Йоли, мъжът ми каза, че все още не вярва, но вижадм блясъка в очите му. Като ми порастнел корема и като видел бебето на видеозона, тогава. Знам, че много се радва, но и се страхува.
Бърди, колко лошичка ви е спермограмата? Ако не сте подходящи за инсеминация, по-добре не си хаби средствата напразно, а си изчакай одобрението от фонда.
След дългия работен ден и 1 едизодче на доктор Хаус, чак сега се включвам
Ходили сме при доктор Кацаров - той казва, че лечението на мъжа ми (през последните 3 м.) давало резултат и той към последната спермограма е:
Морфология според критериите на СЗО - добра 18 % и лоша 82 %
концентрация на функ.сперматозоиди (CFS) - 2.5 Х 1 000 000/ml
Неподвижни - 60 %
Тоест, момичета, били сме и по-зле
Моите хормони, Персенска казва, че сме ги вкарали с норма, но до самата предстояща инвитро процедура "нямало смисъл да се прави друго". Не получих отговор нито от нея, нито от д-р Шефкетова: защо? Разбира се, че нямам излишни пари за харчене, но ако има шанс да направим инсеминация, защо да не се опита...Знаете ли какво ми хрумна на мен - такава ми е професията и все подозирам в предумисъл хората защо правят или не нещо.Сигурно ще прозвучи гадно от моя страна, но може би лекарите в Малинов знаят, чеще направя там инвитрото, затова "не си дават зор" за друго. Може и да греша разбира се, но никой не ми обясни защо не е разумно да пробваме инсеминация....
Затова отидох в Репробиомед и доктор Николов каза: елате август да видим и да пробваме. Това е... Сори за дългия пост, но ще съм благодарна да чуя мнение от някой извървял пътя - според вас струва ли си да пробваме инсеминация с такива показатели при мъжа ми?
На всички момичета тук искрено желая да осъществите и то скоро най-съкровената си мечта и ваше исконно право да бъдете майки! А на тези, които вече успяха - бъдете здрави и голямо благодаря за ценния
опит и надежда, които споделяте с всички нас