0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Котка с психични отклоненя-съвет ..?
« Отговор #20 -: Юли 21, 2011, 22:38:02 pm »
Дано да се оправи котето, много е хубава , добре е да се закара при специалист да каже какво е на сладкото котенце ,пожелавам ви късмет...
*
« Отговор #21 -: Юли 21, 2011, 22:47:32 pm »
и да пишеш какво е станало ей! мннного е прекрасна
В очакване ....
« Отговор #22 -: Юли 21, 2011, 23:06:16 pm »
Има ли шанс да се премести някъде с достъп до двор или градина- пак да си ходи, където й падне, но да не нанася щети?

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #23 -: Юли 22, 2011, 00:07:08 am »
И аз си мислех нещо подобно, преди да стига до последния пост ;)
Щом е толкова щастливо животното и нищо не го боли, това май е най-доброто решение за всички- "и вълкът сит и агнето цяло" както се казва ;)
Стискам палци за добра развръзка. И аз имам слабост към животните, в това от снимката направо се влюбих :)

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #24 -: Юли 22, 2011, 10:40:36 am »
Змимка прекрасно е котенцето ... направо не мога да повярвам, че милото има такъв проблем :( Не съм втеринар за жалост и не мога да помогна ... Но нещото, което ми хрумна, колкото и глуповато да звучи  :oops: нооо не може ли, ако свърши някоя работа някъде, после да сложите малко от нея  :oops: вътре в пясъка  :wink: ... смисълът е, да го подуши и там да се научи да прави тези работи ;)евентуално! Непременно пиши, за развоя на нещата. Стискам палци да има оправия! Успех!!!  :D

*
« Отговор #25 -: Юли 22, 2011, 11:45:26 am »
Това го правим почти всеки път ....  :?
« Отговор #26 -: Юли 22, 2011, 14:30:18 pm »
Най-вероятно проблема е в мозъка . Явно и миризми не усеща, щом миризмата на акото не я ориентира.
А щом не усеща миризми, значи нещо не е наред в мозъка.
То и при хората е така.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #27 -: Юли 22, 2011, 15:25:01 pm »
Докато четях си помислих, ако имаш близки с къща и двор, ще си живее на спокойствие и ще си върши нуждите на спокойствие  :)
Или я ограничи в апартамента, няма нужда да си ходи на всякъде.
Например когато ви няма в коридора само, там където има теракот например и се чисти лесно. Когато сте там и не играете също.
Третия вариант, когато ви няма клетка, ще си спинка в твое отсъствие.
Вместо да удряш с ръка, използвай нещо което и е гадно, например пръскалка с оцет, парфюм и т.н. Като се натъмани да кляка, пръсни я, докато не си отиде в тоалетната.
Казваш, че котето има проблеми, незнам до колко ще са ефективни тези неща, но може да се пробва.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #28 -: Юли 25, 2011, 23:25:59 pm »
как е котенцето ?
*
« Отговор #29 -: Юли 25, 2011, 23:56:26 pm »
Змимка, спрей за отблъскване сте пробвали, но не прочетох за привличане да сте пробвали. Аз бих действала така - по зоомагазините се продават пелени за кучета и котки, по аптеките еднократен чаршаф/найлонова пелена или подобно название по местожителство. Та туй чудо го опъваш на определеното от теб място пръскаш със спрея и чакаш. В общия случай би трябвало да подейства. Дали ще подейства при вас идея нямам, но ако искаш пробвай.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #30 -: Юли 26, 2011, 22:44:30 pm »
Змимка как е котенцето?  8O

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #31 -: Юли 26, 2011, 22:49:53 pm »
Само не разбрах, преди да се съберете да живеете заедно с милото котенце то нали си беше здраво?
Да не забравите да вземете и него на море:)
*
« Отговор #32 -: Юли 27, 2011, 23:10:57 pm »
Змимка,как е малкото сладко коте, моля те пиши ни .
*
« Отговор #33 -: Юли 27, 2011, 23:58:48 pm »
Лис, те вече живееха заедно, когато Митко го намира в това състояние по време на една нощна смяна.
Искаш да ти погостува ли, че им казваш да не го забравят, като ходят на море?

*
« Отговор #34 -: Август 02, 2011, 07:28:59 am »
Змимка, спрей за отблъскване сте пробвали, но не прочетох за привличане да сте пробвали. Аз бих действала така - по зоомагазините се продават пелени за кучета и котки, по аптеките еднократен чаршаф/найлонова пелена или подобно название по местожителство. Та туй чудо го опъваш на определеното от теб място пръскаш със спрея и чакаш. В общия случай би трябвало да подейства. Дали ще подейства при вас идея нямам, но ако искаш пробвай.

За това хич не се бях сещала.

Иначе грозотийката си е добре, лигла от класа. По някакъв непонятен за мен начин свекървата я е накрала да се изпикае в тоалетната. Ще видим, ще пробвам със спрей за привличане....
Re: Котка с психични отклонения-съвет ..?
« Отговор #35 -: Август 02, 2011, 21:45:44 pm »
Змим, можеш ли да я пробваш на двор за седмица-две. Ако не се научи на тоалетна вътре, опитайте да видите как ще се справи с дивия живот. Не съм спец, но нека ветеринарите да кажат какъв е шанса такова животно да живее на двор. Ако няма инстинкти за самосъхранение....

Мечинка и аз в началото се стрясках, после като почетеш и ни опознаеш, ще видиш, че понякога речника става по-груб, без да се влага груба умисъл в него. Просто когато си сред близки приятели не се съобразяваш как говориш, нали? А Змимката е старо куче тук :lol: свикнали сме й :lol: :lol: :lol:Ти да видиш усещането й за ирония и самокритика 8) 8)
[/url][/url]
« Отговор #36 -: Август 02, 2011, 23:19:15 pm »
 :lol: :balk_71: :cool: :nickitty:

« Отговор #37 -: Август 06, 2011, 15:40:50 pm »
Здравейте, използвам темата , за да събера съвети и за моя котарак. Домашният тигър много хапе и до кръв. Често ме буди сутрин с ухапване по носа или устата. А през деня не хапе само ако спи. Нищо не помага- тупах го по носа като направи беля, шушках му с вестник, даже и го понаплесках,но той си мисли , че е игра. Не искам да се разделяме, защото никакви други бели не прави, осен хапането. Ако през нощта не му дам да легне на моята възглавница ме хапе докато не се разкрам. Приемам всякакви съвети, мъжки е и е на 6 месеца.
*
« Отговор #38 -: Август 10, 2011, 17:15:21 pm »
Шмати, котарак, на 1 година още хапе жестоко, мен, ръката, която го храни ;) някой път ме спасява детето :) А аз не съм човек, който се страхува от котки. Мисля, че просто им се играе, само дето ние нямаме козина, която да ни предвазва от острите им зъби :)
Змимка, какво става с пухкавелката, много е хубава :)
« Отговор #39 -: Август 20, 2011, 20:20:07 pm »
Нашият котарак ,вече на 2 г. /порода турска ангорска, дългокосмест, чисто бял/, живя вътре една година. Взехме го като малко коте, на 5 месеца го кастрирахме.Правеше бели, драскане, хапане - умерено,още от малък си ходеше в котешката тоалетна. Дори като го кастрирахме милото, едвам стоеше на крачета и тръгнало да ходи в тоалетната си.Обаче от космите няма отърване. Всеки ден чистене и пак косми навсякъде. Хвърчат, понеже са леки във въздуха, по дрехите ми косми, някои дрехи много лепят такива косми, е дойде ми до гушата. Живеем в къща и взехме решение, колкото и да бяхме свикнали с котето, да започне да живее навън. Сега Макси си е много добре, нито хапе, нито драска, като види някой от нас навън ни е като куче, тича напред - назад с всеки от нас.Свикна да се пази, едно лято не беше мръднал от двора, даже съседите се чудеха как тази котка не излиза, но после започна да прескача през оградата ,за да се разхожда. В по-голямата част от времето пак си е в нашия двор, понеже е кастриран, не ходи по котки.Ако има възможност да живее котето в двор ще е най-добре.
Шмати, ако котето е на месеци бързо ще научи ,че не трябва да хапе. Всеки път като усетиш ,че е тръгнал да хапе, или пък го направи го пляскаш силно с вестник или го пръскаш с вода, придружено с "не". После като кажеш "не", ще знае. Разбират много те, много са умни. Обаче винаги трябва да му се карате, не един път да му скараш , а друг път да си играеш с него. И най добре избягвайте игрите, за да не си мисли, че може да хапе на игра.