А ти си лекар и си наблюдавала също детето, та се оказа, че можеш и знаеш по-добре как да реагираш и как да го лекуваш ...Какво нещо за всеки случай трябва да му се бие?
Аз може да не съм лекар, но лекар го е прегледал и
лекар се е усъмнил, че може да е менингит. Пък те може да са много мили и внимателни - кел файда, ако верно беше менингит и те закъснеят със започването на антибиотика. Това си е стандартна процедура след като се съмняваш за нещо
толкова тежко като бактериален менингит и се налага да чакаш за да откриеш какво е. В инфекциозна са си свършили работа добре, ама за тази педиатърка хич не съм въодушевена.
И понеже вие тук на никой не вярвате, питай д-р Бърди, ако желаеш дали има случаи, в които се дава антибиотик превантивно. Скоро коментирахме, че на дъщеря ми преди да я пратят за еволюация от други лекари са и били превантивно антибиотик още в лекарския кабинет ( превантивно, за да не е инфекция на кръвта в нашият случай)понеже беше установено, че вероятно не е вирус (отне 15 минути в лекарският кабинет - те тук и това не са направили преди да я препратят). Той каза, че хода с антибиотика е бил много добър.
Стефи, не казвам ей така да влеее антибиотик, разбира се. В повечето случаи дори не си водиш детето на лекар за подобна температура. Взимам предвид факта, че стигат до там да го препратят със съмнения за бактериален менингит в друга болница. Права си за изследванията, ама те не са ги направили там, а в инфекциозна. Правят и те паники и шашкат хората, а дори изследвания не са направили.
jam, именно мускулно ни биха антибиотик превантивно. Естествено, заеше се, че е бактериално. Аз също никога не съм била мускулно, обаче явно при децата се дава и така. На какво ще я праявят тази антибиограма, ако нямат самата бактерия? За антибиограма трябва да си изолира бактерията, а това отнема няколко дена. За менингит стандартно се прави пункция и се започва антибиотик веднага, преди още да има диагноза, именно защото е много спешно. Тук са го отхвърлили преди това, но ако бяха стигнали до там да правят пунция, може да си убедена, че никой нямаше да чака посявката.
Б.