0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #1000 -: Септември 30, 2011, 08:48:24 am »
Моят хемоглобин падна още в 7-8г.с. и оттогава си пия по 1 хапченце, но даже и с него стои на една единица под долната граница :?.
Аз преди 2 месеца купих няколко неща и после като ме наплашиха с Доплера всички ми се накараха, че много съм бързала, дърпала съм дявола за опашката и др. подобни. Ако беше за друго, нямаше да се вслушвам и аз в разни суеверия, но сега...приключих с покупките и само си набелязвам разни неща от online магазините :).
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #1001 -: Септември 30, 2011, 10:45:17 am »
Здравейте момичета,да се отчета и аз.Вчера бях на преглед при Д-р Сигридов.Прегледа беше повече от час.За 1-ви път някой ме преглежда толкова.Обаче и моя хемоглобин се оказа много нисък,изписа ми желязо за 25 дни 2 пъти по 1 табл. на гладно.И намен ми каза,да ям и пия фрешове от цвекло,зелени зеленчуци и чевени меса.Обаче ми направи впечетление,че той категорично отрича витамините и като цяло лекарствата,с което аз се обърках тотално,защото лекаря който по принцип ме следи ми е изписал доста такива.Инъче и двете моми са добре,като изключим само,че на едната околоплодните води са на горната допустима граница и сега трябва много прецизно да се следят,понеже ако така се увеличавали,можело да се сполучи скъсяване на шийката и преждевременно раждане.Много се притесних и сега съм като попарена.Питах от какво се е получило и той каза,че има много причини,но за мен не знае коя е-най-вероятно е неизвестна.Понеже ако бебето било с проблеми пак се получава,а нашата била ок за сега.Има ли някой с подобен проблем и каква е била развръзката?С какво се овладява ако стане по -сериозно?
*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #1002 -: Септември 30, 2011, 16:29:51 pm »
Здравейте момичета,

отдавна не съм се включвала с писане, но пък ви чета супер редовно!!! :)
Честито на всички новодошли бъдещи мамчета! Лека и безпроблемна до край!
Кriss_and, искам да те поуспокоя малко. Погледни само моята шантава графика... аз на 57 ден от МЦ ходих на преглед и се видя само! плоден сак 12,3 мм без наличие на ембрион ... 10 дни по-късно вече имаше сърдечна дейност!А сега... след 10-ина дни влизам в 9-ия месец. Овулацията ми беше много късна, т.е. когато трябваше да ми дойде нов МЦ, аз тогава съм била в овулация! Като гледам и ти си с по-късничка ову, нормално е на 30-и ден от оплождането да не се види ембрион със сърдечна дейност! Не се притеснявай и пренавивай! Мисли позитивно!
Сигурна съм, че следващия преглед ще бъде с добри новини  :crossfingers:
Виждам, че говорите за хемоглобина...в предишните ми изледвания беше нисък - 109, изписаха ми Малфотер х 1 хапче и се сцепих да ям на салата червено цвекло със стафиди. Вчера правих новите изследвания и се е покачил на 121, много съм доволна osi_9

Извинявам се за дългия пост и ви желая един страхотен ден  :balk_5:
*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #1003 -: Септември 30, 2011, 17:43:29 pm »
Другото, което правя е салата - настъргано цвекло, морков, царевица и маслини - доста ми харесва и си хапвам през ден.  :oops:.
Къди, ще да деш ли точната рецепта на салатката? Знам, че малко се отклоняваме от темата а пък може да е полезно за много бременни  :D


Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #1004 -: Септември 30, 2011, 17:52:33 pm »
С удоволствие- червено цвекло 1 глава, 2-3 моркова, царевица и по вкус може да се добави малко ябълка, настъргвам и овкусвяма със зехтин и лимон.
Ммммм, преглътнах! :D
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #1005 -: Септември 30, 2011, 18:38:15 pm »
Страхотна салата КЪДИ браво, пълна с витамини като за нас бременещите ,поздравления за рецептата .
Момичета аз искам да питам пиете ли някакви витамини за бременни защото на мен доктора ми каза да пия .В момента пия ПРЕНАТАЛ  искам да питам някой пие ли  ги  от вас казаха ми че били хубави и да не си купувам МАТЕРНА защото били с ГМО а аз като бях бременна с малката преди 8 години  :) пих точно тях.

Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #1006 -: Септември 30, 2011, 19:32:53 pm »
Да ти кажа аз пия PREGNACARE PLUS.Изписа ми ги АГ-то,но вчера на прегледа с Д-р Сигридов започна да ме разубеждава,че всички витамини са химия и пълни с ГМО-та.И че нашите майки не били пили нищо,а залагали на правилното хранене,че няма по -хубаво от това да се храним както трябва и т.н. и т.н.И сега като разпитах приятелки,които също са били негови пациентки и те не са пили от витамините,а вече са родили хубави и здрави бебета.Май е спорен въпроса,но се замислям и аз дали да продължа да ги пия.Лошото при мен е ,че не обичам месо,а трябва да се хапва всеки ден червени меса.