И аз не знам и ми е интересно да разбера. Наскоро ми казаха , че в Англия е много по-различно - пращат ти лекарствата по пощата, има много малко хормони и УЗ, но как държавата контролира разходването на средствата и как пази по-възрастните си пациентки не знам.
А колкото до налаганата политика, тя не е от Фонда , а от държавата в лицето на министъра на здравеопазването, който иска пълна информация и отчетност срещу милионите , които дава. Клиниките явно или са завишавали проценти или не са ги обявявали, защото са толкова ниски , та не са за показване...кой знае...
До колкото разбирам от изровеното из нета в последите 2 денонощия, а то е много оскъдно, ще има сериозен праг на % успеваемост на клиника, за да и бъдат пращани пациентки по фонда и ще се иска стриктна отчетност на всеки етап от АРТ процедурата чак до живо раждане. И в тази връзка, за съжаление, твърдението ми за подбора на пациентки не е въз основа на статия, а на личен сблъсък. В статията намерих индиректен намек в подкрепа на въпроса ми - защо ми се случва това.
Предстоят промени в правилника на фонда, дано са приемливи за 40-41-42годишните пациентки, само това мога да си пожелая, пък каквото дойде.