Дуранкулак съм посещавала за последно преди 4 години в средата на август, пак тогава и Крапец, беше много топло, безветрено и спокойно морето, но, както винаги толкова на север мътно, та мътно. Но пък ни наобикаляха делфини!Мои познати, които много години участваха в археологически разкопки в Дуранкулак ми казаха, че имало и още един плаж северно от к-г "Космос", който бил съвсем див и много хубав, но не съм го пробвала. То през юли течения винаги си има...
Не, Цигу, явно е друго място, защото там тръби със сигурност няма, няма и нудисти.
Ти май говориш за Бутамята? Плажът на Велека е невероятно красив и с чист пясък, но морето е неизползваемо- дълбоко, с ями и течения. В общи линии там спасителите са, за да те пазят да не хукнеш да се къпеш. Толкова е стръмен брегът, че дори крака не можеш да натопиш.
През цялото си детство съм обикаляла северното Черноморие и си спомням с удоволствие само плажовете на Албена и един безумно труднодостъпен плаж под с. Топола преди Каварна.Преди 4 години бяхме на сватба във Варна и решихме да наобиколим местата от детството ми- не намерих път към малкия плаж под с. Топола, но пък какви голф игрища са тропосали по хълмовете!
Аз си обичам юга, защото има все още диви кътчета, а и морето е бистро.
Да, Жбрул, в Гърция или Турция е дори по-евтино от тук, има и прекрасни места, е малко щипе водата/ мен тя ме интересува,защото заради нея ходя на море/, а и някой път е голяма мътилка, но ме е страх да пътувам в чужбина с детето все още.