснявах се само да не доведе до скъсяване на шийката. Но щом тенденцията е покачване се надявам всичко до е ок.

« Отговор #229 -: Август 09, 2011, 10:51:20 am »
Не знам от жегите ли, от това че съм по цял ден седнала зад бюрото, но краката почнаха много да ми се подуват. Днес пуснах албумин и общ белтък да видим как са. Вечер като се прибера ги вдигам на високо и за около час се нормализират горе долу.
Някой в моите седмици да има подобен проблем?
« Отговор #230 -: Август 09, 2011, 13:11:28 pm »
Къди,точно поради тази причина предпочетох да спра да работя.
При прегледа на 16.07 при д-р Сигридов споделих че работата ми предимно е седяща 8 часа зад бюро,не е натоварваща въобще но краката ми започнаха да оттичат.Д-р Сигридов препоръча ако мога да спра да работя ,защото когато съм седнала няма добра циркулация на кръвта от там идват оттоците по краката,и другото не по маловажно е че като съм седнала корема ми е сгънат така да се каже и притиска матката ,което пък не е добре за бебчетата.А  и предвид жегите сега ми е доста добре да съм си у дома на хладно ,когато ми се прииска си полягвам ,почивам си и ми е супер .Иначе и аз исках да работя докогато мога но сега изобщо не съжалявам .Знам че ти беше писала че ще работиш до края ,ако искаш звънни на Сигридов за съвет.И аз така си ги вдигах и след  час нещата се оправяха.Дано се нормализират нещата при теб. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Имам и един въпрос ако някой знае какви изследвания се пускат през 5 месец от бременността?
Бебс,добре дошла и дано от тук насетне да нямаш никакви проблеми. :crossfingers: :crossfingers:
 :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #231 -: Август 09, 2011, 13:26:09 pm »
Къди, при мен рядко отичат краката, но и аз не ходя на работа. Когато се заседя някъде за по-дълго обаче и особено ако е през деня в жегата определено се вижда подуването.
Аз днес се събудих с болка в левия крак горе при таза и към бедрото, направо трудно станах от леглото. На някой да му се е случвало такова нещо?
« Последна редакция: Август 09, 2011, 13:28:21 pm от krisi1812 »
*
« Отговор #232 -: Август 09, 2011, 14:25:09 pm »
Това за цитрусите за първи път го чувам. Че какво може да има в тях освен витамини, които на нас са ни необходими?
Чак забранени не са :-) При мен лично не бяха съвместими с едно от по-специалните ми лекарства (Гинипрал и Изоптин). Но основната причина беше, че всяка глътка цитрус след 25 седмица водеше директно до 30 минути ритане като полудяло пони.... По принцип в наличната ми бременелска книга дори ги препоръчват за мами, които се притесняват, че бебето много се е укротило (да не би да му има нещо) - пийвате малко фреш портокал и след 10 минутки ще разберете колко ви липсва кротостта :-)
*
« Отговор #233 -: Август 09, 2011, 14:33:21 pm »
Къди, аз съм в по-напреднали седмици, по цял ден седя работейки, имам и доста шофиране, но засега нямам проблем с отичане на краката.

При всяка възможност вдигам краката хоризонтално, ходя по половин час всеки ден и гледам да пия много вода. Не знам това помага ли, но засега съм добре.
« Отговор #234 -: Август 09, 2011, 14:55:58 pm »
Албуминът ми е добре в нормата е, обаче общият белтък е малко занижен. Ще трябва да се движа повечко май та да видим ще се тушират ли тези отоци.
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #235 -: Август 09, 2011, 15:19:01 pm »
Краката ми поотекоха като ходихме на 300 км. път, иначе си седя на работа - шавам от време на време, не съм като закована. За сметка на това подритваме яко, по всяко време на денонощието. :D

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #236 -: Август 09, 2011, 16:36:22 pm »
Нямам никакви оплаквания от оттичане на крайниците, движа се много и пия много вода, в крайна сметка незнам дали е от това. Избягвам седнало положение за дълго време, най-често сядам леко изхлузена надолу за да не сгъвам корема. Относно болките в таза ги имам понякога, кръста ми се случи на няколко пъти да го усещам като "сецнат", явно си е подготовка на тялото за раждането ...
*
« Отговор #237 -: Август 09, 2011, 23:40:59 pm »
Не е задължително да ви отичат краката, но аз си мисля, че жегите са голям виновник за това нещо. На мен последните 3-4 седмици ми отичаха и едва успявах да си обуя сандалите. Но аз никога не съм подложена на кой знае колко високи температури - май последния месец беше към 25 градуса най-много.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #238 -: Август 10, 2011, 05:30:09 am »
Моите крака бяха много зле тази бременност. Започнаха да се подува от някъде 6тия месец мисля и ставаше все по-лошо и по-лошо. Стигна се до там да мога да обуя само едни сандали, които са по-скоро като джапанки и с тях да ходя последните 5-6 седмици. Ужас беше. Чак сега ми спаднаха след като родих. Първите няколко дена след раждането бях дори още по-подута, но на 6тия ден започнаха да спадат и сега са вече напълно спаднали. Аз просто цялата се бях напълнила с вода. В момента съм 11 кг по-малко, от колкото преди да родя. Два дена след като родих бях с 5кг по-малко, което си е бебето и водите т.е от тогава съм изкарала от себе си още 6кг във формата на вода.
 Тук е жега, но аз съм само вътре на климатик, пиех много вода, вдигах краката на по-високо когато можех - нищо не помагаше. С предишната бременност пак имах подуване на краката, но не много ( само последната седмица стана много) и си ми спадаха лесно като ги вдигна. Сега беше коренно различно, а не съм правила нищо различно от преди.

Nadine, това не е  от цитруса, а вероятно от това, че се видга кръвната ти захар и от там и тази на бебето. Бебто няма начин да знае какво ядете, че чак да има рекация към определени храни. То се „храни“ само с кръв през пъпната връв и може да реагира на увеличена кръвна захар, но не и да различи портокал от захарен памук :-).
« Последна редакция: Август 10, 2011, 05:36:22 am от Bobbie »

*
« Отговор #239 -: Август 10, 2011, 09:43:36 am »
Добре дошла в темата, Lioni  :)

Привет и от мен, с пожелание за здраве, по-малко болежки и повече положителни емоции на всички настоящи и бъдещи майчета  :D

При мен нищо особено, освен.. вече съм в седмия месец  8)  yahoo_17 Живот и здраве да е! - трябва да се погрижим вече за това-онова преди появата на дребосъчко.. Започват проучванията за детска количка, дрешки и пр. ..  :)

Лек и усмихнат ден  :sunshine:
............................Тайната на нашата вечеря............................