0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Котка с психични отклонения-съвет ..?
« Отговор #40 -: Август 23, 2011, 12:53:31 pm »
"Хубавелката" е вече в новата ни къща. Първите два дни беше заета да ръмжи и плаши всичко, което е сложено на земята - стол, шкаф, обувки....Нещо се заяде със служебните кубинки на Димитър и големи клетви им удря като минава покрай тях. Два поредни вечера я оставяме в коридора, с отворена баня и си ходи вътре. Бях поръчала на свекърва ми последните дни да и събира акотата в една кесийка и ги сложих в банята. Исках като я донесем горе при напълно ново място и непознати миризми, първата позната миризма, която усети да е нейната си, точно в банята. За сега има ефект, да не казвам голяма дума.
Тази нощ на няколко пъти изпадна в истерия и взе да мяука (може от това да е била истерията-тя никога не мяука, просто си няма на идея, че е котка и какво правят котките).
Сутринта моя тръгна да става, викам му - "Иди да видиш нашето дете да не е припаднало." Той отваря вратата и вика - "Ооо, бухал (защото прилича на бухнало глухарче) - кви бяха тия нервни кризи нощеска?". Сега се прибрах обедна почивка и така хубаво си легна на дивана, че мисля да и пусна един изпитателен срок до довечера - да я оставя тук, а не в коридора, да видим. Пък и още ми е съвестно за прическата...Някой и бил казал, че ако се мяташ и пищиш докато те подстригват имало зашеметяващ ефект... Не са я излъгали - ефектът наистина е зашеметяващ...

Та така, за сега ще си си гледаме, но почне ли с белите и тук и ще се вземат кардинални мерки....
« Отговор #41 -: Август 23, 2011, 15:26:05 pm »
Мяуката е хубавицата, защото сте я оставили изолирана от вас и не може да ви гушка.
*
« Отговор #42 -: Август 24, 2011, 20:11:21 pm »
Здравейте, включвам се в темата защото мога да помогна с опит по котки, тъй като имаме у нас персиец от 3 години.
Дори и не искам да си помисля че ще се разделим за известен период с него , макар че ще се наложи след края на бременността ми/ в момента съм в 3ти месец/.
Има едно предаване по Анимал планет с един укротител на котки "от ада" , което е много поучително.Познавам ветеринари които казват че няма начин да не се научи котето на ред.Ние сме тези които ще му определим реда в къщата.Нашата се е научила всяка сутри към 4.20 ч. да дращи по входната врата и мячи , очевидно е разгонен.Ставаме с един вестник в ръка и да видиш как бяга в другата стая.Котките са основно активни нощем , а денем спят блажено и се правят на "умрели котаци".
Пожелавам успех на котето на новото му място.
*
« Отговор #43 -: Август 27, 2011, 19:54:36 pm »
Една седмица вече грозната котка е в новата си (ни) къща.
Не смеех да се хваля досега, но няма нито една беля. Ходи си само в банята, изключително е мила и любвеобилна. Идея нямам на какво се дължи тази промяна.... Дали защото долу я оставяхме да спи при свекърва ми, а тя не я обичаше особено....Все още държа хартиената кесийка с акотата и в банята, може и на това да се дължи, но тя определено си ходи там. За всеки случай заграждаме коридора, но от 2-3 дни я оставяме във всекидневната върху дивана... Много се надявам това да не е моментно състояние!

*
« Отговор #44 -: Август 27, 2011, 22:35:10 pm »
Браво на сладкото котенце. :a_cat_04: :balk_46:
« Отговор #45 -: Август 31, 2011, 22:44:06 pm »
:D Направо останах без думи от темата, жалко че чак сега я видях  :D
Змимка, страшна котка, страшен д'звер! И аз имах една лигла в нас, която през живота си не беше се докосвала до външния свят, беше злобна и агресивна, цял живот на противозачатъчни /че иначе не се издържаше/, абе КОТКА!
Та малко късно ще се включа, ама може пък да помогна на някоя друга котка с психични отклонения :)
Първо- понеже каза че пиша навсякъде, ама си има афинитет към определен ъгъл- Аз там бих поставила легенчето й, а по- късно да го преместя където на мен ми е удобно.
Второ- парцала с белина. Моята описана по- горе "принцеса" също подивяваше от тази миризма. Не зная на какво й миришеше, но тя почваше да се търка, въргаля... чак лиги пускаше. И понеже й чистех през ден легена с пясъка с белина, случваше ми се да не смогвам да сипя новия пясък, че животинката има нужда!!!
Трето- свекървата! Ако котката реши че не харесва някого, или че усети това у човек- става  8O 8O 8O
Четвърто- преместването. Това е катарзис в живота на всяка котка. Един от 9те й живота е отнет. Един вид прераждане. Моята котка от наемател в апартамент стана селянка- буквално. Заживя в двор с други котки, и кучета влизаха. Спряхме й хапчетата и тя на 9 години успя за пръв път през живота си да забременее, да роди и отгледа малки. А кучетата, понеже й бяха непознат вид, ги третираше както хората досега- съскаше, хапеше, дереше- БЕЗСТРАШНА!
...
И Пето- Котка от Търговище се лекува от лекар от Търговище!!! Задължително!  :D :D :D  Ние там сме специална порода- и хора и гадинки- знаем си кирливите ризи  :lol:
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*
« Отговор #46 -: Септември 01, 2011, 03:22:22 am »
Ха-ха, грозна котка, аз очаквах да видя слядък бухал на снимка :)
Радвам се, че има мир и любов, и малката гадинка си е научила урока :)
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #47 -: Септември 06, 2011, 20:49:09 pm »
Змимка много се радвам за котъо :)) Дано и занапред е кротушко и да знае, какво да прави, когато му се доходи до 00 ;)
Ама не е грозно това коте, даже е голям сладур!  :lol:

*
« Отговор #48 -: Септември 06, 2011, 23:09:28 pm »
Как е пухкавата красавица ?
*
« Отговор #49 -: Септември 07, 2011, 07:57:16 am »
Нашето кече е неузнаваема! Просто няма толкова послушно същество! Ходи само в банята  8O - сякаш това е друга котка. Глезим я много и се размазва....Стои с нас на дивана, снощи и казах, че ще я подстрига пак, а 'татко и' и каза тихо - "Споко, овца, ще убием майка ти с лопата и няма да ти причини пак такова нещо"  :lol:

kotaranata - това с белината, все едно аз съм го писала. Веднъж чистихме нещо и на земята имаше парцал с белина. Тя го подуши и полудя. Взе да се търка, да прави едни салта, да мърка... Гледахме, гледахме и моят мъж вика- "Напушен дракон виждала ли си?"

Относно катарзиса - за нея беше в положителна насока. Все повече си мислим, че долу белите ги правеше от инат и напук...на свекърва ми. Не се обичаха много.

Дано да се задържат така нещата.....
*
« Отговор #50 -: Септември 07, 2011, 09:32:00 am »
Браво,браво на красавицата! дано все така да продължава,че грехота да иде в някой двор !
*
« Отговор #51 -: Септември 08, 2011, 19:32:44 pm »
Съжалявам, но не мога да не се похваля. Тази вечер моят мъж сменя душа в банята. Нашият бухал нервно го обикаля, обикаля, върти се около него. Викам му - излез, че овцата май има зор. Той излезе, гледах я през леко отворената врата - тя се въртя, въртя и се изпиша. Ние разбира се  -  "Браво, браво на грозната котка". Аз се прибрах в кухнята, а той в банята. След точно 30 секунди влиза с една физиономия - 'Грозната котка пак ме изгони". Отиваме да гледаме (като на кино  :D ) - тя върши и голямата работа, че накрая дори няколко пъти 'рови' по стената. Което не се беше случвало НИКОГА. Пак последва "Браво на момичето, браво на дракона" след което моят мъж и вика-Виж кво, ходи си яж, че от теб не мога да си сменя душа"  :D :D :D

Той е чел по форумите, че пресийките са адски горделиви и инатливи котки. Все повече си мисля, че долу всичко е правила напук. Сега ще пробваме да и сложим ваничката с пясък, да видим.....

« Отговор #52 -: Септември 09, 2011, 00:10:02 am »
А с блъскането в стените какво стана?

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #53 -: Септември 09, 2011, 19:49:08 pm »
 :D Браво на пухчето.
И понеже казахте противозачатъчни, се зачудих, може ли да давам хапчета. Нашето коте се оказа момиченце, а ми е жал да я кастрирам. Ако има подобно решение, ще съм благофарна някой да ми обясни какво се дава и по колко.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #54 -: Септември 09, 2011, 19:55:17 pm »
Браво на котето, радвам се че всичко се развива добре :)

Лиде, ние на нашите не им даваме хапчета, а им бием инжекции.От хапчетата нашите станаха ужасно зли, започнаха да ни дерат и хапят и аз им ги спрях.А и най-накрая успях да убедя мъжът(не без помоща на ветеринаря ни), че е най-добре да ги кастрираме.

*
« Отговор #55 -: Септември 09, 2011, 20:33:52 pm »
Лиде,леля ми дава някакви хапчета на котката през 45 дни и вършат страхотна работа.Ще звънна да я питам името и ще пиша.

*
« Отговор #56 -: Септември 09, 2011, 22:27:24 pm »
Само не мога да разбера ЗАЩО я наричате грозната котка :x?!

За протокола, рекапитулацията на Роджър от последния месец е:
1. Изкъртен конвекторен радиатор
2. Два изгризани стола
3. 2 списания LEuropeo (ама аз си ги събирам)
4. плътно намазано дюшеме с черна акрилна боя
5. изкъртен и изяден домофон
6. плик стари снимки (ей затова щях да го заколя)
7. чифт обувки Nine West

така че едно нерегламентирано пишкане направо ми е едно градинско увеселение
В очакване ....
*
« Отговор #57 -: Септември 09, 2011, 23:04:26 pm »
Това за котка ли става въпрос  :lol: звучи ми като за куче !
 А за котето и аз съм съгласна то е толкова красиво и изглежда много миличка !
*
« Отговор #58 -: Септември 10, 2011, 11:14:01 am »
 :lol: да куче е
В очакване ....
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #59 -: Септември 10, 2011, 12:53:35 pm »
Фани, затова взехме каракачанец и в никакъв случай не си и помислям, че това лудо диване ще влезе вътре. Сигурна съм, че читава вилица няма да остане. Исках друга по-нежна порода, но с мъжа ми не се разбрахме. Той е категоричен, че вътре куче няма да влезе. А и да ти кажа, в двора китка не остана неизядена, дърво не остана зелено от подпикване. За играчките на детето няма да казвам. И изяждаше нас, за разнообразие. Сега е в клетка, голяма. Има си басейнче, въпреки, че това водата е опасно нещо, не е за кучета  :lol:. Само се пие, иначе е ужасно мокра! Пуска се само на повод, защото е непредвидим като стопанката си  :lol:. Вече не хапе на игра, а ни ближе. Ужасна лигня е станал. Всеки външен индивид позволил си да прекрачи прага на двора трябва да бъде унищожен, независимо от големината му! Затова е в клетка с катинар и излиза само с мъжа ми! А исках да е лиглъо и го взех да играе с детето. Мони и до ден днешен го е погалила 5 пъти, след толкова хапане преди на игра и сега му нямаме доверие.

Парси, моля те питай я. За мен това е най-добрия вариант. Няма бодене, няма рязане. Така де, жал ми е. Моя ветеринар каза инжекция два пъти в годината, ама някак си не ми се ще да я бода. Плюс това на последната ваксина рунтавия дивак (каракачанеца) щеше да ни изяде. Незнам следващата дали изобщо ще успее да я сложи. И наморника изхлузи и се хвърли върху де що види. Иначе е ужасно добър, е не към непознати де. Но страха е голямо чудо. Незнам как ще я караме нататък с тези неща. Малко ми идва в повече да си водя и котката на рязане и боцкане, нещо съм се размекнала напоследък  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0