Момичета, аз никъде не съм се оплаквала, че свеки /или някой друг/ не ми помага с детето, не ми го гледа, пък аз да виря кълки по баровете и да спя до обяд все пак
Хич не ми е на тази основа "проблемчето" сега, ами точно обратното - нито искам помощ, нито искам акъли /и то супер неадекватни/. Хайде, да съм си тръснала детето на ръцете на свекърва ми и да седна и махна да й намирам, че не го гледала както аз искам, докато си развявам гъзеца нейде - би било нагличко и то много. Само че, в моя случай - хич не иде реч за такава ситуация.
Единственият човек, който ми помага реално в грижите за детето, както казах е майка ми, която забележете - гледа детето както аз съм казала, не да ми развива теории и да ми лющи глупости насреща. Свекърва ми - дори не го и вижда редовно, не да се грижи за него, ама виж пък - знае по-добре от мен и който и да било друг /особено лекарите/ какво трябвало и как трябвало за Дани.
Това, че откакто съм родила, майка ми е останала две вечери да гледа малкия, докато сме били на рожден ден на приятели веднъж и в събота за моя рожден ден, е една много приятна екстра, някои и толкова нямат като вариант. Аз съм благодарна, че го имам и го ценя, но да ме извинявате - това не е помощ в онзи смисъл, някой да ми гледа детето вместо мен, пък аз да си свиркам /понеже и такива случаи има/, поради което казвам, че си гледам детето сама.
И си го гледам аз /и баща му естествено/, не само защото така искам и за това съм го родила, а и за да не давам минимален повод на някой да ми се бърка в отглеждането му, или да може да ме хване "на тясно" като му отрежа мераците да дава акъл - как ми гледал детето, пък иначе съм "много важна"
Е, явно криво си направих сметката
, щото моето свеки счита, че дори може и да не е виждала детето 2-3 седмици, ама винаги по-знае от мен какво му е и от какво се нуждае и пр.
Ще измисля някакво решение на ситуацията и то цивилизовано надявам се. Пак благодаря за мненията
П.П.
mimi26 То и аз онзи ден си взех дънки с намаление от нова колекция на "Зара", понеже бяха пуснали малките размери тънкана, че явно никой не влиза в тях.
Забременях на 55кг, сега съм 50...ама не ги свалям от проклетия и яд по свеки
, пък за ядене у дома - не си и помислям отдавна. Ако заспи навън дребнто, докато се мотам, да бодна някой боклук - пица, дюнер и от сорта. Това е.
Живи и здрави да са децата и ние покрай тях, пък всичко друго се нарежда някак и по някое време.