Много са интересни тези работодатели
Ако си омъжена, но нямаш деца, си неподходящ кандидат, понеже скоро може да решиш да имаш. Ако пък имаш деца, особено малки, пак си неподходящ, защото "ами вие ще отсъствате, ще взимате често болничен, няма да можете да работите като роб до среднощ" и в този дух. Забравят, че и тях майка ги е раждала, не ги е донесъл щъркелът
Като са толкова придирчиви да наемат само мъже и пенсионери, тогава. Ама не можело - трябва служителите да са до определена възраст, да имат определена външност, образование и т.н. Пък и не може само мъжете да работят, не е справедливо някак, те да се бъхтят, пък жените по цял ден само някакви си деца да гледат и да си почиват
Това е в рамките на шегата, разбира се. Нямам предвид, че по принцип жената не трябва да работи, напротив, то не е само до финанси, но и до самочувствие, удовлетвореност и куп други неща. Всеки, който желае, трябва да има равни права да се труди. То няма лошо да имат изисквания, но в повечето случаи не предлагат адекватни условия в замяна
И пак стигаме в изходна позиция - какви трябва да бъдем, за да сме идеалните кандидатки - до 30 год., с идеални мерки и външност, с няколко висши образования в различни сфери, да говорим няколко езика, да не сме омъжени и да нямаме намерение да се омъжваме /освен за работата
/, да нямаме деца и да нямаме намерение да имаме, да сме готови да работим като роби, при всякакви условия, да нямаме личен живот, да не боледуваме никога и разбира се - срещу нереалистично ниско заплащане
Извинете ме за това отклонение, то изобщо не е до смях положението, но понякога така откачам на тая тема, че ме избива на истеричен смях вече
Не че няма и свестни работодатели, но те са по-скоро изключение, а не правило. И лошото е, че това се счита за нормално
Не знам дали ще доживея деня, в който българският работодател и изобщо Бизнесът, ще достигне някаква зрялост и ще дорасте до съответното ниво. По-скоро съм песимист, защото проблемът не е само в начина на провеждане на интервю за работа, той се корени дълбоко в манталитета по нашите ширини, но това е една друга много дълга тема, да не се оливам в приказки
П.С. Да напиша все пак нещо по същество - аз лично бих скрила намеренията си. Всъщност, директно бих излъгала, че не планирам в близко бъдеще да забременявам. Не бих се чувствала виновно за това. Когато съм била искрена, никога не е било в моя полза, тъкмо напротив.