0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #160 -: Август 03, 2011, 21:35:25 pm »
УУУ Сиске добре дошла най -накрая се престраши !
Хайде лека и безпроблемна до края !
Катрин дано всичко се нареди по най -добрия начин!
Аз днеска влязох в 8 мес този път почти съм готова с багажа ,че не се знае какво ще стане .
Боби дано се оправи Андреа бързо и  се прибирате вкъщи.
Термин 3 октомври за списъчето  :)
ЙОли , Краси чакаме темичките ви! Леко раждане!

*
« Отговор #161 -: Август 03, 2011, 21:40:47 pm »
siska добре дошла и леко бременеене  preggo до термин , а на финала да гушкаш най- сладкото бебче. един съвет от мен : не си казвайте предполагаемата дата за раждане на никой, за да не ви нервят като мен. току що  смъмрих свекървата , която не пропуска всеки ден да ми се обади и да ме пита " как си, добре ли си?" т.е. (още ли не си отишла в болницата). не че има нещо лошо в тези въпроси, ама преди по цяла  седмица не сме се чували , а сега започна всеки ден да ме  "проверява "  как съм .дори и сестра ми започна през ден да ме пита : "кога ще ходите на софия?"  , "чакай да те питам днес как се чувстваш?"   8O абе тея хора като че ли не са минали по тоя път , и не знаят ли че колкото повече наближава деня, толкова по- нервно ти става, та и те допълнително ме изнервят. та мили мамчета недейте  да си казвате датата на термина , за да си осигурите спокойни дни около този така важен ден!
« Отговор #162 -: Август 03, 2011, 21:54:41 pm »
Айййй, да се похваля!  :D
Знаете ли днес кой ме ритна? Направо не можах да повярвам...три пъти го усетих!  :babyflips: :pipy_longstocking:

*
« Отговор #163 -: Август 03, 2011, 22:20:21 pm »
Siska81 - добре дошла - лека и безпроблемна бременност до термин!!! Ще се престрашиш ли да споделиш твоята дата, за да те добавим в списъчето :)

Цигу, да не би наистина тази нужда да ходиш до 00 не идва от ритничетата на бебето? Четох че между 26-30 седмица е нормално да ти се ходи често до тоалетна, дори и за малки количества - особено, пише, когато бебето оказва натиск отгоре. Казват че инфекциите, които наистина са често явление в този период, все пак са съпътствани с неразположение. Но ти нямаш такова...

Мишле - честити ритничета :) Много се радвам!  :cheerleader:

IOLII, Ivaleta, Краси - почти не остана! Леко раждане ви желая!

Милен_ка - добравих те и теб! Не е ли твърде рано за багаж? Стискам палци да устискаш до термин :)

Ето и обновеното списъче:

preggo
Август
IOLII – 07.08.211
ivaleta – 17.08.2011 - секцио
krasi(ahiito) – 20.08.2011
ivanita – 28.08.2011
azalea – 30.08.2011

Септември
shkembelina 047.09.2010
sasip - 24.09.2011

Октомври
Милен_ка – 3.10.2011
mgstra – 26.10.2011
kotaranata – 27.10.2011

Ноември
цигу – 03.11.2011
Bobi78 – 07.11.2011
Rejna – 08.11.2011
silvia29 - 10.11.2011
Mally – 11.11.2011

Декември

Tonita80 – 02.12.2011
Мишле82- 27.12.2011
КЪДИ -28.12.2011

2012

Януари
koala – 02.01.2012
*rina – 08.01.2012
krisi1812 – 10.01.2012
vaci – 12.01.2012
malkave6tiza – 20.01.2012
Гальонди - 26.01.2012

Февруари
gergana: -) – 08.02.2012
Март
danielska_81 - 21.03.2012

« Последна редакция: Август 03, 2011, 22:36:39 pm от vaci »

*
« Отговор #164 -: Август 04, 2011, 07:54:28 am »
 Момичета,здравейте!
 С радост установявам,че списъчето, което ми беше познато, се е стопило и се заема от много нови полълнения :lol:
 Пожелавам на всички леко бременеене и незабравима среща с малките човеци.

Аз искам да бъда полезна с нещо. Става въпрос за пластмасовите подплънки / така да се изразя/ за кърмачки. Изключително доволна съм. Ползвах четири марки от памучните, които се предлагат на пазара. Изяждат се буквално за дни, а най-евтините са 5 лв. На всичкото отгоре, повечето пропускат. Единствено тези на Чико издържат по-дълго /8лв/ . Друготопо-важно от цената е, че пластмасовите протектори всъщност стават за събиране на кърма. Преди време го бяхме дискутирали и имаше разногласия. Та, в опаковката се предлагат два вида подлънки, едните са с дупчици за по-добро проветрение на гърдите. Производителите не препоръчват да се събира млякото от тях, а другите са плътни и служат именно и за това. Описано е в инструкциите.
 Откакто ги ползвам,не съм имала подгизнал сутиен. Няма я миризмата на вкиснало мляко иииии имам напълнени пликчета с кърма във фризера

Това за сега от мен!

п.п ааа,защо споменах цените. Въпросните подплънки / пластмасовите или иликонови, както искате/ са на цена 22лв и според моето скромно мнение са по- на сметка от другите, които привидно са по-евтини
« Последна редакция: Август 04, 2011, 07:56:48 am от didon »
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #165 -: Август 04, 2011, 09:01:48 am »
Момичета, много ми е притеснено - от вчера имам болки ниско долу, които на моменти са доста силни та чак място не мога да си намеря. Клиниката ми е в отпуска... Записах час за следобед при случаен лекар, но не знам дали ще устискам дотогава. Дали е опасно?
*
« Отговор #166 -: Август 04, 2011, 10:21:37 am »
Гери пийни си но-шпа 1 или 2 таблетки докато чакаш да ти дойде часа  и лягай да пазиш леглото. може и да няма нищо страшно , но ти си почивай за всеки  случай.
*
« Отговор #167 -: Август 04, 2011, 10:25:30 am »
 Как няма  да устискаш, бре Гериииии!
 Следвай съвета на Йоли  и спокойно, колкото можеш. Няма да е нищо сериозно
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #168 -: Август 04, 2011, 10:35:15 am »
Гери, аз също точно в 13та седмица имах жестоки болки като менструални, но много по-силни. После отминаха и така и не разбрах от какво бяха, но и аз се бях уплашила.

Момичета, само наминавам да ви кажа, че вече сме си в къщи и се гледкаме. Андреа за сега е доста кротичко бебе - само яде и спи. Благодарности на vaci за това, че взе шафетата от мен и продъжава със списъчето. Много се радвам като гледам колко голямо е станало.
Ами за сега това е от мен. Поздрави на всички и пак ще пиша като имам време.

Боби

*

• 1357
« Отговор #169 -: Август 04, 2011, 10:44:28 am »
Изпих 2 таблетки но-шпа и вече болката е поносима. Аз менструални никога не съм имала, но тези бяха толкова силни - превивах се, стоях със свити колене и други подобни пози докато отмине. Четох, че изписвали Магнерот за такива болки. Дано всичко е наред, че ми е много притеснено.
Боби, много се радвам, че вече всичко е наред и сте си вкъщи :D.
*
« Отговор #170 -: Август 04, 2011, 10:52:05 am »
браво Боби! радвам се всичко е на ред вече и че се гушкате у дома :)
« Отговор #171 -: Август 04, 2011, 11:01:14 am »
Боби, хубаво е че вече сте си в къщи и се гледкате. Нека е все така кротичка малката Андреа.
Гери, силно се надявам да е нещо мигновено и всичко да премине бързо. Чакам вести.
*
« Отговор #172 -: Август 04, 2011, 11:07:43 am »
Гери, дано не е нещо сериозно, a просто да е свързано с матката, сухожилията - тези промени които са нормални за седмиците ти... Наистина е добре да не се напрягаш и да си почиваш повече! Пиши какво са ти казали след прегледа. Стискам палци!

Боби - радвам се че Андреа е по-добре и вече сте заедно вкъщи :)

« Отговор #173 -: Август 04, 2011, 15:56:04 pm »
Гери, аз ги имах същите болки и като ме стегне, пия 2 табл.ношпа и 2 табл.магнерот. По лекарскто предписание, разбира се тази дозировка. Пий си ги и не се притеснявай  :) И сега са ми в чантата и като усетя нещо нередно си зная. Отпуска ме след кратко време.

*

• 1357
« Отговор #174 -: Август 04, 2011, 17:00:58 pm »
Момичета, току що се завърнах от прегледа. Без да ме пита докторът ми направи ранната фетална морфология като разбра, че още не съм я правила - всичко е наред. Изписа ми магнезий за болките. Иииии....ще си имам мъжленце :D. Толкова се радвам!
« Отговор #175 -: Август 04, 2011, 17:03:38 pm »
Браво Гери, важното е че всичко е наред и честити сини гаши :)
*
« Отговор #176 -: Август 04, 2011, 17:07:15 pm »
Привет и от нас :)
Аз 2 дена се губих, че бях почивка.. Гледам доста сте изписали  :D
Боби, много се радвам, че сте си у дома вече и , че Андреа е добре!
Гери, Честити ти сини гащи!!  :bori_002:  За болките исках да ти кажа, че при мен са постоянно явление от около 12та седмица ( ако не и по-рано) Не са силни ПМС, и яйчниците не са дори, но ми тежи корема, боли ме ниско от двете страни, понякога направо не се трае ( особено като ме боли вечер, докато спя!) Оплаках се на доки тази седмица, каза, че било нормално, защото всичко ми се разтягало по-бързо, а и матката ми била с размери за 18 седмици..
Катрин, душичка, ти как си? Прочетох новините от теб.. Дано всичко се нареди по възможно най-добрия начин за вас и да гушкаш 2 бебока след 8 месеца :)
Мишле, много се радвам за малките ритничета :) Дай Боже всеки му!  :babyflips:

« Отговор #177 -: Август 04, 2011, 18:15:16 pm »
Гери, честито мъжленце :D Радвам се, че всичко е наред.Ние още незнаем с какви гащи сме, надяваме се да разберем следващия път. Везните клонят и при нас към синьото :wink:
И аз понякога има разни болки, придърпвания, пробождания, но ми казаха, че всичко е в реда на нещата. До сега пих но шпа 3*1, но вече мисля да го спирам, и ако имам отново болки, тогава се разбрахме с докторката да ми предпише магнезий. Някак си докаго го пия, се успокоявам, че правя нещо превантивно за болките, но пък щом двама лекари казаха, че не е необходимо при липса на оплаквания, ще трябва да ги слушам и да пия само,когато се налага.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*
« Отговор #178 -: Август 04, 2011, 18:17:26 pm »
Браво Гери!! Радвам се че всичко е наред и си се успокоила :) Честити сини памперси  :ywoohoo:

« Отговор #179 -: Август 04, 2011, 18:19:29 pm »
Гери, искам да ти честитя и в тази темичка. Радвам се, че болките са нещо нормално и всичко е наред.
Мишле, на теб честити ритничета!
Гале, аз се чувствам прекрасно. Първоначалния шок от новината отмина и сега спокойно си чакам следващите прегледи, за да видим накъде ще се развият нещата. Силно се надявам да не стигам до редукция, но в крайна сметка ще направя каквото трябва.