0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, при мен цервикалната слуз беше почти изчезнала при приема на клостил. Върнах си я с FertilCM, но след 3-4 месеца ежедневен прием. Но до колкото аз знам, тя при инсе няма значение, тъй като не се налага сперматозоидите да живеят в нея. Само при естествени контакти.
Zyza, аз също мисля, че няма как да е изтекло. Това сигурно са други секрети. Всичко изглежда много добре при теб и много ще ти стискаме палци. Кога трябва да правиш тест?
Doci, аз и двата пъти след инсе пиех и дуфастон и слагах вагинално утрогестан. Идваше ми даже със закъснение. А при мен определено имаше проблем с прогестерона. Доста рано и доста бързо падаше по време на естествен цикъл. Преди инсетата цикъла ми беше станал от 28 дни на 23-25 дни. Така че, ако не си имала лекарства, може и да е от това.
Хубав ден на всички момичета и само прекрасни моменти!
Момичета, при мен цервикалната слуз беше почти изчезнала при приема на клостил. Върнах си я с FertilCM, но след 3-4 месеца ежедневен прием. Но до колкото аз знам, тя при инсе няма значение, тъй като не се налага сперматозоидите да живеят в нея.
Няма значение от гледна точка на това, че материалът се доставя директно в матката, но липсата на фертилна ЦС почти винаги "гарантира" кофти лигавица - недостатъчно дебела и добра за имплантация.

При стимулация с Клостил на 12-и ден от цикъла имах лигавица.... 4 мм.  :?

zyza, аз мога да те разбера за описаното от теб усещане за изтичане, тъй като имах същото, което просто няма как аз лично да объркам с ЦС. Фертилната ЦС всеки я знае, че е разтегливо-сополива  :lol: и няма как тя да се стича като течност по д-то, защото е слуз. А това, което се усеща като изтичане си е течно като бистра водица. Остава ни да се надяваме, че все пак в матката е постъпило достатъчно количество мат'риал  :wink:
Намерих една статийка, преведена от jam
zuza,сигурно вече си я прочела, но все пак - там има обяснение точно по твоя въпрос с изтичането, както и други полезни неща, може да е от полза и за други момичета  :goodluck:
 http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=32&id=550&option=com_content&task=view
*
Re: Инсеминации - Юли, Август, Септември 2011 - Късмk
« Отговор #303 -: Юли 29, 2011, 16:28:09 pm »
Благодаря ви на всички за отговорите!Туци,прочетох го(наистина е полезна информацията-благодаря ти),възможно е наистина да е било цервикална слуз(но вече като вода),но от къде след като бях напълно суха-сигурно става на въпрос за чак от маточната кухина-нали!.И най-интересното,че течността беше с мирис на сперма(с извинение но мирисът е силен при на мъжа ми)-и затова си казох-край,всичко изтече.Но както каза сестрата-вътре трябва да е останало,а и нали запечатохме после със  :bed:-хи хи хи                                                                                                     Коалка-винаги когато трябва да правя тест-както са ми казали на 14 ден след инсе,то винаги ми идва него ден.Така,че ще видим как ще протекат нещата до сряда-дано този път да стигна до тест-ако няма нищо в четвъртък сутринта-ще го направя :D
   
*
Tуци, Коалка, благодаря ви за споделения опит.
Понеже пиех 2х1 Дуфастон на ден веднага след (ре)инсето, ми прилича, че май престимулирахме яйчниците с двете инжекции Меногон вечер за 10 дни. Изглежда доста клетки започнаха да се имплантират на 7-ия ден след инсето, предизвикаха по-силно кървене и дразнене на матката, което се превърна в менструация. Ако е така, ще трябва да вземам по-малка доза стимулиращи, за да направим само 3-4 зрели фоликула, а не 7-8. Може би по едно хапче Клостил на ден от 5-ия до 9-ия  ден е достатъчно слаба стимулация като за инсе? Някой взимал ли е по едно хапче Клостил на ден в продължение на 5 дни? :ask:
« Последна редакция: Юли 29, 2011, 21:08:42 pm от doci »
*
Аз и двата пъти бях с 2х1 Клостил и най-много съм правила 4 фоликула.Успех Доци


*
Аз при стимулираното инсе пиех по 1 клостил на ден от 3-ти до 7-ми ден. Но цикълът ми беше доста къс и се видя, че овулацията е някъде на 11-ти - 12-ти ден. Имах 4 фоликула. Миналата година една лекарка тук ми беше изписала по 2 на ден и бяха адски болки. Оказа се, заради много фоликули. Тогава обаче всичко беше безпредметно, защото целта не беше инсе, а тя просто ми даде лекарства за стимулация и да сме пробвали да имаме сексуални контакти. Какви ти контакти, то така ме болеше всичко....
*
Благодаря ви, момичета. Май ще се наложи да рискувам с Клостил. Четох в една листовка на руски език към лекарството, че се взима най-много 3 пъти в живота, иначе може да стане опасен. Но пък от друга страна, пише че е помогнал на много жени, даже в естествени условия, когато други средства не са помогнали.
Доки още не ми е казал, но съм се заела и да отслабна с 4-5 кг. Много е трудно, разчитам на плодовете и постно ядене. Приятно лято на всички. :bighug:
Доци, може и да си резистентна към Клостила и затова да ти дават и Меногон. Клостил се пие максимум 6 пъти в живота, като след третия път се прави почивка, по преценка на лекаря. Аз съм пила Клостил при всичките си стимулации - 4 бр и винаги с добавка Меногон, но по 1 на ден или 1 през ден, защото съм с поликистоза и реагирах доста бурно, ако мога така да се изразя. Последния път започнахме само с Клостил, но тръгна само един фоликул и пак си включихме Меногончето. В цялата схема е важно, че успяхме!
Това с отслабването...и аз се бях зарекла да съм на диета, ако не успеем, но съдбата реши друго за наша радост. От стимулациите напълнях с около 8 кг и сега съм почти 70 кг. Много ми се виждат, но да сме живи и здрави - ще ги сваля след като родя.
doci, много интересно обяснение за подранилата ти менструация, но се чудя дали това ти обясниха лекарите, или е твоя трактовка за случилото се.
Ти разбра ли дали всичките ти 7-8 фоликула са спукани след Прегнила/Овитрела? Тази бройка ф. за инсеминация наистина не е оптимална, защото крие рискове от многоплодна бременност (повече от двуплодна). Чела съм, че при такива бройки обикновено говорят с пациентката да се направи пункция и да се извадят яйцеклетките, вместо да се рискува, не дай Боже, всички да се оплодят, развият и имплантират.
Мисля, че е много малко вероятно при теб да се е стигнало до оплождане, развитие и начало на имплантиране на всичките 7-8 Я. Имплантирането не е обезателно на 7-и ден след О. (респективно процедурата) и в никакъв случай не задължително да е придружено с кървене. Освен това за да ти започне менструацията, трябва да ти падне и прогестерона, а такъв рязък и преждевременен спад (къса лутеална фаза) не е никак добре с оглед на задържане при следващо забременяване. Хубавото е, че казваш, че на естествен цикъл такова чудо не ти се е случвало досега.

Що се отнася до 1х1 Клостил на ден, наистина е супер минимална доза и не знам доколко се използва, защото целта за инсе е освен да тръгнат фоликулите, да достигнат и степен на зрялост.

Ей такива са моите си разсъждения за случилото се с теб. Моля те да ни споделиш какво обяснение дават лекарите за това  :).

Катрин, кога си за сърчице?  :heartbeat:
Кафенце, във вторник сме на лекар, за да чуем сърчицето. Нямам търпение!
А ти как си?
*
Re: Инсеминации - Юли, Август, Септември 2011 - Късмk
« Отговор #311 -: Юли 30, 2011, 14:40:31 pm »
Доци, може и да си резистентна към Клостила и затова да ти дават и Меногон. Клостил се пие максимум 6 пъти в живота, като след третия път се прави почивка, по преценка на лекаря. Аз съм пила Клостил при всичките си стимулации - 4 бр и винаги с добавка Меногон, но по 1 на ден или 1 през ден, защото съм с поликистоза и реагирах доста бурно, ако мога така да се изразя. Последния път започнахме само с Клостил, но тръгна само един фоликул и пак си включихме Меногончето. В цялата схема е важно, че успяхме!
Това с отслабването...и аз се бях зарекла да съм на диета, ако не успеем, но съдбата реши друго за наша радост. От стимулациите напълнях с около 8 кг и сега съм почти 70 кг. Много ми се виждат, но да сме живи и здрави - ще ги сваля след като родя.
katrin_sl -и аз се чудя з-то така пълнея,а то всичко било от стимулациите,а за капак и спрях да работя и още по-бързо взех да качвам.А аз си мислех,че всичко е от храната въпреки,че не ям кой знае колко.Чакам да донесеш прекрасни новини във вторник :D
« Последна редакция: Юли 30, 2011, 14:42:06 pm от zyza »
   
Зузка, при някой хора действа обратно и отслабват, но явно ние не сме от късметлийките.
Хайде, момичета, кой е наред да донесе добри новини?
*
Явно е така при нас katrin_sl   :lol:  Аз няма да донеса хубава новина отново,даже не мога и да направя 14 дни след инсе.Чакам всеки момент да ми зацапа,но може и да мъчи до утре.
   
*
Здравейте момичета,
как сте милички?
Аз определено се поуспокоих след 3-4 дни рев след инсеминацията.Даже съм си направила план за следващите 2 месеца и определено смятам да не изпадам в дълбока депресия.
Катрин -днес ли беше сърчицето?Ще чакаме хубави новини,Коалка надявам се и двете да сте добре..и да се пазите.
Туци,Веста а  вие милички?
Манга-Зунга - мерси миличка,но няма как да се надявам,след като казват нулев шанс,въпреки че графиката показва ,че съм имала овулация.
Зизка - видях,че в графиката си написала,че имаш зацапване.Стискам палци да спре!!А пък ако не спре,четвъртата инсеминация и при двете ни ще е успешна,ще видиш!
Стел , Apr - :bighug:
Много целувки от мен и приятен ден!
« Последна редакция: Август 02, 2011, 08:55:40 am от jolie16 »


*
Здравейте!Нищо ново при мен.Чакам да стане 15.08 да изследвам ТСХ и тогава ще стане ясно накъде.
Йоли точно така миличка никакво отчаяние.Следващия път ще е успушният.Нали и темата ни е късметлийската.
Катрин чакаме да кажеш чу ли вече  :heartbeat: или  :heartbeat: :heartbeat:
Успех на всички, макар че май почти всички ще почиваме август  :D


*
Момичета, просто приемаме, че август е време за почивка и събиране на нови сили и затова не са се получили сега нещата!
Ще стане на есен, няма как да не стане
Йоли, радвам се, че си се успокоила. Така трябва. Сменяй клиниката и може и само като се успокоиш да се получат нещата. Ако мога да ти помогна с нещо - само кажи.
Веста, той почти дошъл 15.08. Всичко ще е наред и ще действаш нататък.
Зизка, надявам се и аз все пак да е фалшива тревога при теб. Ако пък ти дойде - значи просто не е трябвало да е сега. Както бях казала преди на Катрин - ми те децата си избират зодия, знаят си кога искат да се появят и това ни е проблема :)
Катрин, чакаме днес хубави новини от теб!
Аз съм се разработила много тези дни, че имам срокове да гоня. Ще се разминем май с почивката тази година. Но пък мисля да почвам да пазаря за бебето и това определено си е приятно занимание. Макар че...като видя цените на всичко...но пък настройвам се, приемам сумите и ще атакуваме магазините. После ще ви давам съвети, че всичко съм проучила вече :)
Целувки на всички и никакво отчайване! Тази тема трябва да приключи с поне 5-6 положителни теста. Така сме си го поръчали!
« Последна редакция: Август 02, 2011, 09:14:36 am от koala »
Йоли, радвам се, че си изляла мъката. Така е по - добре! Говори с Коала за другата клиника и действайте другия месец. Ще успеете всички!
Зузка, моля се това зацапване бързо да спре и да ни зарадваш.
Днес следобяд ще ходим да си чуем сърчицето. Много се вълнувам. Иначе съм добре, като изключим, че 2 дни съм изключително отпаднала и нямам сили за нищо. Искам само да лежа. В късния следобед ще се отчета как е минал прегледа.
Целувам ви!
*
Йоли аз също съм в Щерев и също с каквото мога ще помагам ако избереш тази клиника.


*
Катрин,Коалка-много се радвам,че сте добре-нека така да бъде и до последния месец! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17     jolie16 -дано да успееш все пак този месец и да донесеш :bfp: При мен всичко приключи отново с М.за жалост :(.jolie16 -това инсе ми беше 6-тото,ще ми правят едно в повече,з-то смятат едното за фалшиво и дано последното 7-то да е успешно-но наистина не ми остана никаква надежда с тези инсеминации,за мен просто само дето си губя времето.