Тара - мисля си , че никога не съм те карала да се съмняваш в думите ми, да съм те лъгала някога за нещо? Ако искаш точна хронология на случката , с точните думички на всеки от участниците - обади ми се.
За всички останали - "Силвия ми каза" се отнася за това ,че тя започна да ми попълва документите и в един момент стреснато ме попита - Ти на колко години си?
Аз и отговорих шеговито - Днес на 41, а от утре на 42г, Нали не е проблем?
Бях спокойна , защото знаех, за момента с молбата за приоритетно разглеждане. Тук искам да уточня, че не съм искала веднага през септември да се втурна за втори опит. Мислех, че това приоритетно разглеждане ще биде в рамките на 2-3м +август за ваканцията, т.е. ще имам отговор ноември - декември и като сложим 6м за изпълнение, бях спокойна , че съвсем сигурно след около година ще пробвам пак. Сигурно и спокойно!
След шеговития ми отговор Силвия скочи, прекъсна ме с думите - Те няма да ти дадат заповед! Аз - Как няма да ми дадат? Тя - сега се чака година! Аз - ама знам за приоритетно разглеждане! Тя - Трябва да питам д-р Персенска! Аз - сама вече в стаята - Защо пък докторката, какво общо има тя?!? След - 10мин - Силвия - Изчакай, д-р Шефкетова била запозната с твоя случай и тя трябва да се произнесе, но е в операция! Аз отново се опитах да изкажа това за приоритета и Силвия ми отговори, че тя знае Наредбата наизуст , това работи и няма такова нещо! Аз останах безмълвна и излязох да чакам. След 40 мин. Силвия ме извика пред кабинета си и след около 10мин ми подаде купчината с документи, инструктира ме да ги попълня и ме изпрати във Фонда. Нищо не ми каза за молбата на д-р Стаменов, за последващата заповед на д-р Лалев - Това ми казаха и показаха жените във Фонда. В този момент, във фонда, започнах да схващам цялата история с "Ще чакаш година", "Няма такова нещо, знам Наредбата", тичането по докторките и т.н. В много дълбока почуда бях защо не отиде направо при д-р Стаменов и си давам сметка, че го е направила за добро... нещо ме кара да си мисля, че с д-р Шефкетова позовавайки се на това , че съм все още на 41г ми дадоха шанс все пак да подам документи. На етапната епикриза пишеше 41г. и това е повода за тези ми мисли. Струва ми се , че ако вече бях навършила 42г нямаше да ми дадат документи за фонда...но това са само мои догадки , които дори вече нямат значение.
Та...дадох мисля изчерпателни подробности, нямам какво да крия или да лъжа, никога не съм и няма да го направя. Не съм безумница , която търси опит веднага и ако може от утре. Правих си някакви сметки и търсех в тях сигурност и спокойствие + познаването на персонал, метод на работа и т.н в клиинката смятах , че ще мога в късна пролет да направя още 1 опит по фонда и да посрещна 43г с равносметката , че не съм пълен тулуп, който е лежал, плюскал и нищо не направил за продължението на рода си. Смятах да стигнем до заем , ако се задържа на работа и решим да пробваме като за съвсем последно в Истанбул, като съм се молила дано не се стига до това, защото години ми ще са още повече и тежестта на изплащането ужасна. Но...каквото дойде... Девиза ми от дете е - Всяко зло, за добро! Няма да скрия, че по едно време, когато водих битка за часове за хистероскопиите се бях отчаяла и мислех , ако се стигне до 2 опит да пробвам в Селена - имах няколко положителни разказа за там. По време на стимулацията от отличното отношението на доктора и персонала, от разговорите с Тара и друга съфорумка съвсем бях отхвърлила тази мисъл. Сега, ще видим какво ще ми каже проф. Горчев за миомата, ще отидем на консултации в някой клиники и ще решаваме с мъжо. Той е дори по-емоционален и от мен и неговата дума ще има голяма тежест в решението ни
Не искам повече да ви досаждам с тегобите си. Много ценни съвети получих тук и на лични и се надявам Бог да ни поведе по най-правилния път!
Целувки на всички и само положителни тестчета! Успех на всички момичета в клиника Малинов!
Евче - ще премина към размразяване и ЕЦ, след като направя всичко възможно да получа втори опит от фонда, така направи и ти, нали? Освен това не мисля да казвам окончателно сбогом на клиниката, може би ще се изместя на др. място за сигурен 2 опит и ще се върна за евентуален ЕЦ и снежинките. Това бъдещето ще покаже как и дали ще се случи, ще го мислим. Явно така ще е при мен - нищо сигурно и спокойно, колкото и да се стреми рачешката ми душа към мир и хармония.