0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременност и ваксина за тетанус
« -: Юли 03, 2011, 12:19:07 pm »
Здравейте! Много съм притеснена!
Преди два дни видях, така желаните две черти на теста за бременност. За съжаление седмица и половина преди това ми се наложи да ми ударят ваксина за тетанус! Сега съм много притеснена и объркана! Дали това не е оказало негативно влияние върху формиращото се малко човече в мен? Моля Ви ако знаете отговорете ми!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Бременност и ваксина за тетанус
« Отговор #1 -: Юли 03, 2011, 13:02:31 pm »
едва ли можем да знаем такова нещо. консултирай се с лекар.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #2 -: Юли 05, 2011, 07:51:58 am »
Здравейте! Много съм притеснена!
Преди два дни видях, така желаните две черти на теста за бременност. За съжаление седмица и половина преди това ми се наложи да ми ударят ваксина за тетанус! Сега съм много притеснена и объркана! Дали това не е оказало негативно влияние върху формиращото се малко човече в мен? Моля Ви ако знаете отговорете ми!
Тази ваксина рутинно се препоръчва на бременни жени, така че не се притеснявай - в списъка на безвредните ваксини за бременни е. В нея няма жив вирус.

Честит :bfp:. Лека и безпроблемна бременност до края ти пожелавам :-) и те каня в темата за бременни : http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46009.0

Боби
« Последна редакция: Юли 05, 2011, 07:56:37 am от Bobbie »

« Отговор #3 -: Юли 05, 2011, 09:46:18 am »
Здравей Dessy1,
живея в Испания и тук ме ваксинираха от тетанус по време на бременноста - рутинна операция.
Желая ти лека бременност и здраво бебче на финала.
Поздрави.

« Отговор #4 -: Юли 05, 2011, 19:11:56 pm »
Много благодаря за окуражителните думи! Благодарение на вас вече съм значително по-спокойна! Днес моят гинеколог потвърди вашите думи! Надявам се да се насладя на безпроблемна бременност!  :)
« Отговор #5 -: Август 07, 2011, 18:26:58 pm »
 Дали заради ваксината за тетанус или поради друга причина след обилно кръвотечение се наложи да ми направят абразио в 6 г.с. Вече минаха 23 дни от фаталното събитие, но аз все още се чувствам зле. Имам усещането, че всичко е някакъв лош сън, от който искам да се събудя.
 В резултата от хистопатологичното изследване пише:
 "Децидуално изменена маточна лигавица с огнищни дистрофични и некробиотични промени, кръвоизливи и левкоцитна инфилтрация. В някои фрагменти личи инфилтрация от цитотрофобласт и синцитиотрофобласт, предимно без атипизъм, на места до лек атипизъм.
 Хориални въси не се намериха.
 СЧИТАМ, ЧЕ Е НЕОБХОДИМ ЧХГ - контрол!"

Лекарката ми се притесни от последните две неща. Ваксината най-вероятно е спряла развитието и хориалните въси не са успяли да се формират.
 Резултата ми от ЧХГ е 0.00 IU/L. Предстои ми отново консултация. Надявам се кошмарът да свърши и след известно време да гушкам едно малко, сладко слънчице!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #6 -: Август 07, 2011, 22:44:59 pm »
Деси, много съжалявам. Знам как се чувстваш, преживяла съм го няколко пъти. Понкога тези неща се случват и не можем нищо да направим.
Ако знаеш английски, ето тук пише според американския Център за контрол на заболяванията кои ваксини може и кои не може да се дават по време на бременност http://www.marchofdimes.com/pregnancy/prenatalcare_vaccinations.html Изрично пише, че може да се взима ваксината за тетанус и преди и по време на бременност. Пращам ти го, за да не се самообвиняваш, че едва ли не ако не си си била ваксината е щяло да има друг резултат.  

Кошмарът ще свърши мила, щом си видяла двете чертички, ше ги видиш отново. Пожелавам ти следващият път да е за 9 месеца и  да гушкаш така желаното бебе. Много прегръдки от мен  :bighug:

Б.

« Отговор #7 -: Август 09, 2011, 20:20:48 pm »
Благодаря за хубавите пожелания Bobbie! Надявам се това да се случи!
Честито бебче! Нека да расте здрава и щастлива! Много хубаво име сте избрали! Много щастливи семейни моменти с двете слънчица!