Здравейте,
Нова съм в сайта, на почти 35 г. Моля момичетата, които вече са минали през това, да ми дадат съвет. От около година и 5 месеца се опитвам да забремения. Никога преди това не съм правила опити. Бях при д-р Ризова от Торакс, до момента съм направила: изследвания за хламидии и микробиология - ок, спермограмата на партньора ми е отлична, хормони - доколкото разбрах сравнително ок, но малко нисък Прогестерон - 0,5, за което ми предписа Дуфастон по 2 на ден от 16 до 25 ден, цветна снимка при проф. Налбански от Майчин дом, който отряза, че няма смисъл от това, трябвало директно да се прави лапароскопия. Както и да е, след цветната снимка /което беше доста болезнено преживяване/ се установи, че тръбите са проходими, но нагънати
, най-вероятно поради сраствания от операция от преди 10 г. на киста на яйчника с кръвоизлив по спешност.
Д-р Ризова подкрепи професора за лапароскопията и ми препоръча професора за нея, но аз не съм очарована от Майчин дом и отношението там, дори Налбански да е много добър специалист, мизерията поне в поликлиничната част е ужасяваща, а той беше доста рязък. Моля, посъветвайте ме къде да си направя лапароскопията - виждам добри отзиви за Шейново, както и какво се случва след това - колко време трябва да остана в болница, кога мога да се върна пак на работа - не мога да отсъствам прекалено дълго, колко време ще се възстановявам след това. Кога се прави лапароскопия - д-р Ризова ми каза 10 ден, а акушерката Пеловска в Майчин дом - след 13 ден от менструация. Благодаря предварително за помощта
P.S. Смятата ли, че трябва да направя нещо преди тази процедура - някакво друго изследване?