0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, имате ли идея дали ако си регистриран на бюрото по труда като съкратен, ти текат осигуровки за майчинство, или само за трудов стаж и пенсия?
*
Re: Бюро по труда и осигуровки за майчинство.
« Отговор #1 -: Юни 29, 2011, 11:32:21 am »
Най-добре попитай в НОИ. Мисля, че ако се изплащат обезщетения има и осигуровки, иначе - не.
*
« Отговор #2 -: Юли 07, 2011, 13:51:12 pm »
На този, който е регистриран в БТ и му се полага обезщетение, докато трае обезщетението има осигуровки за майчинство, общо заболяване, пенсия и му тече трудов стаж.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #3 -: Юли 07, 2011, 14:25:28 pm »
На този, който е регистриран в БТ и му се полага обезщетение, докато трае обезщетението има осигуровки за майчинство, общо заболяване, пенсия и му тече трудов стаж.

Да само, че има разлика в размера на възнаграждението което получава от БТ в зависимост от това, как е прекратено трудовото му правоотношение, бил ли е в предходен период отново регистриран в БТ, получавал ли е обезщетение за това и пр.

*
« Отговор #4 -: Юли 07, 2011, 15:21:06 pm »
В случая след като човек е съкратен, ако ще и 1 млн. да му е заплатата после, ако се взима предвид при определяне размера за майчинство времето когато е бил на борсата му се взима като основа минималната работна заплата. Това стремглаво надолу сваля размера на майчинството.
Момичето мисля в случая я интересува дали ще има осигуровка за бъдещо майчинство, а не размера на обещетението и времето на борсата. Предполагам е наясно със сумата, която ще получава и периода от време, който ще получава съответното обезщетение.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #5 -: Юли 12, 2011, 13:34:25 pm »
Благодаря за отговорите. По моя информация, от БТ няма осигуровка за бъдещо майчинство. Затова попитах. Не съм проверявала в самото БТ или НОИ какво ще кажат по въпроса.
*
« Отговор #6 -: Юли 12, 2011, 15:53:58 pm »
Как да няма! Аз бях бременна и на БТ.