Цигареният дим със сигурност не е полезен и за децата и за нас пушачите /и аз съм пушач/, но и мен ме притесняват повече изброените други вредни неща. Най-малкото, защото ако мога да спра да пуша, или да държа детето далеч от задимени места - върху другото нямам никакъв контрол, както и всички вие.
Пуша и пред и около детето на открито, като разбира се - внимавам димът да не отива към него, или към друго дете. Това на кафене обаче. По паркове и градинки не ходя принципно, но когато се е случвало да седна, предпочитам да не паля ако има деца в близост. Не защото смятам, че ще убия нечие бебе бълвайки цигарен дим в атмосферата, но винаги мога да попадна на майка убедена в това и да ми направи някой лют панаир, а аз такива панаири мразя. У дома пуша на кухненския абсорбатор /в студено време/, откакто имам бебе и когато то не е в същото помещение.
Откровено казано, не бих влязла с малкия в заведение за пушачи, а то вече е и забранено и съвсем правилно. Ако става въпрос за празник, сватба и от сорта събития на които трябва да присъствам с детето и е топло, дори в заведението да се пуши - ще съм с него повече навън, да уважа събитието все пак, не бих се впрегнала толкова по въпроса, все пак ще е инцидентно. За зимата - учтива бих отказала присъствие в някой задимен ресторант, вече е прекалено това за едно бебе.
За режима - майките, чиито деца имат железен режим, сигурно разбират по-добре за какво говори Жаси. Моето хлапе е с "гъвкава програма" и то си я прави такава, не аз та...спал, не спал - както му дойде. Но той е бебе все пак, при по-големи деца може и да е различно. Ако съдя по разказите на майка ми за мен обаче, явно има и големи деца без режим.