0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз лично се чувствам като изцедена. Много съм уморена. Постоянно ми се спи. През първата седмица от стимулацията не усещах никаква промяна, но после може би от многото лекарства съм като парцал. Освен това от меногона, който ми слагат мускулно /така по-бързо се резорбирал/ цялото ми дупе е в червени твърди отоци - боли когато ходя, седя или лежа. Може би от болката не мога да се наспивам. Сега си правя компреси с реванол и малко се разнесоха отоците. Но умората си остава...
*
Аз също не се чувствах добре от меногона. Боляха ме мускулите като при грип и бях доста уморена. За съжаление трябва да търпиш.
Късмет и дано скоро радостните новини заличат тези дребни неприятности.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

rene_24

• 224
  • няма радост по -голята, от това да станеш МАМА!
Ами при мен като биха меногона в стомаха ми?:(  Болеше ,но стисках зъби! Да,и аз се чувствах изморена! Абе цялата процедура е гадничка ,наистина и след трансвера пак е трудно: хормоните те изнервят ,а от там и чакането те побърква !  :cry:
Но всички ние не трябва да се предаваме,каквото сме решили да правим ,трябва да го направим до край! За това сме се обединили за да се подкрепяме!
Късмет на всички ви!  :wink:
*
Здравейте! И аз съм много отпаднала, не го свързвах със стимулацията, а си мислех"Пак този мързел ме е обхванал..." Явно от тях все ми се спи, лежи и нищо не ми се прави. Чувствам се и надута като балон! :balk_126:
*
Момичета, недейте така, не е чак такъв ужас , изтърпява се. Казвам го да не наплашим момичетата, на които им предстои за 1 път. Естествено, че има неразположение някакво, но е за добро, нали :wink: И хайде по-весело, само хубави неща предстоят, сигурна съм :lol:  :lol:  :lol:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Аз пък смятам че на момичетата на които им предстои инвитро за първи път нещата трябва да бъдат казвани такива каквито са в действителност. Когато знаеш какво те очаква имаш нужната нагласа и по-леко преживяваш процедурата. А не на мен да ми казват че инжекциите пурегон подкожно не са болезнени и после - изненада, неприятна разбира се. Това с нищо не допринася за така необходимото спокойствие. Ако знаех колко е уморителна процедурата естествено че щях да съм си уредила отпуск или болнични. Ама нямаше кой да ми каже истината.
*

balmi

Марми, в коремчето ли те боцкат ? Питам, защото и аз ще съм на пурегон. Търпение и успех !!!!  :balk_21:
*
В коремчето ми боцкаха 20*100 + 5*50 единици пурегон. После мускулно в дупето ми боцнаха 38*75 единици меногон. Довечера след прегледа ще ми кажат как ще продължим. Благодаря ти Балми. Цункче и от мен, че не мога да пращам картинки.
Аз пък от меногона нямах някакви странични реакции. Даже яко фитнесувах. Бях в много добра форма. Е, болеше ме самото слагане на инжекции, ама се преживява. Явно всеки организъм си реагира различно.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Цитат на: Eli7
Момичета, недейте така, не е чак такъв ужас , изтърпява се.

Аз също бях като кукуряк. Нищо, ама нищо ми нямаше. Пък нали си имам и месце около кокълчетата, така че почти нямах синини. Малко по-нервна бях, но аз по принцип съм палеж.

Според мен най-безболезнено е поставянето на лекарствата в коремната област . Що се отнася до това , как се чувствах по време на стимулациите - не не се чувствах отпадналал .
*
Аз не се чувствах отпаднала , но бях много изнервена. След като започнах Утогестана обаче по цял ден ми се спеше и се чувствах като пърцал.А по повод Пурегона -при първия ми опит го поставяха в коремната област ,при втория в ръката повярвайте ми разлика няма болката си една и съща :(
*

gardenia

На мен ми биеха Гонал и после Меронал в корема там боли много, но не чуствам никакви странични ефекти
Цитат на: oganche
Малко по-нрвна бях, но аз по принцип съм палеж.

За да си отговаряш на името  :balk_21:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
имала съм един цикъл стимулация с Меногон и един цикъл с Гонал-Ф (то е като Пурегона).
не съм имала никакви странични ефекти, включително не съм имала и болка или дискомфорт на мястото на поставянето.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

моята стимулация беше с гонал и меногон в корема но съм добре закръглена и не усещах нищо нито болка нито подуване дори и посиняване нямаша
моя дружка която е слабок имаше леко посиняване и подуване но нямаше никаква болка
дори в деня на пункцията ми бяха зиписали свещички тилкотил но аз нямах болки и не ги ползвах
при всеки е индивидуално
*
Според мен мускулните са по-болезнени от подкожните инжекции.Имам 1 опит  Хумегон-мускулно и 2 опита с Пурегон.Лично аз си  поставях Пурегона сама-подкожно в корема .Не е приятно разбира се,но се изтърпява,спести ми много време.И да ви кажа ми се струва малко странно ,като си поел такъв път да се шашкаш от инжекции.Неразположение не съм имала,но бях много напрегната,притеснена и недоспивах.Но като се има предвид процедурата /пък и аз съм си холерик  :) /ми се струва нормално.
*
И а3 не сьм имала странични действия от стимулациии или инжекции.Слагам си ги сама или мьжа ми.До сега само мускулно.А3 се бода в краката,че ми е лесно да виждам.Най ми беше лесно с пурегона,3ащото е с PEN(писалка) като на инсулина и много малка игла.Но как боли прогестерона на инжекции :twisted: не мога дори да опиша.Течноста е гьста като 3ехтин.Тая инжекция се слага само в клиниката, в дупето.Но вси4ко се и3тьрпява и 3абравя до следващия опит.
*
Явно на всеки различно му реагира организма. На мен вече втори ден не ми бият инжекциите и не се чувствам отпаднала.
Утре е моята пункция момичета. Стискайте палци всичко да мине бързо и успешно. Уредила съм си две седмици болнични, я в къщи нямам интернет. Много ще ми липсвате. Желая ви успех на всички.
Перличке, че може ли Пурегон мускулно? Останах с впечатление, че само подкожно.

Аз нещо не мога да си представя инжекция в корема :oops:  Подкожно може и на други места, нали? В ръката, на друго място може ли?
Благодаря ти, Бени!