0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #100 -: Юли 20, 2011, 17:25:55 pm »
Nadejda_za_dete, виждам че явно си запозната с моята операция, незнам да се познавам с теб. Незнам колко и какво знаеш, може би имаш информация от кухнята на клиниката за тази операция. Крайно ми беше неприятно, че въпросната операция се коментира с пациенти, но не и с мен. Още един момент, за който не исках да говоря. Явно знаеш какво е станало именно на тази операция и целта, с която беше направена. Да спомена ли, че като го попитах тази миома ще се появи ли пак - отговора беше категоричен-НЕ.

Към днешен момент, за да си спокойна и може би да разкажеш и на Стаменов миомата си е там. И така аз се отървах от коремна операция и има няма от една малка сума пари - 1000лв.

Да действително има хора с плитка памет, аз не съм забравила, колко много доверие имах на Стаменов и как той го предаде. Не съм забравила как го гледах в очите като последната си надежда, пък той се отнесе толкова безотговорно към мен.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #101 -: Юли 20, 2011, 19:58:20 pm »
Превръщате темата на,,,,,няма да кажа на какво! Аз до сега не про4етох една лоша дума за доктора само зли хора, които му завиждат могат да говорят напред назад
В клиниката правят вси4ко каквото могат! Било с пари било 4рез фонда това няма зна4ение вси4ко зависи от НАС!!!! Да го разберат тези които не са го разбрали и тези които мислят 4е доки е виновен!!!!
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #102 -: Юли 20, 2011, 20:08:54 pm »
Наистина малко злобничко звучи, поне за мен. Това, което ние забравяме понякога е че лекарите не са Бог и не могат да разрешат всички случаи, вкл. и нашия, бързо, когато и както ни се иска на нас. Пък и аз лично вярвам, че човек трябва да е винаги положително настроен.
Ще споделя нещо с вас. Последният път (през юни, след неуспешен стимулиран опит през май) извадихме 1 яйцеклетка. Аз седя и чакам за пункция, а мъжът ми стои долу пред Тъканна банка и чака да му кажат да дава ли материал или не е нужно. Звънна ми и ми казва: "Моля те, обади ми се като влизаш за пункцията, аз отивам да чета вестник навън, щото тука всички стоят с едни такива погребални физиономии, все едно са дошли на помен, а не бебе да правят."
Та така, момичета, знам че на никой от нас не е лесно. Лично аз миналата година направих спонтанен аборт, казаха ми че имам рак и т.н. Но винаги гледам от "светлата страна на живота". Така че радвайте се на лятото, събирайте тен и ще се видим на есен с песен.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #103 -: Юли 20, 2011, 20:26:31 pm »
Звънна ми и ми казва: "Моля те, обади ми се като влизаш за пункцията, аз отивам да чета вестник навън, щото тука всички стоят с едни такива погребални физиономии, все едно са дошли на помен, а не бебе да правят."


И ние с моя мъж това констатирахме първия ден, повечето са някакви посърнали, тъжни, а на мен все ми е весело, колкото и вътрешно да ме е боляло. Просто знам, че след лош период идва хубав, а до тогава се радвам, на което ми е останало.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #104 -: Юли 20, 2011, 20:54:39 pm »
Вили, ще напиша и моето мнение, защото искаш идеи как да постъпиш.Предварително ще уточня, че е личното ми мнение и никого не бих накарала да се съобрази с него.
Първо относно молбата от д-р Стаменов към ФАР и желанието му да не бъдат привилегировани пацинтки над 42 год.възраст.Мислих доста и стигам до извода, че това не е сигурно и не се знае дали е точно така ... Понякога хората с една или друга цел си измислят неща, които далеч не са такива каквито са в действителност.Ти сигурна ли си, че това е точно така, в смисъл видя ли такъв документ входиран или нещо подобно?
Второ ако се чудиш дали да сменяш клиниката заради случката, според мен не е редно.Дори и да има такова нещо поискано от Доктора, не трябва да го приемаш така лично.Знам, че когато човек е ядосан е трудно да възприеме друга гледна точка/аз винаги действам първосигнално, когато съм засегната!/, но според мен най-добър поглед върху теб и проблема при вас имат именно лекарите в Малинов.Не искам да кажа, че другите клиники са за подценяване, напротив.Мисълта ми е, че понякога лутането и местенето от клиника в клиника и от лекар на лекар, не е най-удачното.Аз вярвам, че д-р Стаменов е дал необходимото по време на опита ти, но все пак от един момент натам нещата остават в Божиите ръце!Помисли и реши.Ти си знаеш, разбира се.
И трето, евентуалното теглене на заем и това, че е ужасно трудно.Знаеш, че аз току що излизам от заем и ще теглим нов, защото също нямаме финансова възможност, но за съжаление такава е съдбата ни.Щом съм се хванала на хорото ще го играя докато мога.Да, работя, но предвид предложението на д-р Стаменов за събиране на Я/аз реагирам трудно :(/ два поредни месеца със стимулация, със сигурност ще остана без работа, а със заем и то не малък, но нямам избор, т.е. имам, но аз НЕ СЪМ готова да с откажа от мечтата си.Има ужасно дълго време до одобрението ми, а времето лети, всички знаем, че то не е в плюс на никого обаче ...
Малко се отвлякох, извинявай.Каквото и да решиш, нека бъде най-доброто решение за теб!

П.С.
Вчера мина прегледа ми при д-р Кабакчиев и фол.ми беше 15 мм.Учудих се че за два дни е пораснал с 3.5 мм., ама сигурно е нормално, знам ли?Утре съм пак там и да видим до къде съм я докарала ...Възможно ли е лигавицата да е намалила размера си от предният преглед и защо става така?
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #105 -: Юли 20, 2011, 21:14:32 pm »
Аз съм пациент на д-р Стаменов вече 5-та година. Със съпруга ми имаме едно дете и смятахме ,че проблема не е голям, досега имаме общо 2 инсеминации и 3 инвитро опита, 2 от които стимулирани, 1 на естествен цикъл. Само при ест. цикъл се стигна до биохимична бременност. Въпреки всичко и макар, че на моменти ми се струва, че док е вдигнал ръце от моя случай, съм доволна засега и не бих сменила клиниката. Опитвам се да не обръщам внимание на дребните неща и да не издребнявам. Днес не успях да си задам всички въпроси някак док бързаше.Дано това да стане ср път и дано тогава да бъде той.
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #106 -: Юли 20, 2011, 21:18:48 pm »
Евита, нормално е да нарастне толкова фоликула, за лигавицата не знам точно - тя нали е динамична. Радвам се, че мислиш положително!

Вили ще се успокои и ще дойде на нашата :lol:


Сега, виждала съм и 42 год. жени, приключват вечерта опит, сутринта са пак при дактора за нов опит готови .....ходи им обяснявай, че трябва време, те си знаят, че трябва да правят опити, защото нямат такова...И ето, някой пуснал мухата и всички се хващат
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #107 -: Юли 20, 2011, 21:42:39 pm »
Bogi,
Благодаря ти, че забеляза текста ми.
Имах предвид, че магистратите отмениха възрастовото ограничение за ин витро (А), но не отмениха възрастовото ограничение във фонда (Б). Така направиха А, но не Б.
От точната ти справка предположих, че може би имаш познати магистрати. Ако е така, поговори с тях, да отменят възрастовото ограничение във фонда, защото също е дискриминация. Лекарите от фонда трябва да отпускат финансови средства според медицинските показания, а не според идентификационния номер в личната карта. Всеки лекар би постъпил така.
А доктор Стаменов и сътр. е най-добрият човек, когото познавам, заедно с моя личен лекар. Добрината се чете в очите им. И двамата редовно не ми вземат пари за прегледите, та се налага аз да настоявам и да ги подсещам, че трябва все пак да платя.
Към Ню Лавче: почти всички жени сме перманентно на диета. И аз смъквам поне 5 кг. Чела съм, че килограмите в повече притискат ембриона/ите и пречат на развитието му/им. Най-препоръчителна е ограничителната диета - хапваш си всичко, но по малко. Даже може и шоколадче като награда от време на време. Гладът между храненето най-добре се потушава с плодове - хем сладки, хем витаминозни, хем с малко калории и вкусни. Поне през лятото е лесно.
Приятно лято и после успех. :balk_602:

 
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #108 -: Юли 20, 2011, 23:55:34 pm »
Doci,  аз  самата  съм  юрист.  Съдът  се  произнася  по  конкретен  казус,  поставен  за  решаване  пред  него. Няма  как  да  се  самосезира. Но  ще  прегледам  съотносимите  нормативни  актове  и  ще  ти  пиша  какво  би  могло  да  се  предприеме. Мисля,  че  би  могло  да  се  сезира  и  КЗД,  ако  вече  не  е  правено -  те  могат  да  дават  и  задължителни предписания в  тази  насока.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #109 -: Юли 21, 2011, 00:04:45 am »
Eвче - да, има такава молба, напечатана на бланка с червения гриф на клиниката, подпис и печат. Жените във Фонда са я поставили в пликче, а на задната страна удовлетворителната заповед на д-р Лалев. Като прочетеш молбата ти обръщат да се запознаеш и със заповедта. Оставиха ме да я прочета няколко пъти, докато се осъзная какво пише и какви са последствията. След това много внимателно ми разясниха отново и обсъдихме възможностите при вариант да остана пациент на Малинов или да потърся клиника , която да ме поеме като пациент. Попитах дали има друга клиника, която да има подобни искания, да не се натреса на нея, ако тръгна да търся , отговориха ми , че няма, само д-р Стаменов.

Силвия ми каза, че по всяка вероятност няма да получа заповед, защото срока вече е 1г. Жените в клиниката също бяха скептични. Казаха, че ако всичко върви със сегашните темпове ще имам отговор най-рано края на април, началото на май, но - по всяка вероятност бюджета им ще свърши както миналата година и нещата ще се забавят и има опасност да отиде до юли и да съм навършила 43г.

Приеха ми документите, имам номер, но ако остана пациент на клиниката ще е инфарктно получаването на заповед до последния момент. Не знам дали ще имам нерви да издържа. За заем не ми се мисли на този етап, защото може още тази есен да остана без работа, на село е трудно,а в града никой не е запреритал за мен и моите дипломи.

Нямам нищо против клиниката и д-р Стаменов, моля да не бъда разбирана криво. Разбирам, че и той няма нищо лично против мен и останалите 42-43годишни. Защо се случва това и какви са подбудите няма да коментирам, аз отговорите си ги предположих, но ровенето в това няма да ми помогне. Смятам, че е безсмислено и детинско да отида и да настоявам пред него да отмени молбата си само за мен...ами заповедта на д-р Лалев, ами останалите 42-43г момичета...несериозно е. За да се стигне до тук предполагам, че нещата са обмислени с юристи и са по-здрави от бетон.

Аз ще се консултирам с други клиники и ще преценя какво да правя.
Благодаря на всички , които ми дадоха идеи и ме поздравиха за РД.
Реших на този етап да спра да пиша в темата, ако някой иска може да ме търси на лични. Ще се заема и с дневника си, може да коментираме в мненията по него.

Успех на всички и спокойно и ползотворно лято!
« Последна редакция: Юли 21, 2011, 00:09:30 am от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #110 -: Юли 21, 2011, 07:49:06 am »
Добро утро!

Включвам се последно по този казус на Ню Лов. Нейно си е решението какво да прави, въпреки, че според мен е под емоция още.

"Силвия ми каза" - нали не беше казала нищо..."жените в клиниката също" - нали в предните постове пише, че никой в клиниката не е казал нищо, а само хората във Фонда.....

И какъв е проблема, честно аз не виждам при условие, че поне още един опит е в кърпа вързан. А до него може да се пробват и по леки методи, и въобще да не се стигне до друг стимулиран...

   И пита за други клиники, аз съм от Селена на 15 мин. прав път и не бих я препоръчвала с лека ръка на никой, заради тишината, спокойствието и апаратура, каквато има и другаде, лекарите там - имат успехи, но отскоро правят процедури и в един момент, когото е нужен опита ще е за сметка на пациента.

Относно възрастта и Фонда, не съм отворила линка на doci , но предполагам, че става въпрос за тези жени които въобще отпаднаха от фонда - поради възраст непосредствено със създаването му. Там казуса си виси, минаха години, и нищо. Една от жените, които познавам лично си прави ЕЦ, замразява си, работи на няколко работи и няма време да се оплаква, да мрънка. Тези дни беше на пункция за 8-мото поред ембрионче.  


Хубав ден на всички!
« Последна редакция: Юли 21, 2011, 08:05:30 am от Тара »
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #111 -: Юли 21, 2011, 08:33:05 am »


може ли някой да коментира резултатите от изследването на хормони на 3 ден от цикъла
естрадиол Естрадиол/Estradiol   47    pg/ml--------------------------- реф ст-ти   жени-фол.фаза39 - 189,овул.фаза 94-508,лут.фаза 48-309,менопауза <20 - 41; мъже <20 -77/

FSH   8    mIU/ml   
реф.ст-ти   жени фол.фаза 4-13;овул.фаза5-25,лут.фаза 2-13,менопауза 20-138,мъже 1-8

LH   5,26    mIU/ml   
реф ст-ти жени фол.фаза1.00-18.00,овул.фаза 24-105,лут.фаза 0.4-20,менопауза 15-64;мъже 2-12
 













 
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - те
« Отговор #112 -: Юли 21, 2011, 08:58:47 am »
Момичета тук сме да си помагаме и да си вдъхваме кураж.Ловчето, сама ще реши какво да прави, да доста е емоционална и ще и трябва време, но не мисля, че и помагаме като нападаме клиниката, лекаря или нея.
Лично аз за себе си мога да кажа, че се чуствам спокойна в тази клиника, а за мен това е най-важното.
Доци ти говориш, че ограничението за финансиране на жени над 43г. по фонда все още съществува, да така е и не мисля, че скоро ще се премахне.Това е така защото след заветната възраст много спада успеваемостта, а Фонда иска да има, все пак това са обществени пари и някой трябва да се отчете за тях.Друго, обществото за момента не е добре настроено към тези жени.Много трудно беше да се издейства промяната в Наредбата и това си е малка победа.
« Последна редакция: Юли 21, 2011, 09:01:41 am от magi_st »

Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #113 -: Юли 21, 2011, 10:23:19 am »
Момичета искам да попитам дали на някой от вас доктора ви изписа рецепта с Coenzym Q10 от 120мг и мелатонин 1mg и откъде да си ги купя и на кои фирми?
Не си ги взех от аптеката на клиниката, защото беше затворена вече като излязох от прегреда и сега се чудя откъде да ги купя, защото клиниката ми е малко далече.
Иначе не бих искала да си купя някакви боклуци на исмислени фирми и затова питам вие какви сте си купили? Аз забравих да питам доктора какви да купя? :oops:
В аптеката на клиниката имали ги и на каква фирма са?
Благодаря и хубав и лек ден!
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #114 -: Юли 21, 2011, 12:46:07 pm »
Благодаря ви, момичета, bogi, magi. И малката победа си е победа. Още повече, че самите лекари от клиника Малинов и от фонда предполагам, че са помогнали за победата. Но трябва да извървим пътя докрай. Най-добрият вариант е, медиците от фонда сами да потвърдят, че мотивът за отказ от фонда трябва да бъдат единствено медицинските показания, а не ЕГН, както потвърди съдът, отменяйки възрастовото ограничение в наредбата. Ако една 43 годишна жена е пациентка, докторите имат на разположение много медицински изследвания (хормонални, отговор на яйчниците на стимулация и пр.), с които да обосноват финансиране на ин витро или да аргументират отказ. Така постъпват истинските лекари, т.е. борят се заедно с нас.

Що се отнася до отношението на обществото – обвиненията към част от жените в ‘правене на кариера, да си поживеят до 40 г.’ са несъстоятелни и причините за ин витро са други. Голяма част от тях нито са си живяли, нито са правили компромиси с живота заради кариера.

Основният аргумент за отмяна на възрастовото ограничение във фонда е, че медицинските показания са водещи за доктора, а не номера в личната карта.
'За' или 'против' решава медицината с конкретни изследвания, а не личната карта.

Май трябва да се говори с доктор Лалов.  :oops:Който може, да помогне.
Така и самите доктори ще избегнат обвинения в дискриминация. :balk_146:

Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #115 -: Юли 21, 2011, 14:26:01 pm »
Вили, дано поне прочетеш какво ще напиша.
Смятам, както някоя потребителка по назад беше писала, че именно доста от "трудните" случаи, лутали се в други клиники са се пренасочили именно към "Малинов" с надеждата да успеят там!Убедена съм, че това е така, защото по време на посещенията ми в клиниката съм общувала с доста момичета и ако трябва да съм пряма повечето наистина са ми споделяли от къде идват, през кои клиники са минали и т.н.Не искам да ставам защитник на д-р Стаменов, защото аз добре виждам и + и - на клиниката и не веднъж съм ги споделяла тук, понасяйки доста критики.Честно казано колкото и некоректно да прозвучи, ще ти кажа, че аз също бих опитала да се срещна с Доктора и да обсъдим случилото се.Първо ти имаш 3 перфектни ембриона, които са замразени, защо да не опиташ на ЕЦ,и както Къди по-горе беше писала да опиташ пресни+замразени, звучи ми доста добре като възможност.ЕЦ излиза по-малко натоварващ бюджета и никак натоварващ организма.Следенето спокойно може да се случи в нашата околия и да отидеш направо за пункция в София.Вярно, че рисковете са големи за това Я да е празна, презряла, или дори спукала се преди пункцията, но риск винаги има.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #116 -: Юли 21, 2011, 14:40:08 pm »
Тара - мисля си , че никога не съм те карала да се съмняваш в думите ми, да съм те лъгала някога за нещо? Ако искаш точна хронология на случката , с точните думички на всеки от участниците - обади ми се.

За всички останали - "Силвия ми каза" се отнася за това ,че тя започна да ми попълва документите и в един момент стреснато ме попита - Ти на колко години си?
Аз и отговорих шеговито - Днес на 41, а от утре на 42г, Нали не е проблем?
Бях спокойна , защото знаех, за момента с молбата за приоритетно разглеждане. Тук искам да уточня, че не съм искала веднага през септември да се втурна за втори опит. Мислех, че това приоритетно разглеждане ще биде в рамките на 2-3м +август за ваканцията, т.е. ще имам отговор ноември - декември и като сложим 6м за изпълнение, бях спокойна , че съвсем сигурно след около година ще пробвам пак. Сигурно и спокойно!
След шеговития ми отговор Силвия скочи, прекъсна ме с думите - Те няма да ти дадат заповед! Аз - Как няма да ми дадат? Тя - сега се чака година! Аз - ама знам за приоритетно разглеждане! Тя - Трябва да питам д-р Персенска! Аз - сама вече в стаята - Защо пък докторката, какво общо има тя?!? След - 10мин - Силвия - Изчакай, д-р Шефкетова била запозната с твоя случай и тя трябва да се произнесе, но е в операция! Аз отново се опитах да изкажа това за приоритета и Силвия ми отговори, че тя знае Наредбата наизуст , това работи и няма такова нещо! Аз останах безмълвна и излязох да чакам. След 40 мин. Силвия ме извика пред кабинета си и след около 10мин ми подаде купчината с документи, инструктира ме да ги попълня и ме изпрати във Фонда. Нищо не ми каза за молбата на д-р Стаменов, за последващата заповед на д-р Лалев - Това ми казаха и показаха жените във Фонда. В този момент, във фонда, започнах да схващам цялата история с "Ще чакаш година", "Няма такова нещо, знам Наредбата", тичането по докторките и т.н. В много дълбока почуда бях защо не отиде направо при д-р Стаменов и си давам сметка, че го е направила за добро... нещо ме кара да си мисля, че с д-р Шефкетова позовавайки се на това , че съм все още на 41г ми дадоха шанс все пак да подам документи. На етапната епикриза пишеше 41г. и това е повода за тези ми мисли. Струва ми се , че ако вече бях навършила 42г нямаше да ми дадат документи за фонда...но това са само мои догадки , които дори вече нямат значение.

Та...дадох мисля изчерпателни подробности, нямам какво да крия или да лъжа, никога не съм и  няма да го направя. Не съм безумница , която търси опит веднага и ако може от утре. Правих си някакви сметки и търсех в тях сигурност и спокойствие + познаването на персонал, метод на работа и т.н в клиинката смятах , че ще мога в късна пролет да направя още 1 опит по фонда и да посрещна 43г с равносметката , че не съм пълен тулуп, който е лежал, плюскал и нищо не направил за продължението на рода си. Смятах да стигнем до заем , ако се задържа на работа и решим да пробваме като за съвсем последно в Истанбул, като съм се молила дано не се стига до това, защото години ми ще са още повече и тежестта на изплащането ужасна. Но...каквото дойде... Девиза ми от дете е - Всяко зло, за добро! Няма да скрия, че по едно време, когато водих битка за часове за хистероскопиите се бях отчаяла и мислех , ако се стигне до 2 опит да пробвам в Селена - имах няколко положителни разказа за там. По време на стимулацията от отличното отношението на доктора и персонала, от разговорите с Тара и друга съфорумка съвсем бях отхвърлила тази мисъл. Сега, ще видим какво ще ми каже проф. Горчев за миомата, ще отидем на консултации в някой клиники и ще решаваме с мъжо. Той е дори по-емоционален и от мен и неговата дума ще има голяма тежест в решението ни

Не искам повече да ви досаждам с тегобите си. Много ценни съвети получих тук и на лични и се надявам Бог да ни поведе по най-правилния път!
Целувки на всички и само положителни тестчета! Успех на всички момичета в клиника Малинов!

Евче -  ще премина към размразяване и ЕЦ, след като направя всичко възможно да получа втори опит от фонда, така направи и ти, нали? Освен това не мисля да казвам окончателно сбогом на клиниката, може би ще се изместя на др. място за сигурен 2 опит и ще се върна за евентуален ЕЦ и снежинките. Това бъдещето ще покаже как и дали ще се случи, ще го мислим. Явно така ще е при мен - нищо сигурно и спокойно, колкото и да се стреми рачешката ми душа към мир и хармония.  :D
« Последна редакция: Юли 21, 2011, 15:56:56 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #117 -: Юли 21, 2011, 14:49:01 pm »
Благодаря ви, момичета, bogi, magi. И малката победа си е победа. Още повече, че самите лекари от клиника Малинов и от фонда предполагам, че са помогнали за победата. Но трябва да извървим пътя докрай. Най-добрият вариант е, медиците от фонда сами да потвърдят, че мотивът за отказ от фонда трябва да бъдат единствено медицинските показания, а не ЕГН, както потвърди съдът, отменяйки възрастовото ограничение в наредбата. Ако една 43 годишна жена е пациентка, докторите имат на разположение много медицински изследвания (хормонални, отговор на яйчниците на стимулация и пр.), с които да обосноват финансиране на ин витро или да аргументират отказ. Така постъпват истинските лекари, т.е. борят се заедно с нас.

Що се отнася до отношението на обществото – обвиненията към част от жените в ‘правене на кариера, да си поживеят до 40 г.’ са несъстоятелни и причините за ин витро са други. Голяма част от тях нито са си живяли, нито са правили компромиси с живота заради кариера.

Основният аргумент за отмяна на възрастовото ограничение във фонда е, че медицинските показания са водещи за доктора, а не номера в личната карта.
'За' или 'против' решава медицината с конкретни изследвания, а не личната карта.

Май трябва да се говори с доктор Лалов.  :oops:Който може, да помогне.
Така и самите доктори ще избегнат обвинения в дискриминация. :balk_146:



Влезнала си в сйата на Зачатие, прочела ли си какво са постигнали момичетата тук, знаеш ли благодарение на кой се промени тази наредба.Дали този или онзи лекар иска промяна няма значение трябва ние да си я издействаме, това е.Благодарение на момичетата от Зачатие имаме промяната с вдигане на възрастта, благодарение на тях има Фонда като цяло.Освен да четете документите се информирайте и кой работи за вас, за да знаете на кой да благодарите.

Ловче, успех каквото и да решиш.

Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #118 -: Юли 21, 2011, 15:11:24 pm »
New Love, насила може да ти вземат, но не и да ти дадат.
Получи достатъчно съвети и мнения тук мисля, че е време да приключим тази тема.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #119 -: Юли 21, 2011, 15:15:02 pm »
Евче -  ще премина към размръзяване и ЕЦ, след като направя всичко възможно да получа втори опит от фонда, така направи и ти, нали? Освен това не мисля да казвам окончателно сбогом на клиниката, може би ще се изместя на др. място за сигурен 2 опит и ще се върна за евентуален ЕЦ и снежинките. Това бъдещето ще покаже как и дали ще се случи, ще го мислим. Явно така ще е при мен - нищо сигурно и спокойно, колкото и да се стреми рачешката ми душа към мир и хармония.  :D
Разбирам всичко, което си написала и огромната болка, която е заседнала в душата ти!
Права си, че ако няма да имаш възможност да направиш поне още един стимулиран опит в Малинов, трябва да търсиш алтернатива, НО единственото, което не мога да разбера е защо не поискаш среща с когото трябва и да дискутирате създалата се ситуация?Защо след като има доста пациентки наближващи еди каква си възраст не заемат позиция, а мълчат?Това навежда на идеята, че не са чак толкова много и съответно, компромиси винаги има!
За тези, които ще сметнат, че не съм права, лично аз разбрах за момиче/двойка, която е подала документи преди седмица, ще има готова и връчена Заповед Септември 2011 год., в същото време не попада в графата за приоритет, няма да чака каналният ред както повечето правим, е това на какво прилича ???Това се случва в друга известна клиника, не говоря за Малинов!!!