0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Молба за помощ
« -: Юни 21, 2011, 11:11:55 am »
Здравейте, момичета!Чудех се къде е най-уместно да пусна темата и реших, че ако не е на мястото си тук модераторите ще я преместят. Позволявам си да пиша за това във форума на Зачатие, защото момченцето което има нужда от помощ е едно от тези толкова чакани, желани и изстрадани дечица. Сега е на 3г. и почти 10м. Преди 2г. и 6м. е оперирано от доброкачествен тумор. За съжаление тумора се появи отново и този път изглежда е по-сложно, защото засяга става, притиска трахеята и т.н. Предстои биопсия и операция, но в този период на изчакване не мога да стоя със скръстени ръце и искам да се ориентирам каква е медицинската практика в чужбина в подобни случаи. Все пак аз се подписвам на информираното съгласие в болницата и искам да съм сигурна че правя най-доброто за детето си. Посъветваха ме да търся консултация в чужбина,като ме насочиха по-конкретно към Германия, макар че други пък са ми казвали че във Франция и Англия са най-добрите детски хирурзи. Може би и САЩ, но до там не мога да стигна по финансови причини, а за Европа смятам че все някак ще успея да събера средства за консултация. Проблема е че не знам езици никакви, никога не съм излизала от България и не знам откъде да я захвана за да намеря подходяща клиника към която да се обърна за консултация. Знам че част от момичетата на Зачатие живеят извън България, други може би са попадали на информация и затова ви моля да ме насочите към градове и детски клиники /имейл адреси, телефони, имена на лекари/с добри онко, гръдни и костни хирурзи. Всяка информация ще ми бъде от полза и предварително благодаря на всички, които ще пишат.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Молба за помощ
« Отговор #1 -: Юни 21, 2011, 11:30:15 am »
Dji-Djo,

българските лекари, които са оперирали и следят детенцето, не те ли насочват към конкретни имена на клиники в чужбина за консултация? обикновено лекарите имат контакт с колеги в чужбина и знаят накъде да насочват...
писмата до клиниките ще ги напишем, туй е дребна работа, но трябва да издирим първо клиники и лекари. много добри детски хирурзи има във всички страни от Европа, въпросът е да намерим най-бързо подходящото място.

вие консултирали ли сте се с проф.Бранков от Пирогов? той е детски хирург, много активен и отзивчив, водил е в България чуждестранни хирурзи, за да оперират сложни случаи, би могъл да насочи към чуждестранна клиника. ако не сте контактували все още с него, да ти дадем координати да се свържеш?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #2 -: Юни 21, 2011, 11:46:23 am »
Здравейте, момичета!Чудех се къде е най-уместно да пусна темата и реших, че ако не е на мястото си тук модераторите ще я преместят. Позволявам си да пиша за това във форума на Зачатие, защото момченцето което има нужда от помощ е едно от тези толкова чакани, желани и изстрадани дечица. Сега е на 3г. и почти 10м. Преди 2г. и 6м. е оперирано от доброкачествен тумор. За съжаление тумора се появи отново и този път изглежда е по-сложно, защото засяга става, притиска трахеята и т.н. Предстои биопсия и операция, но в този период на изчакване не мога да стоя със скръстени ръце и искам да се ориентирам каква е медицинската практика в чужбина в подобни случаи. Все пак аз се подписвам на информираното съгласие в болницата и искам да съм сигурна че правя най-доброто за детето си. Посъветваха ме да търся консултация в чужбина,като ме насочиха по-конкретно към Германия, макар че други пък са ми казвали че във Франция и Англия са най-добрите детски хирурзи. Може би и САЩ, но до там не мога да стигна по финансови причини, а за Европа смятам че все някак ще успея да събера средства за консултация. Проблема е че не знам езици никакви, никога не съм излизала от България и не знам откъде да я захвана за да намеря подходяща клиника към която да се обърна за консултация. Знам че част от момичетата на Зачатие живеят извън България, други може би са попадали на информация и затова ви моля да ме насочите към градове и детски клиники /имейл адреси, телефони, имена на лекари/с добри онко, гръдни и костни хирурзи. Всяка информация ще ми бъде от полза и предварително благодаря на всички, които ще пишат.
Може спокойно да се обърнете на две места:

* "Лудвиг-Максимилиан" Университетска болница в Мюнхен.
*   Great Ormond Street Hospital for Children - УК

За Франция не знам, но имаше една майка тук от Варна ( Dindin), която бе оперирала детето си успешно там.
Dindin има и опит и с процедурите, и как става всичко... .
Ще пиша и аз лично на Dindin  с молба за повече информация в л.с. към Вас.
« Последна редакция: Юни 21, 2011, 12:13:19 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #3 -: Юни 21, 2011, 13:03:27 pm »
Джи джо, не знам какво точно ти трябва, но за Мюнхен можем да помогнем. Ще помоля приятели, които са горе долу наясно с тези неща, а и като ми пуснеш информация, ще я предам нататък, но в момента не мога да помогна на място, защото съм си в България. Не знам колко те притиска времето :(
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #4 -: Юни 21, 2011, 14:44:53 pm »
Djidjo, с радост ще помогна с превод на английски ако е нужно.
Дано бързо намериш надеждна информция и разрешение на проблема.
« Отговор #5 -: Юни 21, 2011, 15:09:51 pm »
Довечера ще питам какви са възможностите в Канада по-точно Ванкувър, там имат много силлна здравно - осигурителна система дано от някъде да може да се помогне.
Късмет.
п.п. междувременно е хубаво да си отворите дарителска сметка и да потърсите начин за събиране - чрез ТВ или радио, ще питам познати за репортаж в БТВ.
« Последна редакция: Юни 21, 2011, 15:14:08 pm от шматка »
*
« Отговор #6 -: Юни 23, 2011, 15:27:08 pm »
ох Джи-Джо, не знам как  да ти помогна, стискам палци и се моля всичко да мине успешно. Много, много съжалявам да прочета, че се е получило така.
Щом сте правили операция, предполагам че проф. Бранков е оперирал, а лечението е водено от доц. Христозова. Те не те ли насочиха към някоя клиника в чужбина.

п.п. оле пиша-трия, пиша-трия две смислени думи не мога да ти напиша. Прегръдки.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #7 -: Юни 23, 2011, 15:59:40 pm »
* "Лудвиг-Максимилиан" Университетска болница в Мюнхен.

трябва да намерим контакт с тази клиника и конкретно с детските хирурзи.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Ganka

• 5926
« Отговор #8 -: Юни 23, 2011, 19:45:14 pm »
Джам, контакта е най-лесното нещо. Въпроса е, че искат доста сериозна сума дори само за консултация.
Джиджо, моля те прати ми какво имаш като документи, за да може да покажем нещата там. Просто съжалявам,че в момента не съм си в Мюнхен и не мога да помогна на място, а се налага да разчитам на друг.

Ето това е страницата на клиниката
http://www.klinikum.uni-muenchen.de/de/Kliniken_Abteilungen_Institute/Kliniken/KuPk_f_Strahlentherapie_und_Radioonkologie/index.html

Имам някъде телефона на директора на Детската клиника, просто от тук в момента не мога да съм максимално полезна :?
« Последна редакция: Юни 23, 2011, 19:49:13 pm от Ganka »

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #9 -: Юни 23, 2011, 21:25:12 pm »
Гане, надявам се, че ще се видим на ДРЗ? ще обсъдим какво и що... Джиджо ми е писала, че в момента сбира документите и изследванията.

*
« Отговор #10 -: Юни 23, 2011, 21:43:20 pm »
Поемам ангажимент още утре да проверя какви са възможностите за държавно финансиране!
Горе главата
В очакване ....
*

Ganka

• 5926
« Отговор #11 -: Юни 23, 2011, 22:20:01 pm »
Джам, да, пътувам утре за Варна, така че ще говорим на място!

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #12 -: Юни 23, 2011, 22:29:06 pm »
Джио, кураж и сила майчице с теб съм!
Щом е готова дарителската сметка ще помогнем
и ще я разпространим сред въможно най-много хора.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)