Ох, хайде пак обидени и нагрубени
Момичета, моля ви, не започвайте пак!
Вярно е, че не може всичко да знаем и затова са и форумите, но някак ми се струва, че не е трудно човек да се досети, че едно малко бебе трудно би понесло раздялата с майка си, чисто инстинктивно.
Във връзка с майчинството винаги съм смятала, че тук в БГ сме облагодетелствани. Вярно е, че е ниско като заплащане, поне втората година, но времето прекарано с децата е незаменимо. Не го разбирам аз това - 3-4 месеца майчинство. Всички психолози и психиатри казват, че семейната среда в тези първи месеци и години е изключително важна, връзката с майката също е много силна и от голямо значение за развитието на детето. В този смисъл, отделянето на бебето от майката и отглеждането му от други хора, макар и само денем, за мен е крайно неприемливо и грешно. Не смятам, че е добре за детето. Това си е мое лично мнение, разбира се, не ангажирам никого с него
Ясно ми е, че повечето родители не биха избрали този вариант, но при положение, че другите опции включват ниско заплащане, хората нямат особен избор, което да ви кажа честно, не ми се струва много демократично и редно
Не става дума за някаква прищявка все пак, а за отглеждане на дете и не мисля, че е редно толкова да се подценява нуждата от майката на толкова ранен етап от развитието.