"Хубавелката" е вече в новата ни къща. Първите два дни беше заета да ръмжи и плаши всичко, което е сложено на земята - стол, шкаф, обувки....Нещо се заяде със служебните кубинки на Димитър и големи клетви им удря като минава покрай тях. Два поредни вечера я оставяме в коридора, с отворена баня и си ходи вътре. Бях поръчала на свекърва ми последните дни да и събира акотата в една кесийка и ги сложих в банята. Исках като я донесем горе при напълно ново място и непознати миризми, първата позната миризма, която усети да е нейната си, точно в банята. За сега има ефект, да не казвам голяма дума.
Тази нощ на няколко пъти изпадна в истерия и взе да мяука (може от това да е била истерията-тя никога не мяука, просто си няма на идея, че е котка и какво правят котките).
Сутринта моя тръгна да става, викам му - "Иди да видиш нашето дете да не е припаднало." Той отваря вратата и вика - "Ооо, бухал (защото прилича на бухнало глухарче) - кви бяха тия нервни кризи нощеска?". Сега се прибрах обедна почивка и така хубаво си легна на дивана, че мисля да и пусна един изпитателен срок до довечера - да я оставя тук, а не в коридора, да видим. Пък и още ми е съвестно за прическата...Някой и бил казал, че ако се мяташ и пищиш докато те подстригват имало зашеметяващ ефект... Не са я излъгали - ефектът наистина е зашеметяващ...
Та така, за сега ще си си гледаме, но почне ли с белите и тук и ще се вземат кардинални мерки....