Привет, ние вече сме на три месеца, все още със запушени слъзни канали, с ново лечение, дано да е по-ефикасно. За сега вече трети ден малко намаляха секретите в очичките, не се сърби толкова често. Но единиственото ми притеснение е до кога ще трябва да изчаквам със сондажа. Последната лекарка иска след месец, ако лечението не е дало резултат да му прави сондаж, но аз не съм съгласна. Педиатърката ми казва да чакам поне до шест месеца, друга лекарка ме уверява, че до десет месеца ще се оправи сам. В чудо съм се видяла. Не , че е нещо супер страшно, но все пак е манипулация, приспиване с райски газ и не искам да го подлагам толкова малък на това. Ох оплаках ви се, сега да се похваля. Днес за първи път се обърна от корем на гръб самичък, направо ахнах.
Относно ваксините - всяка следваща е по-вероятно да има реакция. Ние след втората ваксина поставена ни в понеделник имаме критични часове от деня, плач без причина , нервност, мрънкане, температура не е вдигал, но лекарката каза, че повече боли и ако много плаче да му дам малко панадол - до 2.5 мл, а той е 6.500 кг. и реалната му доза е по-голяма, но идеята е по-скоро да го обезболи, не за сваляне на температура. До сега не съм давала, но ако видя зор ще дам.
Отбиването при нас(става дума за баткото) стана много лесно и бързо. Само не ми се смейте. Намазах си гърдите с оцет и той не ги искаше. Така няколко дни се мазах и след като реши, че не му харесват спря да ги иска, само ми ги целуваше. През нощта се будеше и тъжно казваше - цицинките ми горчат. Беше на година и пет месеца. А иначе си кърмех навсякъде, не ми е било проблем, че някой ще ме види и осъди. Сега също не се притеснявам. Синьо кокиче, ще намериш точния начин за отбиване на детето, всичко е много индивидуално. Аз какви ли не статии бях чела, има чайове за намаляне на кърмата, но не можех да пия нищо, защото бях вече бременна.
Тошко и до сега си пие млякото (АМ) в шише с биберон, може и от шише с накрайник, но с биберон му е по приятно, и естествено е легнал, прав не иска. От шест месечен водата му я предлагах с накрайник на шише Нук, в началото се давеше, после свикна , недостатъкът беше, че тече. Сега сме с шише на Томи типи, което не тече, пак е много удобно, от чаша пие, от шише със сламна не иска, но от чаша със сламка пие.