Мерси на вискчи за съветите. Температурата падна за сега, та ще опитам да поспя няколко часа, че тук стана 3:00.
mini, и аз си мислех, че няма как толквоа висока темпрература да е от зъби, ама да попитам, че за първи път имам малко дете и не знам кое е нормално и кое не.
Стефи,за отит не знам, но нямаше сополи, та се чудя от къде ще да го е хванала, но и аз това се съмнявах, защото тя си прави ушни инфекции редовно. Следващата ми придобивка ще е отоскоп, че ми писна с тези нейни уши - поне да знам дали е това или не. Иначе съм я преслушала и няма пневмония ( поне нищо не се чува), няма проблем с дишането ( иначе да сме хукнали към болницата), въобще ако не беше тази почти неповлияваща се температура ( и обикалящ ме шашнат мъж, който ме изневяше още повече
), нямаше да и се шашкам много, ама не мога цяла нощ да я изстудявам,че да я държа в нормални граници. С бременният си мозък обаче през ум не ми мина да и погледна гърлото дали е червено. Сега тук е 2 през нощта и аз току що и премерих температурата и е паднала - оставих я с 38 а сега е 36.3. Може пък някой вирус да е пипнала, защото това рязко качване и сега падане на температура на това ми намирисва. Обаче за всеки случай няма да я обличам, а я оставям да спи гола. Не изглежда да и е студено, пък ако се събуди ще и сложа едно боди. Обаче ще съм доволна, ако е вирус, че няма да ми я тъпчат пак с антибиотици. Оффф, имала съм да се притеснявам.
mimi26, дано да не е ангина, че сега и това само ни лиспва. Простудяването е мит -като има тепература трябва тялото и главата да изстудиш и да намалиш температурата в къщи, ако има възможност ( или да го изкараш на хладно, ако навън е по-студено). Това ми е потвърдила и лекарката - почти винаги действа и сваля температурата много бързо. То и на Ивана и я свали, но после пак се вдигаше.
Аз след като писах тук отидох пак да я проверя и беше качила дори още, та се наложи да я вкараме в банята и я поляхме с хладка вода. Детето веднага живна, смъкна температурата и се почувства по-добре. Малко след това заспа. Това с охлаждането е важно и всеки трябва да го знае, че тук имаше едно семейство, чието дете стигнало до гърч именно, защото не са го изстудили така, а понеже го тресяло и те го завивали, а то със супер висока температура милото -на лекарите им идело да ги убият как може да не го изстудят. Това е, което се препоръчва от всички лекари и дори и в детската го знаеха и бяха го направили преди да отида.
П.П. Много сладък този пингвински танц
.