0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #80 -: Юли 20, 2011, 11:38:16 am »
Момичета, от вчера съм на Меногон и ми е много отпаднало, вие ми се свят, отделно жегите помагат да ми падне кръвното. Пия повече вода, но гледам, че и съм отслабнала с 600гр, което никак не ми харесва. На друга случвало ли й се?
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #81 -: Юли 20, 2011, 11:42:13 am »
DariD, аз мога. Това не е единствения случай, но най-лошото е че няма да е последния.

New Love, за съжаление и с мен се случи абсолютно същото. Стаменов ми загуби точно 3 години. Няма да изпадам в подробности, но мисля си че трябва някой порочни практики да се прекратят.

Наплива на пациенти за съжаление доведе до; - както ние като пациенти си избираме лекар, така и лекарите си избират да ни лекуват или не, и да си правят подбор на пациенти. - Не ми се мисли, ако решат всички доктори да лекуват само хората, които им харесат!

Коментара на д-р Стаменов за липсата на имплантация беше - трябва да отслабнеш, поне 10кг. - това е абсурдно, ако наистина е трябвало да отслабнеш с 10 кг., не мисля че момента е бил точно след неуспешната имплантация, а доста по-рано.

Аз често си задавам един въпрос- Кой каза, че тази клиника е най-добрата - пациентите или добре направената PR кампания?

New Love , знам колко много боли, аз принципно рядко пиша, защото обичам да казвам истината и обикновено съм тотално оплюта, както очаквам и сега да се случи. Стискам палци да намериш вярното решение. Знам, че трябва да се борим до край.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #82 -: Юли 20, 2011, 11:44:29 am »
И аз чета и главно чета и този път ще изкажа мнение!
В повечето случаи сами си правиме проблеми.За един и същ казус първо причакваме докторите с въпроси,след това се атакува Силвия,след това същите въпроси се задават във фонда.Ако има индивидуално решение на проблема се коментира и тук във форума и веднага се тръгва защо за нея може ,а за мен не...
Ню лов, знам, че всички сме супер изтощени и нервни и на ръба и на години и на сили но това с русите и 25 год.идва в повече!
Опитай  с друг подход и по-кротко!Не знам да ли си спомняш,че говорихме пролетта как да говориш с доктора,казах ти и във фонда как да удължиш заповедта и след това ти видях същия въпрос и във форума,при положение,че за да ти бъда полезна отидох на място да ти реша проблема.
Това е мое мнение!И аз обиколих клиниките и загубих 10 год,но сега съм в тази клиника ,промених се,не съм припряна нервна и на всяка цена.Имам два неуспешни опита и продължвам.Никой не ми е виновен,нито доктори,нито Силвия,нито фонд!Стига с тоя негативизъм.Сори стана много дълго...


Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #83 -: Юли 20, 2011, 12:25:21 pm »
Момичета, доктор Стаменов е прав, наредбата на Фонда е грешна.
Разбирате, че като има ограничение 43 г., лекарите проявяват човещина, като дават предимство на 42 годишните, което обаче е също възрастова дискриминация спрямо останалите.
Редно е, след като съдът предотврати възрастовата дискриминация, държавата да финансира ин витро на всички жени, които имат право на това. Има 45 годишни жени с показатели на 35 годишна жена, всичко зависи от медицинските показатели. Не е честно държавата да финансира 35-43 годишни жени с изчерпан яйчников резерв, а да не финансира запазени жени над 45 до 48-49 години, които имат медицински показатели на млади жени и в естествени условия често забременяват, ако не се пазят съзнателно от бременност.
Разбирате, че поради грешната наредба на фонда, която не е и законна, а е дискриминационна, с ограничение от 43 г. клиниките ще се напълнят с жени на 42 г. с предимство пред останалите жени (на по-малко или на повече от 42 г.).
Решението е, фондът да финансира определен брой ин витро на всички жени, имащи право на това до 49 г., и всеки да си чака редът без предимства от възрастов порядък, а да се гледат медицинските показатели на младите или запазени жени.
Доктор Стаменов, ние много разчитаме на Вас и Ви пожелаваме Вашият успех да бъде наш успех.
Нашите магистрати казаха А, но не казаха Б. Като отмениха възрастовата дискриминация в закона, не трябваше да я оставят и в правилника на фонда.
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #84 -: Юли 20, 2011, 12:28:37 pm »
teodor,ако имаш нещо конкретно да казваш, от какво си разочарована   го кажи. Тук  не сме да се нападаме, а да си споделяме.

И аз мисля, като Деси, че никой не ми е виновен  за дереджето. Обиколила съм доста доктори,  и ей, ме сега още тъпча.


За другите клиники.....ами, казвате смяна, но дайте по-конкретно - защо? какво нова получаваш другаде? база? професионализъм?  Най-лесно е ТЕЗИ ми загубиха времето, ми и аз мога да го кажа за много други?!

И още нещо си говорехме с едно момиче, че клиниката се напълни с най-тежки  случаи дошли от други клиники, но никой не е Господ.

И както и да си говорим успеваемостта е нищожна, няма такива  работи 25-30%,  я има 10% я не.
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 12:33:33 pm от Тара »
*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #85 -: Юли 20, 2011, 12:54:54 pm »
Момичета, мисля, че всички тук сме от един отбор едва ли ще има някой, който да не иска да се случи това което мечтаем, да имаме дете!Така, че всяка от нас трябва да проведе своята борба, нормално е на моменти да се чувстваме предадени и да мислим, че всико е против нас, важен е крайният резултат и всяка една от нас да се пребори за мечтата си, в тази или друга клиника, ако е рекъл господ всичко ще е наред!
Ню Лове вярвам, че нещата дори и да изглеждат толкова зле сега, ще се намери начин да се оправят!Успех на всички  :bighug:
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #86 -: Юли 20, 2011, 13:02:48 pm »
Ню Лав, до колкото разбрах имаш три замразени. Подай си документите за друга клиника, а през това време действай със сладоледите. Аз съм пример за успешен опит от ЗЕТ, но първо задължително свали килограмите друг начин няма. Не го приемай като обида мисля, че д-р Стаменов е бил достатъчно дискретен още първия път да ти го намекне. Високият БМИ пречи на забраменяването, разрови се в нета и ще откриеш много инфо по темата. Не се оправдавай с гестационен диабет, инсулинова резистентност и т.н. достатъчно интелигентни сме, за да знаем, че ако искаш можеш въпреки всичко.
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 13:20:38 pm от КЪДИ »
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #87 -: Юли 20, 2011, 13:07:07 pm »
Цоп-троп и аз в новата темичка :lol:
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #88 -: Юли 20, 2011, 13:11:31 pm »
Ок момичета, не искам да коментирам евентуални мотиви и решения на доктори, съжалявам , че го направих и с това подразних Деси и може би и други.

Моля ви да ми помогнете да взема решение , не знам към кой друг да се обърна.
Кой каквото  е чул за клиника , в която няма да попадна на некадърници , които да си експериментират върху мен ще ми е полезно.

За сега имам няколко съвета за Селена, за Братя Тодорови и д-р Йосиф Димитров .
Повече мнения ще ми помогнат да взема най-удачното решение.

Доста се чудих дали да споделя тази информация в темата, знаех, че ще понеса негативни мнения и ще бъда обвинена , че не уважавам клиниката и д-р Стаменов...но във Фонда вчера бяха доста учудени как така не съм била информирана в клиниката и изразиха съжаление, че не съм първата и явно няма да съм и последната. В първия момент това ме огорчи най-много. Аз инвестирах повече от 10 000лв собствени и държавни пари за 1г, свикнах на ритъма и реда  клиниката, на маниера на работа, бях спокойна за подредбата на нещата си в близко бъдеще... Сега отново съм на кръстопът.

Деси - аз нямам проблем с докторите, аз също свикнах с методите на работа в клиниката. Д-р Стаменов има проблем с мен и тези като мен. Утре всяка една може да бъде на моето място, не мога да си премълча. Съжалявам, че си се почувствала маловажна, не е така, уважавам те за всички съвети , които си ми дала, просто аз съм си такава - споделям и търся мнението на по-голям кръг от хора, това ми помага. Може би е малко по-драматично от колкото е нужно и дразни , но такава  съм си аз и ми е късно да се променям.

Къди - права си, много се оплаквам, бързо се отчайвам, трудно се преборвам със себе си. Преди година, на първичния преглед докторът каза , че съм си Ок и за нищо да не се притеснявам, дори и за килограмите. Те станаха проблем сега, след опита. Както и да  е...това е минало...не искам да звучи като обвинение към него.
Снежинките няма да ги размразя преди да съм напълно здрава и готова да ги приема, ако ще да платя още няколко години за съхранение.
Просто планирах да направя поне още един стимулиран опит,платен от фонда, от който да замразя нещо преди да съм навършила 43г и да съм се отървала от миомата.
Как мислиш ти, това добър план ли е ?
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 13:16:43 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #89 -: Юли 20, 2011, 13:29:55 pm »
Ловче, не мисля, че твоите планове следва да се одобряват тук във форума. винаги може да има изненади било реди опит или ЗЕТ, така, че поини си ден два от емоционалното си състояние в момента, отпразнувай рождения си ден 3 дни, както братята р..и и след това с пресни и свежи мисли се консултирай с друг лекар, който може да ти предложи нещо различно или прилично за теб. аз така направих и съм доволна, защото сега имам две мнения и търся трето.и съм убедена, че ще излезе истината, която е далече от тъпченето на едно място и губенето на време в една клиника.
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #90 -: Юли 20, 2011, 13:35:46 pm »
Момичета, моля Ви кажете наистина ли не записват за инвитро на естествен цикъл!
На мен ми дойде по-рано цикъла и мога да се вместя във времето, но не мога да се свържа със секретарките за часова.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #91 -: Юли 20, 2011, 13:44:24 pm »
Ню лов, аз приключих по твоя казус и за това няма да отговарям!
Лек и успешен ден!


Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #92 -: Юли 20, 2011, 13:44:54 pm »
Къди - права си, много се оплаквам, бързо се отчайвам, трудно се преборвам със себе си. Преди година, на първичния преглед докторът каза , че съм си Ок и за нищо да не се притеснявам, дори и за килограмите. Те станаха проблем сега, след опита. Както и да  е...това е минало...не искам да звучи като обвинение към него.
Снежинките няма да ги размразя преди да съм напълно здрава и готова да ги приема, ако ще да платя още няколко години за съхранение.
Просто планирах да направя поне още един стимулиран опит,платен от фонда, от който да замразя нещо преди да съм навършила 43г и да съм се отървала от миомата.
Как мислиш ти, това добър план ли е ?

Аз не съм ментор да давам съвети. Не харесвам стимулираните опити, голямото блъскане с лекарства и какви ли още не намеси. Мисля, че успеха си го дължа на пълното спокойствие, липсата на медикаменти и допълнителни външни намеси. Ако в този момент ми предстоеше опит бих заложила на ЕЦ колкото и трудно да е. Възстанових се бавно от дългия протокол и не бих приела скорошна повторна стимулация. Прибързваш със стимулираните опити.
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #93 -: Юли 20, 2011, 13:47:15 pm »
Аз не искам никой да нападам. И аз също споделям.
Тара, тя историята е много дълга, но ще напиша последното, което стана понеже аз оттогава не съм вече в тази клиника.
На един от последните ми прегледи там, фонда вече заработи и аз като всички вас с уговорката лично от Стаменов, минавам по фонда за процедурата. Отивам в клиниката, минавам през Силвия и тя ми казва - "Моля те след прегледа ела, за да ти подготвям документите по фонда". Минавам аз прегледа и видиш ли докторът си променил мнението. Да, ние пак ще правим инвитро, но няма да е по фонда, а трябва аз да си го платя. Според теб това редно ли е? Фонда да работи, а аз да се налага да си плащам инвитрото. Не знам може би и аз съм извън стандартите на фонда или извън стандартите на клиниката, или може би не съм симпатична на доктора? Това е само една малка част от всички.
Питате ли ме как се почувствах? Аз също съм загубила доста години и в други клиники.
И накрая се оказа, че аз пак съм на стартова позиция да търся друга клиника,друг доктор на който да се доверя, да започвам отначало. Да ама годините никой няма да ми ги върне.

Момичета пожелавам ви никога да не се чувствата като мен - толкова предадено доверие, толкова много загубени надежди.

  
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #94 -: Юли 20, 2011, 13:49:48 pm »
New Love, може и да си написала по-горе, а аз да съм пропуснала, но защо не поговориш лично с д-р Стаменов. Пусни му един смс, ако не можеш лично да се видиш с него. Може пък да направят изключение. А иначе, някой по-горе беше написал нещо много истинско и аз напълно се присъединявам към него - предпочитам да ми кажат, че не става, отколкото да не ми направят стимулацията както трябва и просто да се отбива номера.
Беше написала, че имаш три замразени ембриончета. Ами това е чудесно. Като се разбере къде е проблема с имплантацията, ще си направите трансфер и дай Боже, всичко да е ОК.
И при мен не настъпи имплантация последния път и като рових за възможни причини наднорменото тегло и по-точно тлъстинките около коремчето бяха посочени като една от възможните, когато други не се откриват. Замислих се, макар че аз самата съм към 65-66кг., което не считам за прекалено. Но какво да се прави всичките тези хормони на всекиго влияят по различен начин.

Ако те интересува как бих постъпила аз - първо бих провеля разговор с доктора и едва след това ако наистина има отказ от това да работите заедно за бебе, бих си потърсила друга клиника. Макар че знам каква мъка е да сменяш клиника, тъй като и аз съм извървяла този път.
Каквото и да решиш, просто продължавай да вярваш и чудото ще стане!
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #95 -: Юли 20, 2011, 14:39:57 pm »
teodor, върти ми се нещо, че клиниката в Солун ти подари процедура, успех!


Ню Лов, бях свидетел на твоята стимулация и старанието, което д-р Стаменов вложи при теб. Мисля, че се вкарваш в ненужни конспирации. Мини преглед, говори с доктора. Може да не вземеш заповед след има-няма два месеца, но няма да чакаш много дълго си мисля.
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 14:41:29 pm от Тара »
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #96 -: Юли 20, 2011, 15:06:41 pm »
teodor, върти ми се нещо, че клиниката в Солун ти подари процедура, успех!


Ню Лов, бях свидетел на твоята стимулация и старанието, което д-р Стаменов вложи при теб. Мисля, че се вкарваш в ненужни конспирации. Мини преглед, говори с доктора. Може да не вземеш заповед след има-няма два месеца, но няма да чакаш много дълго си мисля.

Няма да чака със сигурност толкова дълго. Теодор спечели процедура на Коледното парти на Сдружение Зачатие.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #97 -: Юли 20, 2011, 15:28:34 pm »
може ли някой да коментира резултатите от изследването на хормони на 3 ден от цикъла
естрадиол Естрадиол/Estradiol   47    pg/ml--------------------------- реф ст-ти   жени-фол.фаза39 - 189,овул.фаза 94-508,лут.фаза 48-309,менопауза <20 - 41; мъже <20 -77/

FSH   8    mIU/ml   
реф.ст-ти   жени фол.фаза 4-13;овул.фаза5-25,лут.фаза 2-13,менопауза 20-138,мъже 1-8

LH   5,26    mIU/ml   
реф ст-ти жени фол.фаза1.00-18.00,овул.фаза 24-105,лут.фаза 0.4-20,менопауза 15-64;мъже 2-12
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #98 -: Юли 20, 2011, 15:32:20 pm »
Нашите магистрати казаха А, но не казаха Б. Като отмениха възрастовата дискриминация в закона, не трябваше да я оставят и в правилника на фонда.

Не знам за какво точно говориш, но чета Решение № 2695/30.07.3010г. на Административен съд - София град и установявам, че всъщност съдът е отменил заповедта за отказ, тъй като заявлението за финансиране е разгледано много по-късно от установения в Наредбата едномесечен срок, както и че жалбоподателката е отговаряла на изискванията за финансиране към момента на подаване на заявлението.
А ето тук, слагам линк към решение на ВАС, за което може би говориш, но то е свързано с Наредба № 28  

http://www.sac.government.bg/court22.nsf/d038edcf49190344c2256b7600367606/1c132950fe8576edc2257833004af0f7?OpenDocument

А това е решението на петчленката на ВАС
http://www.sac.government.bg/court22.nsf/2ac9e8adcd0dabe6c2256ee700493d97/9e6689163918552cc225789c001b8460?OpenDocument
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #99 -: Юли 20, 2011, 16:41:10 pm »
teodor незнам какво те е накарало да си мислиш, че си изгубила 3 години при Стаменов. Та ти самата разказваше, че той е извадил чрез лапароскопия голямата ти миома и тогава за теб беше доктора чудо. Недей така да го плюеш. Може би на друго място щяха да ти направят голяма коремна операция и след това знаеш какви са последствията от сраствания и т.н. Значи когато ти вършеше добра работа беше добър, а сега си загуби времето. Чудно как забравяш.