0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #120 -: Юли 21, 2011, 15:53:09 pm »
Благодаря ти, Маги и на другите момичета. Със сигурност знам, че освен жените, също така и доктор Стаменов и сегашният министър лично помогнаха за премахване на възрастовата граница в наредбата. Но засега остава ограничението по възраст във фонда.
Фондът също има интерес от такава промяна (да се финасира ин витро съобразно медицинските изследвания, а не административно според ЕГН), за да не бъде постоянно обвиняван в дискриминация.
« Отговор #121 -: Юли 21, 2011, 16:04:01 pm »
Къди - благодаря ти, че ме изтърпя. Знам, че ти е трудно, ти по друг начин възприемаш нещата.Леко бременеене ти пожелавам и лек и бърз финал!

Моля, ако някой иска още нещо да обсъдим да мине на лични, тук повече няма да пиша. Благодаря!
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #122 -: Юли 21, 2011, 16:06:47 pm »
Със сигурност знам, че освен жените, също така и доктор Стаменов и сегашният министър лично помогнаха за премахване на възрастовата граница в наредбата.

със сигурност не знаеш такова нещо. жените - да. здравният министър - да. но д-р Стаменов с нищо не е помогнал за премахване на възрастовата граница, напротив, той до последно се изказваше против нейното премахване - включително публично и в експертните си становища.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #124 -: Юли 21, 2011, 16:17:35 pm »
Не е честно държавата да финансира 35-43 годишни жени с изчерпан яйчников резерв, а да не финансира запазени жени над 45 до 48-49 години, които имат медицински показатели на млади жени и в естествени условия често забременяват, ако не се пазят съзнателно от бременност.

отново си в грешка. фондът НЕ финансира жени с изчерпан яйчников резерв, независимо от възрастта им. има изискване за горна граница на ФСХ, все пак.

ще цитирам д-р Стаменов, който на кръглата маса за възрастта каза, че една пациентка на 30 години с ИЯР има по-голям шанс да забременее, от една пациентка на 45 с ФСХ в норма.

общественият финансов ресурс е ограничен и държавата има право да реши на кого да го отпусне - на онзи, който има най-голям шанс да даде възвращаемост.
« Последна редакция: Юли 21, 2011, 16:26:46 pm от jam »

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #125 -: Юли 21, 2011, 16:22:29 pm »
Както jam каза, държавата дава парите и може да определи за какво, на кого и как ги даде. Има много теми по въпроса с Наредба 28 и моля ви прочетете ги преди да пишете.
*
« Отговор #126 -: Юли 21, 2011, 16:34:20 pm »
Да, това щях да пиша, няма смисъл да разводнявате тази тема. Има специална тема за възрастовото ограничение, друга за Наредба 28, където на дълго и широко сме описали всичко през тези 2г. през които се мъчихме да отменим ограничението.
Няма дискриминация в това че фонда не поема опити на жени над 43г. и никой не може да го съди за това, защото държавата сама решава как да разходва и без това ограничения си ресурс. Дискриминацията в наредбата беше съвсем различно нещо, тя забраняваше изобщо правото на лечение без значение кой плаща. Така че моля ви не бъркайте двете неща и четете, има достатъчно писано по въпроса.
*
« Отговор #127 -: Юли 21, 2011, 20:19:15 pm »
Момичета искам да попитам дали на някой от вас доктора ви изписа рецепта с Coenzym Q10 от 120мг и мелатонин 1mg и откъде да си ги купя и на кои фирми?

Ваня, коензим като добавка за мъжа ми вземах на Валмарк - 90 капсули около 30 лв. беше.
Мелатонина ми го изписа доктора, че ме беше налегнало безсъние, само, че от 3 мг. -мелатонин мах, дадоха ми на Адифарм, не съм разпитвала за друга фирма и по-изгодна цена.
« Отговор #128 -: Юли 21, 2011, 20:27:30 pm »
Оффф искам някой да види две ехографски снимки, но 1 час се опитвам да ги кача, а не става ... jpg са и всяка е по 4.3 МВ ...
Днес нали бях на преглед ама този доктор се чуди дали съм в ОВУ или предстои, или тъкмо настъпва, направо ме хвърли в оркестъра  8O

[*img]//evita1717.snimka.bg/other/az.608289.24327623[/img][/url]

[/url]
« Последна редакция: Юли 21, 2011, 20:56:37 pm от evita1717 »
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #129 -: Юли 21, 2011, 20:53:36 pm »
Днес нали бях на преглед ама този доктор се чуди дали съм в ОВУ или предстои, или тъкмо настъпва, направо ме хвърли в оркестъра  8O

тези трите действия - "в ОВУ съм", "тъкмо настъпва" и "предстои" - са на практика синоними, когато се касае за овулация. защото действието овулация е мигновен акт. не можеш да си "в ОВУ" часове и дни наред. фоликулът зрее и в един момент се пука.

абсурд е по УЗ изображение да се прецени дали фоликулът ще се спука ей-сега, след 2 часа или утре сабахлян. обикновено лекарите работят на база информация за деня на цикъла + УЗ преглед + резултати от изследване на концентрацията на Естрадиол, ЛХ и Прогестерон в кръвта. и може с известна точност, но до 80% да предвидят овулация в рамките на следващите 12-24 часа.

ако скоро се е спукал фоликулът, това се вижда ясно по неравните му очертания - точно като "спихнат" балон. и по други УЗ находки.

« Отговор #130 -: Юли 21, 2011, 20:58:57 pm »
Jam, докторът е шеметен и беше шашнат някак, все едно му бях първата пациентка ... Опитвам се да кача снимките от днес и преди два дни, качих ги в снимка.бг, копирам адреса, слагам това с урл и пак не става  :witch:

[url]//evita1717.snimka.bg/other/az.608289 [url]

Уж нещо скалъпих ... две снимки са качени, на едната се вижда фол., а на другата едно такова разпльокано ...

« Последна редакция: Юли 21, 2011, 21:39:44 pm от evita1717 »
« Отговор #131 -: Юли 21, 2011, 21:24:11 pm »
Еве, копирай адреса на снимката и го постави между тези двата символа [url], които се намират на втория ред, третото квадратче от ляво надясно "вмъкни връзка" като отвориш да публикуваш отговор. И махни паролата на албума  :D.
« Последна редакция: Юли 21, 2011, 21:26:31 pm от Врабчо »
« Отговор #132 -: Юли 21, 2011, 21:38:56 pm »
Еве, копирай адреса на снимката и го постави между тези двата символа
Миме, къде виждаш тези квадратчета  :oops:

Миме, къде виждаш тези квадратчета  :oops:

evita1717.snimka.bg/other/az.608289

Май успях  :lol: Направо съм за Гинес  :oops: Благодаря!Дали махнах паролата, виждат ли се ?
« Последна редакция: Юли 21, 2011, 21:46:28 pm от evita1717 »
« Отговор #133 -: Юли 21, 2011, 21:40:38 pm »
Момичета искам да попитам дали на някой от вас доктора ви изписа рецепта с Coenzym Q10 от 120мг и мелатонин 1mg и откъде да си ги купя и на кои фирми?

Ваня, коензим като добавка за мъжа ми вземах на Валмарк - 90 капсули около 30 лв. беше.
Мелатонина ми го изписа доктора, че ме беше налегнало безсъние, само, че от 3 мг. -мелатонин мах, дадоха ми на Адифарм, не съм разпитвала за друга фирма и по-изгодна цена.
Благодаря Тара, но днес обиколих няколко аптеки в центъра и си купих само мелатонина 1мг, но Q10 120mg.тъка и не успях да намеря по избор от този 120мг.Всъщност намерих само на http://www.silabg.com/bg/9814-JAMIESON-%D0%9A%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BC-Q10-120-mg--30-Caps-.html от 120mg и не съм го купила, защото ми се ще някой да ми казва на коя фирма се предлага този coenzym в аптеката на клиниката...на останалите марки беше по 100мг, а на валмарк не ме стопли, защото е само 30мг :(.
Та, ако някоя си е купила Q10 120мг от аптеката на клиниката, нека пише на коя фирма е, за да видя дали мога да го намеря в центъра или трябва да ходя до там :?
Благодаря и лека вечер!
« Отговор #134 -: Юли 21, 2011, 23:49:15 pm »
Не е честно държавата да финансира 35-43 годишни жени с изчерпан яйчников резерв, а да не финансира запазени жени над 45 до 48-49 години, които имат медицински показатели на млади жени и в естествени условия често забременяват, ако не се пазят съзнателно от бременност.

ще цитирам д-р Стаменов, който на кръглата маса за възрастта каза, че една пациентка на 30 години с ИЯР има по-голям шанс да забременее, от една пациентка на 45 с ФСХ в норма.

Всяко правило си има изключенията,Jam.Другата седмица влизам за планово секцио.Не следва продължение....

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #135 -: Юли 22, 2011, 00:06:43 am »
Всяко правило си има изключенията,Jam.Другата седмица влизам за планово секцио.Не следва продължение....

разбира се, нали и аз на изключенията се надявам :)
браво на теб, неочаквана и хубава новина!

п.п. разкажи, ако искаш, малко повече в темата за 40+, която нещо е доста замряла...
« Последна редакция: Юли 22, 2011, 00:10:47 am от jam »

*
« Отговор #136 -: Юли 22, 2011, 11:13:34 am »
Kisela 2000, поздравления.
 :balk_46: Потъркай крачета в нашата тема, да дойде и при нас плановото секцио.
Разкажи повече за теб, че не знам къде е тази тема 40+.
Пациентка на клиника Малинов ли си?
Доки Стаменов, ние разчитаме да ни защитавате :bighug:
« Отговор #137 -: Юли 22, 2011, 11:35:55 am »
Ваня:),Коензим кю-10 от 200мг.-30 капс.-30лв на фирма" Natyres Bounty "и мелатонин 2.5мг.-100капс.-11.79лв.ги вземам от аптека или магазин за хранителни добавки.Излиза доста на сметка.Ако си от София магазина е на канала срещу стадион В.Левски.Аптеката е в Лозенец на площад Журналист.
« Отговор #138 -: Юли 22, 2011, 12:14:09 pm »
Здравейте момичета имам едно въпросче.На 27 ще ходим на преглед да видим колко бебковци са.Интересува ме трябва ли да правя кръвен там в клиниката.Също така после след колко време се ходи пак на преглед за да се чуе сърдечна дейност на бебо.Явно като почива клиниката ще ме пратят някъде другаде :ask:
 :bighug: :bighug: :bighug:
Kisela 2000 стискам палци за една безпроблемна операция и едно хубаво ревящо бебе  :babyflips:

« Отговор #139 -: Юли 22, 2011, 12:48:30 pm »
Здравейте момичета имам едно въпросче.На 27 ще ходим на преглед да видим колко бебковци са.Интересува ме трябва ли да правя кръвен там в клиниката.Също така после след колко време се ходи пак на преглед за да се чуе сърдечна дейност на бебо.Явно като почива клиниката ще ме пратят някъде другаде :ask:
 :bighug: :bighug: :bighug:
Kisela 2000 стискам палци за една безпроблемна операция и едно хубаво ревящо бебе  :babyflips:

Кръвен тест в клиниката не е задължителен, но аз направих след седмица за собствено успокоение втори тест, за да видя как и дали се удвоява. Вторият преглед е обикновено две седмици след първият. Пожелавам ти успех и спокойствие през тези напрегнати дни в очакване.