Боби, аз съм наясно с изстудяването на тялото при температура, но ти писах с мокра кърпа (ясно е че и водата е в това число), но не и климатик. Все пак от климатика става и течение, а голо спящо дете... Аз здрава ще се разболея, пък незнам...
Да,знам че това имаш предвид. Тук много сме го коментирали с други хора и повечето мислят като теб. Всъщност е до навик. Затова казвам, че е мит, защото се наблюдава само където хората не са привикнали към климатика. Ако седиш директно да те надуха може да се схванеш, защото не си свикнала - при нас всеки, който дойде от БГ за първи път и се „разболява“ първите 2 седмици и после престава да му прави впечателение. Пиша го в кавички, защото то не е болест, то е по-скоро че се схващаш. На мен и на нея явно не ни пречи, защото аз също спя без да се завивам, а и тя също.
При всяко положение каквото и да става аз климатика не мога да го изключа. Тук той е постоянно включен, защото сме в суптопичният пояс и жегите са непоносими и особено влагата през нощта е ад. Единственото, което става като го усиля е, че се включва малко по-често и общата температура се намалява, но докато духа той си духа еднакво студено. Намаляването на обшата температура обаче помага да се свали нейната. Аз я намалявам с 1-2 градуса само, но има ефект. Където и да я заведа, климатика е по-силен от у нас. В родилното дори беше по-хладно. В лекарският офис даже е неприятно студено.
Да се похваля, станах да я проверя и още няма тремпература. Май ще се разминен с влаченето по лекари. Ох, дано. Хем, че тя е здравичка, хем че и аз и без това от началото на седмицата се сдобих с контракции, които стават по-зле като я разнасям.
Б.