Ние бяхме преди 3 седмици в Италия, на Адриатическо море.
Около 540 км от вкъщи. Пътувахме по около 8 часа със спирания, задръствания и т. н.
Бяхме на къмпинг, в каравана, обзаведена, но доста спартански.... Столче и легло за за бебето ни подсигуриха жабарите.
Ходехме на плаж между 10 и 13ч. 7-месечния Калоян стоеше само под дебелата сянка на чадъра, но спокоен и доволен, без да реве, без да нервничи, явно му беше интересно да зяпа навалицата.
Да отбележа, че къмпинга беше пълен 90% с немци, голяма част от тях с бебета, и доста по-малки, С колички за новородени на плажа
.
А най-големия цирк беше във Венеция.
Ние сме ходили преди 9 години там, но без деца. Забравили сме, че е пълно с гърбати мостове със стълбички
. Е,направихме мускули, пренасяйки количката
.
Та за какво разказвам всичко това? Гледам разисквате темата за бебетата и морето. В тази връзка обяснявам какво правят цивилизованите немски майки / в това число и аз
/.....
Вторите ви деца няма да са толкова обгрижвани.
Аз с Дара също не бих тръгнала когато беше толкова малка. То бяха размисли, то бяха проучвания......
Сега с Калоян го раздавам доста по-смело и отпуснато. За което много се радвам. Просто реших да съм като немските майки.
Та това е, Бебето се чувстваше добре според мен /поне не е показвал нещо различно/ на морето, ние също.
Поздрави